עבודה שניה

AdiGoldman

New member
עבודה שניה

שלום לכולם. מזמן לא הייתי פה, ובכל זאת היי לאלה שאני מכירה, וגם לאלו שלא.. לפני כשבועיים התחלתי לעבוד בחברה גדולה בתפקיד משרדי. אני מרוצה מהתפקיד, הוא תפקיד ב"ראש קטן",אין יותר מדי על הראש, לוקחת הפסקות מתי שבא לי, העובדים נחמדים, הבוסית מקסימה והכל מצוין. אני מרוויחה בסביבות ה20 שקלים לשעה. אני לא בטוחה בסכום המדויק מכיוון שאחראי הכ"א לא זכר אותו במדויק. אני מתחילה לעבודב6:45 בבוקר ומסיימת ב15:45 כשיש לי הסעות מהבית לעבודה ובחזרה במסגרת העבודה. כמובן שאחרי יום כזה אני קצת מותשת (אבל בכל זאת הולכת לישון רוב הזמן בסביבות חצות). הבעיה שלי היא, שהסכום לא מספיק לי, אני אחרי צבא (טוב, בערך. יצאתי לפני הזמן) ואני מתכננת טיול של כמה חודשים באירופה (אפילו יותר מכמה חודשים אם זה יתאפשר) ואני רוצה לחסוך כמה שיותר כסף בכמה שפחות זמן. משאלה של כולנו, אני בטוחה אבל אני לא רוצה להיתקע שנים על זה ולכן אני רוצה לקחת עבודה שניה. חשבתי על מלצרות אבל אני בחיים לא מלצרתי (עבדתי במקדונלד'ס במשך שנתיים אבל זה לא כמו מלצרות) ואני לא בטוחה אם יש לי את הכוח הפיזי לעסוק בזה 8 שעות, אחרי שעבדתי 9 שעות. מה גם שאם אני מתחילה לעבוד בערב בסביבות 17:00, אני כנראה לא יסיים לפני חצות ועד שאני אגיע הביתה... בקיצור אני לא יודעת כמה נשאר לי לישון. למי שעסק/עוסק במלצרות, יש לכם מה לתרום לי בנושא? הצעות? אני מאד רוצה למלצר בגלל הטיפים אבל לא יודעת אם זה מתאים. יש למישהו רעיון לעבודה של משמרות קצרות או אפילו משהו קבוע אבל שיכול להסתיים בסביבות 22:00. תודה מראש ומצטערת שזה כזה ארוך עדי

קצת סבלנות עדי...

אנשים עובדים ולא נמצאים כאן כל הזמן... מה שלומך חוץ מזה?

AdiGoldman

New member
ב"ה

מותשת.. עבר עליי שבוע ארוך... העבודה די מתישה אותי ולמרות שמורידים קצת ימי עבודה החודש בגלל החגים ולמרות שאני כבר יודעת מראש בערך את הסכום שאני הולכת לקבל, אני יודעת שתגיע המשכורת ואני אתאכזב כי עבדתי ממש קשה ואני ממש מותשת ולמרות שהמשכורת טוב ברמת העיקרון, אני צריכה עוד..

ננסה לענות לך לגבי מלצרות

ממה בעצם את חוששת? מלצרות זה תחום מאוד פרוץ וחשוב שתבדקי טוב טוב את המסעדה בה את מתכוונת למלצר, אם תבחרי באפשרות הזאת. ההמלצה שלי היא לעבוד במסעדה ששייכת לרשת כי הם פחות נוטים לחפף ולזלזל בחוק, ונדיר שתמצאי רשת שלא מוציאה ץלוש ולא משלמת הטבות סוציאליות ונסיעות. קחי בחשבון שמלצרות היא עבודה מאוד מתישה, הרבה יותר ממקדונלדס אבל גם הרבה יותר מתגמלת כלכלית. מה עם עבודה בחנות כלשהי או בסופרפארם?

AdiGoldman

New member
הבעיה היא כזאת

חשבתי על אופציה של מלצרות גם, בגלל שאמרו לי שאם אני עובדת בעבודה שניה אז מכיוון שיש לי שתי עבודות, בערך חצי מהמשכורת שלי יילך על מס הכנסה בעוד שבמלצרות הכסף לא הולך לשום מקום ונשאר אצלי. אני יודעת שזה קצת לא קשור לנושא כרגע אבל יש לי שאלה לאלו שרגילים לטחון שעות. דיברתי עם מישהי שאני מכירה שהיא מומחית בנוגע למלצרות והיא תדבר עם אחראית המלצריות בבית הקפה שהיא עובדת. בעיקרון די רציתי לעבוד בבית קפה הזה כך שאם זה יתאפשר זה יהיה ממש מגניב. היא אומרת שמשמרות הערב שם הם בסביבות 8-9 בערב עד סביבות 3 בבוקר. זאת אומרת שלא נשאר לי יותר מדי לישון כשאני חוזרת ממשמרת כי אני יחזור רק בסביבות 4 הביתה ואני קמה ב5:50 לעבודה. האם לדעתכם זה אפשרי להרגיל את עצמי לישון מכשאני חוזרת מהעבודה עד שאני יצטרך לעזוב לבית קפה. כאילו שבמקום לישון בלילה, זאת תהיה השינה המרכזית שלי? האם מישהו מכם עשה דבר כזה בעבר?

מה שאמרו לך לא נכון

על מנת לעבוד בשתי עבודות את צריכה להצהיר על כך למס הכנסה (להגיע לפקיד שומה עם תלוש משכורת או אישור על משכורת ממוצעת). הם עושים חישוב של המשכורת השנתית שלך, אם המשכורת לא עוברת רף מסויים חוץ מתיאום מס לא יורידו לך שקל נוסף. ככל שדרגת המס עולה ככה הסכום שיורד במס הכנסה גדל, אבל כדי שתרד לך חצי משכורת את באמת צריכה להרוויח ברוטו מאוד גדול

RReuTT

New member
לגבי מס הכנסה

לא נראה לי שיש לך מה לדאוג כי את חיילת משוחררת. אם יורידו אז לא יותר מידי. חיילים משוחררים בדרך כלל נמצאים בשיעור של 10% במס הכנסה ולא מורידים כלום עד שאת מגיעה לשנה מהיום שהשתחררת.

RReuTT

New member
בסופר פארם היא לא תחזיק מעמד

במתכונת מצומצמת שכזאת. אני גם לא בטוחה שיסכימו להעסיק אותה רק בשביל זה. הם רוצים אנשים שיגורו להם שם ולטווח כמה שיותר ארוך... ככה שהסיכוי דיי נמוך.

למעלה