עבודה

Basic5

New member
עבודה

הייתי רוצה לדעת איך אני מוצא עבודה התחלתית בתחום הצילום\קולנוע\טלויזיה או אפילו במכירה של אביזרי צילום וידאו...
אני מתכנן להתחיל ללמוד קולנוע בתל אביב בתחילת שנת הלימודים הבאה ולקחת קורס או שניים בפתוחה בסמסטר הקרוב.
יש לי מוטיבציה אדירה למצוא עבודה שלפחות איכשהו קשורה לתחום.
אני מתכנן עד תחילת הלימודים לצלם לפחות סרט קצר אחד ולכן אני מעוניין בכל עבודה שתאפשר לי לצלם וידאו, לערוך וידאו ולמכור מצלמות וידאו, באמת כל דבר.
יש לי ניסיון מועט בצילום וידאו ויש לי ניסיון במכירה טלפונית ופרונטלית.
מה אתם אומרים?

Hatotah1

New member
לא קל

אתה יכול לנסות ולחפש באתרים כמו "תעשייה". מתפרסמות שם כל מיני עבודות אבל חשוב להבין שזה תחום שיש בו המון מועמדים על כל תפקיד ולכן קשה מאוד למצוא עבודה אם אין לך שום ניסיון ותיק עבודות להציג. מה שטוב בלימודים המסודרים שאתה מתחיל זה שאתה יוצא משם עם הרבה ידע וחשוב מכך, תיק עבודות של תרגילים וסרטים קצרים שתצלם.
&nbsp
אתה יכול לפנות למקומות של השכרת ציוד צילום (אוטופיה, ראשס וכו'...) ולבדוק אם הם צריכים עובדים (יותר דומה לעבודה של מחסנאי, אבל מקום טוב להתחיל בו).
&nbsp
עוד משהו שחשוב לדעת - רוב העבודה בתחום היא כפרילאנס, זאת אומרת רצוי שתפתח "עוסק פטור" כדי שתוכל להוציא קבלות. אל תצפה שתמצא מקום שיש בו עבודה קבועה...ככה זה עובד.

IdoShkedi

New member
ביננו, תיק העבודות של סטודנטים לא ממש מרשים

לפחות בעיני, סרט סטודנטים לא מעיד כמעט דבר על היכולת לצלם או לערוך מופע מחול או סרט תדמית. וכשלקוחות מבקשים לראות עבודות שלי הם כמעט תמיד מבקשים לראות עבודות ממש בנישה המדוייקת הרלוונטית להם (בקטע מוגזם: אם מישהו רוצה סרט תדמית על מכסחות דשא, הוא רוצה לראות שהכנתי בעבר סרטי תדית על מוצרי גינון, כאילו שסרט תדמית על אביזרי בית זו מיומנות אחרת לגמרי).
&nbsp
לפותח הדיון: בכנות, קשה להמליץ לך להיכנס לתחום הזה. כמו שאמר התותח, מדובר בשוק רווי עם תחרות היסטרית ועודף עובדים, מה שאומר שצריך לרדוף באופן תמידי אחרי עבודות מזדמנות.
לדעתי מכירת ציוד צילום לא ממש תקדם את העיסוק שלך בתחום, סביר שתפגוש שם בעיקר אנשים פרטיים שמחפשים מצלמה ב500 שקל כדי לצלם את הנכדים. עבודה אצל יבואן של מצלמות או חברת השכרה, כמו שאמר התותח, יכולה לקרב אותך קצת לעוסקים במלאכה, אבל גם כאן אני לא ממש רואה איך הנסיון רלוונטי (לא הייתי שוכר מישהו לצלם לי סרט על סמך זה שיש לו נסיון בהשכרת מצלמות).

Basic5

New member
לא מצפה

למצוא עבודה כצלם אחרי שאני עובד במכירת מצלמות. אני בכל זאת מעדיף לעבוד כמוכר מצלמות וידאו מאשר סתם עבודת סטודטים לא קשורה.

joramf1

New member
לכל כל האמור רק להוסיף בקטנה....

הפוסט שלך התחיל מצויין כמו של כל סטודנט או פרו סטודנט צעיר שאוהב את מה שהוא רוצה לעשות. ללמוד אחרי זה לעשות סרט. ובנתיים לעסוק במשהו קרוב

לצערינו היום בכל מקצועות הכל צפוף וקשה למצוא עבודה בכל דבר
אתה. כבר בתחילתו מבין שכאן זה צפוף יותר כל התעשיה הזו רוויה עם עוסקים שהתחילו לפניך ומנוסים הרבה יותר בזמן הקרוב ואו כבר עכשיו ישפכו כמיות של בעלי מקצוע
מהערוץ הראשון שניסגר. שממש רובם לא ימצאו עבודה ואלה שימצאו ירדו מהתנאים שהיו להם כך שאתה עם אין לך משפחה קרובה בקוקודים שם לא יראו אותך ממטר. קשה להרוס חלום אבל צריך לומר את האמת ! אני באמת חושב שאתה צריך לחשוב אם להשקיע בלימודים ודווקא בסיטואציה הנוכחית.

עם יש לך את המשאבים ללמוד ולהפיק סרט ביכולות כלכליות שלך וזה כהובי של עשירים סכטיין. אבל לא נראה לי שזה המצב
גם עם שאיפות קטנות יותר של להיכנס. לאירועים. גם שם הדרך צפופה מאוד.
סליחה הייתי שמח לתת לך תקוות מעודדות יותר כדי לעשות ברקס ולחשוב עוד הפעם כי הלימודים שאתה הולך אליהם גם לא זולים
ואולי להשקיע בכיוון אחר.
יורם

הנה משהו ...

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=748&messageid=177284722
&nbsp
לא יודע עד כמה מתאים לך

למעלה