עבודה?

choco262

New member
עבודה?

אני לא פה כל כך הרבה ופשוט יושב לי על הלב הנושא הזה..
במשך 4 שנים למדתי משהו שאני לא רוצה. הייתי כמו ציפור נעולה בכלוב. ניסיתי לברוח, לחלום, ונפלתי.
ההורים הכריחו אותי לסיים אותו כי "סתם קשה לך עכשיו". ממש לא שמו על העובדה שאני ממש לא רוצה לעסוק בזה.
סיימתי, ניסיתי לעסוק בעבודה בתחום. נפלתי בעוצמה. אני בטוח שונאת את זה, לא אולי ובלי שום ספקות.
ניסיתי לפרוש כנפיים, לעוף למחוזות בטוחים. אבל כלום.
אני מודה שאני קצת מאשימה את הפיברו שעושה לי כאבים ביד להיות מתכנתת ולשבת 9 שעות מול המחשב כל יום.
אבל אני גם לא בנויה לזה. אין לי את הכוחות לזה.
אני אוהבת ליצור, לחלום, לארגן, לעשות. לא לשבת יום שלם מול המסך. זה קשה לי פיזית לשבת כל כך הרבה בלי לעשות כלום (להקליד ולהקליד), אני נרדמת.

ניסיתי הכל, חשבתי על הכל. בכנות, אני לא יכולה להתפרנס מחצי משרה. אני חייבת משרה מלאה ועבודה שתכניס מספיק כסף.
ועדיין, עבודה שתאפשר לי להיות מי שאני.
כל רעיון שלי פסלו אנשים שמכירים את התחומים והציעו לי לא להכניס את עצמי לזה מכל מיני סיבות. אז מה עכשיו? איך מוצאים את עבודת החלומות?
(לצערי אין לי כסף לייעוץ תעסוקתי, והחינמיים באינטרנט הציעו לי ללמוד צילום, שכבר למדתי לכיף או עיצוב שאין לי כסף ללמוד)

מתוסכלת.

תראי, זו בעיה.

ממה שאני מכירה ויודעת אי אפשר גם מכניסה וגם יצירה וגם מתאימה לפיברואים/ תת"כים. זה או מכניסה או יצירה. או מכניסה או פיברואים.
אולי אולי אולי, ואני אומרת את זה בלי להכיר יותר מדי את התחום - אולי משהו כמו עיצוב פנים, שזה גם יצירתי וגם מכניס וגם לא מאוד דורש מבחינת עבודה פיזית. מצד שני, זו עבודה בלחץ זמנים, שאני אישית לא מסוגלת להתמודד עם דברים כאלה. לא טובה בדד ליינים בכלל בכלל בכלל.
אולי כל מה שקשור ביצירה ומכירה של היצירות. הבעיה - יש עודף של אנשים יצירתיים ומעט מאוד עבודות אמנות שכאלה באמת מתגמלות מבחינת השכר.
אולי שווה לך לחשוב על משהו אחר שאת טובה בו או שהיית נהנית ממנו יותר מאשר תכנות ומחשבים ולהשאיר את היצירה לשעות הפנאי?
ואולי את יכולה לקחת את המחשבים לכיוון של עיצוב גרפי או בניית אתרים, שזה יצירתי ברמה מסויימת.
&nbsp
זה הכי רעיונות שיש לי בשעת לילה זו. מקווה שנתתי לפחות כיוון.

choco262

New member
לאחרונה עלה רעיון..

ללכת בכיוון פסיכולוגי של אבחון/טיפול באמנות. אני פשוט רוצה לעסוק בתחום שהוא יותר טיפולי כי נראה לי שאני יותר מתחברת לזה.. אבל עכשיו לעשות 2 תארים בשביל זה?
מישהי יודעת מה אפשר לעשות עם תואר ראשון בפסיכולוגיה? כי אני יודעת שזה בעיקר עבודה של השמה וכוח אדם וזה לא ממש מעניין אותי.
ריפוי בעיסוק וקלינאות תקשורת זה לא ריאלי כי זה לימודים של 5 ימים בשבוע יום שלם. אני אצטרך לעבוד תוך כדי ככה שזה לא ריאלי.

ו אולי

New member
הסבה מקצועית

אם יש לך תואר ראשון במחשבים אז בחלק מהמסלולים במקום לעשות תואר ראשון נוסף בפסיכולוגיה תוכלי לקחת שנת השלמות ומייד אחריה להתחיל ישר תואר שני בפסיכולוגיה.
אם למדת צילום אולי שווה לך לבדוק פוטותרפיה ?
&nbsp
וקחי בחשבון שבפסיכולוגיה חוץ מהתואר יש גם התמחות ובית ספר לפסיכותרפיה.

ומוסיפה גם שיש הכשרה מקצועית למוכרים מנכות של 20 אחוז

יש משהו שנקרא "מסלול שיקום מקצועי". ומי שיש לו 20 אחוז ומעלה, מקבל או שנת לימודים שלמה במוסד אקדמי או משהו דומה, בתמורה לזה שהוא ישלים את התואר, ואחרי שנה יעבוד במשרה מלאה בתחום שהוא למד, משהו כזה..

סיפרה לי על זה עו"ס. ולא האמנתי עד שמצאתי את הדברים כתובים שחור על גבי אינטרנט. זה באתר של משרד העבודה (או משהו, כי משרדי ממשלה הרי פוצלו).

אולי שווה לך לברר. לראות איזה "סל" של לימודים הם מסבסדים.

אני לא המשכתי לברר בכיוון אחרי שהבנתי שאני חייבת לעבוד במשרה מלאה תוך שנה. זה לא ריאלי. לא שאני יודעת מה הסנקציות שלהם אם לא.
אבל מעדיפה לשמור את זה להמשך.

בהצלחה רבה

כן, גם ללמוד במסגרת מלאה, וגם לממן את זה וגם לא לעבוד תוך כדי זה טו מאץ'. אז כפי הנראה יש איזה חריץ.
אם אני אתקל בחומרים ששמרתי אז על זה אני אצרף.

זה מה שמצאתי בינתיים, ואה, הנכות צריכה להיות לצמיתות

אבל לדעתי אפשר להגיע לכזו במצב שלנו.. אבל צריך "לטרטר" בחזרה את ביטוח לאומי עד שיימאס להם והם יתנו לנו אותה לצמיתות, אני חושבת שיש פה כאלה שקיבלו. ו-20 אחוז זה ממש מינימלי למצב שלנו.

http://www.kolzchut.org.il/he/שיקום_מקצועי_לאנשים_עם_נכות

למעלה