עבודה

עבודה

שלום לכם, אני נמצא במסע ייסורים של התלבטויות ורציתי לשתף אותכם בהם ולקבל עצתכם. אני נשוי+ילדה,אנו מתגוררים בת"א ואני עובד בת"א.הנני מהנדס במקצועי. אשתי בהריון.עבודתי היום לא כל כך מעניינת אך נוחה בהבט שעות עבודה,זמינות למשפחה(לדוגמה:יש את כל הזמן בעולם להכניס את ילדתינו בבוקר לגן),עבודה רגועה. לאחרונה הוצעה לי עבודה בירושלים אשר מבחינה מיקצועית מאוד מאתגרת כולל תוספת משמעותית לשכר.אך כמובן עצם היותה בירושליים ושעות העבודה הארוכות יגרמו לכך שאני פחות יהיה זמין למשפחה ,פחות יכולת לסייע (להזכירכם אשתי בהריון). לאור זאת אני מאוד מתלבט . מה דעתכם?

ומה דעתה?

עברתי סיטואציות דומות בחיי המשפחה שלי וקשה לי להביע דעה עם כל כך מעט פרטים. האם יש סיכוי שתקבל הצעה דומה עוד שנה/שנתיים? האם אז יהיה קל יותר לאישתך? עד כמה חשוב לך הקידום בעבודה? עד כמה אתה מרוצה/לא מרוצה מעבודתך היום? איך אתה רואה את עצמך עוד כמה שנים? האם אתה יכול להמשיך בעבודה הנוחה או שתהיה מאוד מתוסכל? והכי חשוב - מה דעתה? האם היא מוכנה לקושי? האם היא תעמוד בזה? ואולי היא תהיה מאוד אומללה במצב החדש?

עבודה

יש סיכוי להצעות דומות גם בעוד מספר שנים,אך יש בזה מידה של הימור קידום בעבודה מאוד חשוב לי,אני מאוד שאפתן וקרייריסט היא מתלבטת כמוני מצד אחד חשוב לה שאני אהיה מרוצה וגם התוספת הכספית קורצת לה מצד שני היא חוששת מהקשיים

אם כך אפשר לחשוב על פתרונות מעשיים

למשל, אתה מרוויח יותר אז משיגים עזרה בבית כך שיהיה לה יותר קל. ואתה עושה איתם הסכם שאחת לשבוע אתה יוצא מוקדם ויש לך אח"צ לבילוי משפחתי. ובאותו זמן היא יכולה לצאת לבילוי/חוג/התרעננות. בכל מקרה חשוב שתהיה החלטה משותפת של שניכם.

ואולי תשקול לעבור לי-ם ../images/Emo101.gif

באם אתה לא מצפה לסיוע מהמשפחה שלך/שלה באזור ת"א אז לטעמי האופציה השפויה לעבור לגור לי-ם..הינה נבונה.. מעבר לכך..זה בהחלט החלטה לא קלה אבל לטעמי באם הסיכון לא גבוה במיוחד ומובטח לך אופק תעסוקתי לשנה שנתיים הקרובות לדעתי לך על זה.. עדיף מאשר תוציא כעס על אשתך למה אתה לא מממש עצמך "בגללה"... יחד עם זאת שלא תעז לשכוח אותה נקודה. מחזיר..

הכל עניין של סדר עדיפויות והיכולת ל

לשלב בניהן. האם חשוב לכם קריירה, שכר וקידום או לשלב בין עבודה ובית? מצד שני אם אתה מפרנס יחיד צריך לחשוב גם על זה...

ענתי 10

New member
התשובה נמצאת רק אצלך -

גם אני במצב דומה. יש לי 2 ילדים ועבודה מאוד נוחה מבחינת השעות וגם מהבחינה הכלכלית. עוד שנה אני מסיימת לימודים משפטים והשאלה האם לצאת לסטאז' - להשקיע אינספור שעות במשכורת מינימום = לא לראות את הילדים וגם לא להביא כמעט פרנסה הביתה, אבל כל זה למען עתיד טוב יותר, או להתפשר על עבודה פחות מאתגרת, אבל להשקיע במשפחה. 85% שאני אבחר במשפחה, אבל עדיין זה לא כ"כ בטוח. אומנם אני אישה והשיקולים שלי טיפה שונים משלך, אבל בשורה התחתונה זו בחירה אך ורק שלי (ובמקרה שלך - הבחירה היא שלך). תשב עם עצמך, בלי עצות מאף אחד, ותחשוב איך יראה העתיד בשני המקרים. ותחליט את מה שתחליט - העיקר שתהיה שלם עם עצמך. בהצלחה

למעלה