עבודה

asdasdad

New member
עבודה

שלום לכולם,

אני בן 27, לאחרונה התחלתי לעבוד בחברת היי טק.

אני מיום ליום מבין יותר ויותר שהסגנון הזה לא מתאים,
אני מדבר על העובדה של לקום כל בוקר לעבודה, להיות תלוי בחסדיו של הבוס, להעביר שם את רוב שעות היום.

אני בנאדם חברותי ואוהב סביבה עם אנשים, אבל ההשתעבדות הזאת קשה לי, אני לא מאושר ככה.

אני רוצה לעזוב ולהתחיל דרך חדשה, דרך יותר עצמאית, אולי אפילו בכלל לעשות הסבה ולעסוק במשהו שיותר עוזר לאנשים, ויותר עבודה מול אנשים ולא מול מחשב,
העיקר לצאת מהמעגל הזה של שגרת העבדות הזאת... אבל... אני מפחד... מת מפחד... אני לא יכול להרשות לעצמי לא לעבוד יותר מדי, אין לי מאגרי כספים שאני יכול לחיות מהם תקופה ארוכה (יש מקסימום לחודשיים שלושה), וגם אני מפחד מהעתיד, אם אני אעזוב עכשיו, אולי לא אוכל למצוא משהו אחר בעוד שנה מהיום...

האם יש לכם מה לייעץ לי.

תודה מראש :)

אני לא באמת יכולה לתת לך עצה מועילה אבל...

אני חושבת שכמו כל האנשים אתה מרגיש צורך להיות חופשי וזה טבעי אבל לא תמיד מתאפשר צריך להיות חזקים ולהתמיד ולבנות משהו משלך בעתיד כך לא תהיה תלוי בחסדים. אומנם אני צעירה (23) אבל זה דיי ברור לי. :)

גרא.

New member
asdasdad,תחושת האכזבה שלך כעובד שכיר,מוכרת,

מצד שני החשש לפתוח עסק עצמאי,ולא הקטן ביותר,גם הוא מוכר ולא חביב.ברוב המקרים,אנשים המתלבטים
כמוך,ממשיכים לעבוד אבל מחפשים במקביל אחרי רעיונות אחרים שיאפשרו להם להיות אדונים לעצמם.במצב
כזה של חוסר וודאות בעיסוק המקצועי שלך,במיוחד על רקע הנטייה שלך לעבוד מול ועם אנשים,כדאי לחשוב
על הערכה מקצועית במכון להכוון ובחירת מקצוע.מכון כזה מעריך את הכישורים,הנטיות ורמת השאיפות שלך
(כלומר כמה אתה מוכן להשקיע בלמידת מקצוע זה או אחר).בסוף יום בחינות יש פגישה עם פסיכולוג תעסוקתי
בה תקבל סכום משוקלל והמלצה של כמה מקצועות המתאימים לך,לבחירתך שלך.

אדס,מעבר לנאמר כאן,יש לך כמה אפשרויות :

להפוך ךהיות עצמאי במקצוע בו אתה עובד כשכיר,ואז,אתה תהיה הבוס של עצמך. אם תבחר בכיוון זה,המשך לעבוד כשכיר ובמקביל תבנה את תוכנית העסק ותתחיל בקטן,כך שתוכל לבדוק ולדעת אם העסק מצליח או לא.רק בשלב בו תחוש שיש עתיד לעסק והוא מתפתח - תעזוב את עבודתך כשכיר.

אפשרות אחרת - בדוק בתוכניות הלימוד באוניברסיטאות ובמכללות באם יש תחום שמעניין אותך אישית - מדעי ההתנהגות,פסיכולוגיה,חינוך,הוראה,עבודה סוציאלית,אח רפואי,רפואה וכד',ובמידה ומצאת תחום שנראה לך כמעניין וטוב עבורך,תוכל לקבוע התיעצות בפקולטה בה בחרת כדי להתיעץ עם יועץ לימודים או בעל תפקיד אחר שם.מכך תוכל לדעת יותר במה היית רותה להשתלב בעתיד.שוב,גם אם בחרת תחום חדש,המשך בעבודתך כשכיר כרגיל כל עוד הלימודים לא מתנגשים בעבודה.במידה ותהיה התנגשות בזמנים ובשעות - תבקש אישור לצמצום ימי / שעות עבודתך כדי לפנותן ללימודיך.בהצלחה.

manson23

New member
לדעתי

תתחיל לקרוא קצת באינטרנט על מסלולי לימוד שונים, תראה למה אתה מתחבר, אולי תוכל למצוא משהו שיאפשר לך לרכוש השכלה בתחום שמעניין אותך במקביל לעבודה הנוכחית שלך.

קודם תנסה להבין מה אתה בדיוק רוצה ואז לאט לאט תתחיל לחשוב איך להשיג את זה

בהצלחה

מכיוון

שאתה רוצה שינוי אבל עדיין לא ממש מגובש ולא יודע להגיד עליו שום דבר אופרטיבי מעבר ל"משהו שעוזר לאנשים" ו"לא מול מחשב" - אני מציעה לך להתחיל להתנסות בכל מיני עניינים שהם עזרה לאנשים שאינה מול מחשב בזמנך הפנוי בהתנדבות.
כך במשך הזמן כשתשתפשף ותחשף לסוגים שונים של אינטראקציות ועניינים שיש בעבודה "עם אנשים", תתחיל להתגבש קצת יותר ואולי תצא לך מזה תכנית מילוט מהקיוביקל.

מה אתה יודע? יכול להיות שתלמד שזה לא בשבילך? ואולי תלמד שמה שאתה צריך זה בדיוק זה - עבודה מסודרת בקיוביקל ומקום להתנדב בו בשביל הנשמה?

התחל להתנסות.

ommerl

New member
אהלן

אני ממש מבין אותך אבל אין לי חדשות טובות.

להיות עצמאי זה אומר ש 90 אחוז מהזמן אתה עובד בחינם בשביל העסק.
90 אחוז מהזמן אתה עובד כדי שתהיה לך עבודה. 10 אחוז מהזמן זו העבודה עצמה.

בתור עצמאי אתה תלוי בלקוחות לכן תחילת העסק היא תמיד קשה.

אם אתה בנוי לא בנוי לזה מבחינה מנטאלית יש פתרונות רבים.

למעלה