עבודה ראשונה שלי :)

MoxleyGirl1

New member
עבודה ראשונה שלי :)

אז התחלתי ללמוד את התוכנה priemier ממש לא מזמן והחלטתי שאני יעשה קליפ מחווה לסרט "החופשה של בין " מ-2007 , קליפ שמסכם ככה את הסרט.
אשמח מאוד לתגובות ממכם ודעות , כמובן שאני הולכת להתעמק עוד יותר בתוכנה אבל זה משהו ככה להתחלה.
זו עבודה ראשונה שלי בתוכנה , עוד לא התעמקתי כל כך באפקטים והכל , אבל לדעתי מה שחשוב זה ההתאמה של הקטעים לשיר , והקצב שלו
על זה אני מבקשת ביקורת.

https://www.youtube.com/watch?v=KcBr4hbx0nE

IdoShkedi

New member
Bean, לא Beans

מה הרעיון בקליפ? אין כאן עריכה מלבד חיתוכים, וגם הם לא יושבים בדיוק על המקצב.
נסי לצלם בעצמך משהו בתור נסיון ולערוך אותו כך שיספר איזשהו סיפור או יעביר תחושה. זה ייתן לך מושג הרבה יותר טוב על עריכה מהתעסקות בסרטי קולנוע שמישהו כבר ערך לפנייך.

MoxleyGirl1

New member
ומה הבעיה בזה?

אני לא צלמת ואין לי מצלמה גם , אלא רק מתעניינת בהכנת קליפים וכאלה ,לא משהו רציני.
מלא אנשים עושים כאלה קליפים ביוטיוב של מחוות למפורסמים, סרטים ועוד המון והם לא צילמו את הוידיאו בעצמם.\ אז רציתי לעשות משהו בסגנון בתור התחלה.
&nbsp

פייפן

New member
סיגלית, לאיזו ביקורת את מצפה?

יש כאן אסופת שוטים, מוסיקה צעקנית,
אם אהיה מאד סלחן אז יתכן ואקבל שמספר שוטים מועט נמצא באיזה דיאלוג עם המוסיקה. בניגוד לידידי עידו אין לי בעיה שתלמדי על גבי סרטים או נאומים מערוץ הכנסת אבל את צריכה לדעת שעריכה אמורה לתת משמעות לצופה.
מצד שני גם סלט הוא משמעות, אז אם הטריביוט שלך יוגדר כסלט אז יתכן ואנחנו מרגישים שאו שהרוטב חמוץ מדי או שחסר מלח.
אבל שלא יפלו פניך, המשיכי ללמוד, לנסות ולתרגל.

IdoShkedi

New member
יש גבול כמה אפשר ללמוד עריכה כשמתבססים על סרט קיים

חלק מהעניין בעריכה הוא לסנן כמויות של חומר גלם; למצוא את השוטים והטייקים המוצלחים ואת השניות המוצלחות מכל שוט; לתקן את הצבעים והסאונד; למצוא צליל של דלת נפתחת שלא הוקלט בחומר הגלם המקורי; ליצור סיפור ממשהו שלפני כן היה סתם קטעים מפוזרים.
&nbsp
ללמוד עריכה בעזרת סרטים שכבר נערכו זה כמו ללמוד בישול בעזרת אוכל שמישהו אחר כבר בישל. אפשר לסדר מחדש את האוכל בצלחת עד מחר, אבל כדי לדעת באמת לבשל צריך להתעסק בחומר הגלם לפני שהוא הפך למנה מוכנה.

פייפן

New member
רבאק... המר"ן עידו,

היא עושה צעדים ראשונים ואתה שולח אותה למסע אלונקות סביב להר קאילאש?

IdoShkedi

New member
מה זה קשור לצעדים ראשונים או אחרונים?

את הווידאו הראשון שערכתי אני גם צילמתי - וזה היה לפני יותר מ-15 שנה, כשאף אחד לא ידע שום דבר על טכנולוגיה, כשעוד הקליטו על קלטות שעלו כסף (ובתור ילדים היינו מתקמצים עליהן), ולהעביר וידאו מהמצלמה למחשב היה סיוט.
אז היום כשכולם מצלמים בסמארטפון מה הם אכלו לארוחת בוקר, מה הבעיה לצלם כמה קטעים ולשים אותם על ציר הזמן? ממש לא ברור לי.

פייפן

New member
כי אתה יחיד ומיוחד

וטוב שכך.
אבל היא אולי לא יודעת להחזיק מצלמה? הרי לא כל סלפי מלמיליאן...

joramf1

New member
לכל השרשור הנחמד הזה ...

אני כלל לא מצליח לראות את הקליפ נכון שאני מנסה מהסמארט אך אני לא חושב שזו הבעיה פשוט כתוב שהסרט הזה כבר לא זמין יותר. מה ביוטיוב מחקו לך אותו? יורם

למעלה