עבודה

dannyshadow1

New member
עבודה

אהלן, רציתי לדעת אם אחרי לימודי מזרח רחוק או לימודי יפנית בלבד יש סבירות נורמלית למצוא עבודה (ז"א האם ניתן להתפרנס מזה)? אילו עבודות מוצעות כיום שנותנות שימוש ללימודים האלה? האם הן תלויות במעבר ליפן (או ארץ אקזוטית אחרת שהשמש זורחת קרוב אליה ~ ~ ~ ) או שניתן לעבוד גם בארץ? תודה לכולם ואני שמח לראות שגנום ממשיך לנהל את הפורום ובצורה כה מקצועית! אני קד

Satou

New member
לדעתי אין קשר בין הדברים.

אני לדוגמא יודע עברית אבל לא יכול להתפרנס מזה, למה? בגלל שיש עוד כמה מיליונים אחרים כמוני. תסתכל על זה ככה.

jonbaum

New member
זה לא בדיוק נכון

כמובן שבארץ אתה לא יכול להתפרנס מהעובדה שאתה יודע עברית, כי כמו שאתה אומר יש עוד כמה מיליונים אחרים כמוך, אבל אולי במקום אחר, בו אין הרבה שיודעים עברית, אתה כן יכול להתפרנס מזה. אני למשל, מתפרנס יפה מאוד כאן באירלנד מהעובדה שאני יודע יפנית, בזכות העובדה שאין עוד הרבה אנשים ששולטים בשפה ברמה שאני הגעתי אליה ושיודעים גם לתרגם (ושאינם יפנים). לפעמים אני גם מרויח כסף מזה שאני יודע עברית, כמו למשל עכשיו, כשאני מתרגם מסמכים של המשטרה הישראלית בשביל המשטרה האירית.

Satou

New member
דוגמא לא טובה, מצטער

מה שניסיתי להגיד הוא שלפותח השרשור לא כדאי להסתמך על שליטה ביפנית כאמצעי לגיטימי להשגת עבודה ביפן מאותה הסיבה שהזכרתי. כמו ששניכם כבר אמרתם יכול להיות שלכישור הזה יהיה יתרון במקום אחר שבו הרוב לא שולט בשפה.

dannyshadow1

New member
שאלתי

האם אפשר לקבל עבודה והאם אהיה חייב לגור ביפן, זאת אומרת שההעדפה היא לא לגור ביפן.

dannyshadow1

New member
טוב, אתה לא יכול לעבוד כמתרגם

במדינה שהשפה שאתה שולט בה היא השפה הרשמית בה.. התכוונתי כמובן לתרגום יפנית-עברית

jonbaum

New member
גם לא נכון

בשביל לעבוד כמתרגם (ברוב המקרים) אתה צריך ששפת האם שלך תהיה השפה הרשמית של המדינה בה אתה נמצא, ובנוסף לזה אתה צריך שליטה מצויינת בלפחות שפה זרה אחת, ורצוי שפה קצת משונה ואקזוטית. וכך, אתה מתרגם מהשפה האקזוטית לשפת האם שלך. וכך, אני, כאחד ששפת האם שלו אנגלית וגר באירלנד, מתפרנס מזה שאני מתרגם מיפנית לאנגלית.

dannyshadow1

New member
לזה התכוונתי

כמובן שאתה לא יכול לתגרום אם אתה לא יודע את השפה של המדינה בה אתה גר..

GnomeBubble

New member
אז הייתי אומר שיש עבודה

אני לא מתמצא בשוק כאן, ולא ניסיתי לחפש עבודה. יש לא מעט אנשים שלומדים יפנית, אבל תואר ראשון בלימודי מזרח-אסיה עדיין לא מקנה לך רמת יפנית מספיק גבוהה כדי לתרגם בדרך-כלל, ובסופו של דבר גם יוצא שרק חלק מתלמידי היפנית הולכים לעבוד בסופו של דבר בתחום.

SashTheRed

New member
נראה לי ברוב המקרים

תואר ראשון בלימודי מזרח אסיה מביא רמה רק בקצת יותר גבוהה ממתחיל...

Satou

New member
../images/Emo207.gif זה רק אני או

שכולם כאן עוברים למדרינית?

dannyshadow1

New member
השאלה היא האם יש כאן מה לעשות עם יפנית

במידה והגעת לרמה גבוהה מספיק.

GnomeBubble

New member
יש כמובן

אבל השאלה האמיתית היא עד כמה יש ביקוש והיצע בשוק למקצועות האלה - ועוד יותר מזה בעצם, מה יהיה המצב אחרי שתסיים את הלימודים.

dannyshadow1

New member
אפשר לשאול במה אתה עובד?

או במה אתה מתכוון לעבוד? יפנית או מזרחנות זה המקצוע שלך או תחביב?

GnomeBubble

New member
תחביב

המקצוע שלי היום זה סטודנט, ולא למזרח-אסיה. כרגע בכל אופן.

jonbaum

New member
מעטים מאוד מתעסקים בזה

כמו שאמרו כאן: "תואר ראשון בלימודי מזרח אסיה מביא רמה רק בקצת יותר גבוהה ממתחיל..." הגעתי ליפן עם ידע של אי אילו קנג'י וחלק מהדיקדוק, אבל אפילו לא ידעתי איך להכנס לחנות ולשאול "כמה זה עולה". במחזור שלי (סיימנו ב-92) התחלנו עם בערך 90 תלמידים, ומתוכם סיימו בערך 30, ועד כמה שאני יודע אני היחיד שעושה משהו שקשור ליפנית/יפן. כך גם במחזור מתחתיי - רק אחד מתעסק עם זה.

dannyshadow1

New member
אז אתה לא ממליץ ללמוד מזרחנות?

מספיק ללמוד יפנית נטו בשביל למצוא עבודה בתחום?

goony663

New member
דבר ראשון, זה לא מזרחנות

בד"כ שאומרים מזרחנות מתכוונים ללימודי המזרח התיכון. בלימודי מזרח אסיה אומרים "לימודי מזרח אסיה". אם כל מה שאתה מחפש זה עבודה בתחום, אז אין לך למה ללמוד באוניברסיטה. תחפש באינטרנט קורסים ביפנית ביפן, וטוס לשם ללמוד, כי בארץ, לדעתי לא תוכל להגיע לרמה גבוה כמו שתגיע אליה אם תגור לפחות זמן מסויים ביפן. הדרך הטובה ביותר ללמוד שפה, גם אם אין לך נסיון קודם בה, זה פשוט לגור במדיחנה הדוברת אותה. נכון שזה לא תמיד אפשרי, אבל אם אתה רוצה שהעתיד שלך יהיה קשור בשפה, אני חושב שזה הדבר שהכי יעזור לך. מעבר לכך, וזו רק דעתי, אם אתה הולך לעבוד במשהו שקשור ביפנית וביפן, אתה לא חושב שיהיה טוב לדעת משהו מעבר לידיעת השפה? למשל, ההיסטוריה של המדינה? אבל זו החלטה שלך בכל מקרה, בהצלחה

למעלה