עבודה

גם אני לא מתייחס למקרים יוצאי דופן...

"למה בישראל אם אתה מדבר עם מישהו ומבקש לחזור על מילה שלא שמעת, אתה יודע כמעט בוודאות שאתה צפוי לספוג עצבים מהצד השני?"

אף פעם לא נתקלתי בזה. יכול להיות שיש אנשים שמשדרים התנשאות, אז היחס אליהם הוא בהתאם. יכול להיות גם שהאנשים בסביבתי הם יותר נינוחים ואדיבים.

"ולמה באירופה בד"כ תיענה בסבלנות ובאדיבות?"

הסבלנות והאדיבות שלהם, לכאורה, הן רק למראית עין. הם יכולים לחשוב עליך דברים איומים אבל לחייך אליך ולהגיד לך כמה שהם מחבבים אותך. אתה מעדיף להיות מוקף באנשים צבועים ושקרנים מהסוג הזה שיתנערו ממך ויתקעו לך סכין בגב כאשר הם לא יזדקקו לך יותר?

"הרוסים קרובים יותר לאירופאים מבחינת המנטליות"

אני אתן לאיליה להגיב על זה. הרוסים הם אזיאתיים גם גיאוגרפית (ברובם הגדול) וגם מנטלית. בתחומים רבים הם זהים לגמרי לערבים.

"הרבה רוסים שעלו ארצה הושפעו מהתרבות המקומית והשוחתו."

הם הושחתו עוד שם. הצ'חצ'חים שלהם לא פחות דוחים ומגעילים מאשר הצ'חצ'חים המזרחיים והערביים, אם לא יותר. אתה אומר שנדיר לפנות לישראלי ולהיענות בצורה אדיבה. אתה אומר שהוא ילגלג עליך אם תשאל משהו פעמיים. אז אומר לך שזה די נדיר לפנות לרוסי ממוצע ברוסית ולא לשמוע ממנו קללות גסות בשיח או ז'רגון של עבריינים. מהבחינה הזאת, לערסים "שלנו" יש עוד הרבה מאוד מה ללמוד מהם.

Feanor75

New member
אנחנו כנראה חיים בשתי ארצות שונות

בכל הארץ עונים בחוסר סבלנות. זה בדיוק הפוך ממה שאתה אומר: אם תשדר התנשאות ורוע אתה מצמצם בהרבה את הסיכוי לתגובה עצבנית. אני מדבר מניסיון, תשאל את איליה. תגובה כזאת באה רק למי שאדיב ונתפס על ידם כחלש, מה שמלמד על כך שהם חיים בציות כמעט מושלם לחוקי הג'ונגל. יש פיתוי לכן להיגרר לחייתיות הישראלית, למזלי לא נפלתי במלכודת הזאת.
אצל רוסים למרות הגרועים יש הרבה יותר טובים. האירופאים למרות הצביעות שציינת שקיימת אצל חלקם, זה יותר סטיגמה שגם חשבתי כך בעבר עד שהכרתי אותם יותר לעומק כשיצא לי לטייל איתם. יש שם הרבה אנשים מאוד מתקדמים וטובים ללא שום צביעות, טוב לב אמיתי. יש ביניהם אמון, הם יכולים אחרי היכרות של כמה דקות להזמין אותך אליהם הביתה לנופש בשיא הנדיבות מבלי לחשוב על תועלת. צריכים לעבור כמה דורות בישראל כדי להגיע לרמה שלהם. פה עדיין ג'ונגל, מי שטוב נתפס כחלש ופראייר.

beatman

Member
זה בגלל שה"חיות" שכאן עושות הרבה רעש ומשליטות

את הברבריות שלהם על האווירה הכללית

Feanor75

New member
מה שאתה אומר זה רק סימפטום

לתרבות שעדיין מפגרת. אתה רואה את זה עוד יותר אצל הערבים שאצלם יש קרקע אפילו יותר פוריה לאלימות. אין פה מקריות, ככל שתרבות יותר מתקדמת היא מוקיעה מתוכה את הג'ונגל והאנשים האלימים.

M a r U s k A

New member
לדעתי, אני ואתה חיים במדינות שונות לגמרי.

אני מרינה, ישראלית ממוצא רוסי, מתגוררת במדינת ישראל.

ומאיפה אתה בדיוק?

ivgy1980

New member
אני והפורום

שמי יבגני, ישראלי ממוצא אוקראיני, כרגע מתגורר ביפו שבמדינת ישראל.
פניתי להנהלה בבקשה לשנות את שם הפורום. כיוון שעשינו זאת בעבר, נענתי בשלילה.
לכן, את מוזמנת לפתוח שרשרור "שם חדש לפורום" ובטוחני שיחד נשכנע את הנהלת תפוז שזהו רצוננו.

ivgy1980

New member
לא ידוע לי שיש הגבלה ומה שחשוב מבחינת תפוז

הוא התוכן המשתנה והמתמלא, ולא שם הפורום.
תוציאו שרשור "שינוי שם" וסביר שנקבל מענה.

Feanor75

New member
כאן

אני בן 38 גדלתי פה, דור 8 בישראל
יכול להיות שאת וחברייך לפורום זוכרים את התרבות במולדת לפני העליה של ה-91, דברים משתנים בעולם, עמים מתקדמים כל אחד בקצב שלו. אני לא מכיר מספיק טוב את תושבי חבר המדינות אבל חלקם כבר מפותחים למדי, מתקרבים לאירופאים במנטליות. בישראל משהו תקוע נשארים בג'ונגל. יש אפילו ירידה בהשוואה לשנות ה70 של המאה הקודמת

Feanor75

New member
מיזוג הגלויות עדיין לא הושלם

ועדיין יש השפעה מזרחית שמושכת את ישראל מטה לכיוון מנטליות ערבית ברברית. כל עם יש לו משימה עבור האנושות והוא מתקדם בקצב שלו, עם ישראל הוא משהו יוצא דופן, אני לא מבין מה התפקיד שלו ומהו גורלו, יכול להיות שמיזוג הגלויות המיוחד- רוחניות מזרחית עם רציונליות וחומרניות מערבית- נועד ליצור שידרוג של העם היהודי ושוב להוביל את האנושות (אחרי שזה נעשה בהכשרת הקרקע לבואו של ישוע, והיהדות באותו רגע סיימה את תפקידה אבל סירבה להכיר בכך והביאה עליה אסונות).

למעלה