עבודה פרילנס מחו"ל

עבודה פרילנס מחו"ל

יש כאן מישהו שעבד כפרילנסר מהבית בארץ, עבר לחו"ל והמשיך לעשות את אותם הדברים רק משם? האם זה משנה משהו? קשיים טכניים בגביית כספים, העברת חשבוניות וכו'?

כרמית75

New member
אני עושה את זה

ולא כ"כ סיפרתי לרשויות, למרות שמן הסתם משרד הפנים מדווח לביטוח לאומי ולמס הכנסה שאני לא בארץ. אני ממשיכה לשלום ביטוח לאומי ומשלמת מע"מ ומקדמות מס באינטרנט. מבחינת טרטור - כן, קצת. ראשית כי כדי להוציא חשבוניות צריך לשלוח אותן מחו"ל, שעולה יותר כסף ואי אפשר לקזז, אלא אם כן את/אתה יכול להוציא חשבוניות ב-PDF ולבקש ממישהו בארץ לשלוח. אני נעזרת באחותי, כך שמבחינת הלקוחות שלי, למרות שהם יודעים שאני בחו"ל יש לי כתובת בארץ אליה הם יכולים לשלוח צ'קים, אותם אחותי מפקידה. כנ"ל גם לגבי כתובת לרשויות. מה שכן, אני לא ממליצה להתחיל להתעסק בזה אם אין לך מישהו אמין שיכול לעזור מהארץ. לי יש בעיה אם אחותי כי היא לא תמיד פותחת דואר בזמן ומיידעת אותי במתרחש. אפשר כמובן גם לעבוד מול רואה חשבון או מנהל חשבונות בארץ, שתמורת תשלום חודשי מטפל בהכל, כולל דואר, הנפקת חשבוניות וקבלות, דיווחים למע"מ, מס הכנסה, וכד'. לדעתי הם גובים כמה מאות שקלים לחודש עבור התענוג. אני ממליצה בחום לבדוק מול הרשויות אם בעצם מותר לך לעבוד ככה. אני לא בדקתי, וסביר שסופו של דבר זה יעלה לי ביוקר.

תודה!

אולי אני אנסה לגייס את ההורים שלי לעניין אחרי שהם יפנימו שאני מעוניינת באמת לעזוב. מבחינת הרשויות בארץ, למה בעצם שתהיה להם בעיה אם את משלמת הכל?

כרמית75

New member
לא בטוחה

אבל סביר שאם הם יכולים לעשות לנו חיים קשים, יעשו. אני יודעת שבקנדה, למשל, אם את לא תושבת את צריכה לשלם יותר מס על ההכנסות שלך בקנדה. יכול להיות שכך גם בארץ. גם עניין הביטוח הלאומי - אם את לא תושבת (משלמת או לא, לא משנה), האם את זכאית לשירותי בריאות מהמדינה, וכד'. לאן את מתכננת לעזוב?

לדעתי הבלתי מלומדת הבעיה היא לא בצד הישראלי

למיטב זכרוני הבעיה האמיתית היא במקום המגורים. אני די בטוחה שאמורים לשלם מס במדינה בה שוהים, אפילו אם העבודה היא במדינה אחרת.

יש עם זה שתי בעיות

הראשונה היא רשיון עבודה - כל מי ששוהה במדינה מסויימת ועובד בה צריך גם רשיון עבודה באותה מדינה, אפילו אם תוצר העבודה שלך הולך למדינה אחרת. עבודה בלי רישיון (גם כפרילנסר) היא עבירה על שלל חוקים. בחוזה ההתקשרות שלך יהיה כתוב (ואם לא, העו"ד של החברה שמתקשרת איתך לא עשה עבודה טובה) שאת תפצי את החברה עם כל הפסד שיגרם לה כתוצאה מפעולה בלתי חוקית שלך וכיו"ב. השנייה היא מיסים ותשלומים - במרבית המדינות מצפים ממי שעובד בהן ומרוויח בהן לשלם מיסים ותשלומים אחרים (ביטוח לאומי) באותה המדינה. יש אמנות שונות למניעת כפל מס ותצטרכי להחליט לבד (ורצוי להתייעץ עם רו"ח) מה לעשות בנושא. אני אחסוך לך את השאלה החוזרת - "מה הסיכוי שיתפסו אותי". לא יודע. רשויות המס מאד יעילות.

אני עוברת לבריטניה

עם דרכון פולני, ולפי מה שהבנתי מהאתר שלהם במקרה של פרילנס אני אפילו לא צריכה להרשם ב-WRS (?)

Nobilis

New member
תשובה

אכן, אין צורך להירשם ל-WRS אם את עובדת כעצמאית (בניגוד לשכירה). ובכל מקרה ה-WRS נגמר באפריל 2011.

למעלה