עבודה עם Subtitle Workshop

lior91211

New member
עבודה עם Subtitle Workshop

שלום,
אני רוצה להתחיל לתרגם סרטים/סדרות והבנתי שהתוכנה הנ"ל היא בין המומלצות.
למרות המדריכים ברשת לא כל כך הבנתי איך אני מתחיל את התרגום.
סתם לכתוב? איפה שמים לב מתי צריך להתחיל שורה חדשה וכ"ו...
מישהו יכול לעזור לי בנושא?
תודה.

גיליום

New member
יש עזרה מתאימה ב"מאמרי הפורום"

אתה יכול לבדוק במאמרי הפורום (למעלה בדף זה, כניסה דרך הקישור "כלים ומידע"). תוכל למצוא מאמרים בנושאים שונים, כולל מאמר המסביר על יצירת כתוביות בעזרת התוכנה Subtitles Workshop.
קרא את המאמר (הוא ותיק, אך רלוונטי לחלוטין, פורמט הכתוביות לא השתנה בשנים האחרונות), עקוב אחר ההוראות ותלמד ליצור כתוביות. אם אתה נתקל במשהו ספציפי שאינו מובן, חזור לשאול בפורום ונענה לך..

בברכה,
גיליום

lior91211

New member
מתחיל להתנסות

תודה. הצלחתי להתמצא קצת בתוכנה אך התרגום שאני כותב הוא על בסיס קבצי תרגום באנגלית שכבר תואמו מבחינת זמני הופעתם.
האם יש חיסרון בצורת תרגום זו?
והגיוני שלוקח שעות לתרגם פרק בסדרה? (חשבתי שעניין התרגום ירוץ.. חח)

גיליום

New member
תירגום כתוביות מאנגלית לעברית הוא עניין נפוץ

יש הרבה מתרגמים שנוקטים בשיטה של בחירת קובץ כתוביות קיים באנגלית, בעל תיזמונים תקינים, ומתרגמים אותו לעברית. למעשה, אני מעריך (אין דרך מדויקת לבדוק זאת) שרוב הכתוביות שתמצא באתרי כתוביות, היו במקור כתוביות באנגלית (ואם זה לא נכון, אני מתנצל אם העלבתי מתרגם כלשהו..)
יש מיעוט של תירגומים שמכונה "תרגום משמיעה" ומשמעותו היא שיוצר הכתוביות ישב, האזין לסרט ויצר את הכתוביות משמיעה. אלו נחשבות כתוביות איכותיות יותר (בהנחה שהמתרגם מבין אנגלית היטב), אך גם לוקח יותר זמן ליצור כתוביות כאלה ולכן הרבה יוצרי כתוביות, מעדיפים לתרגם מאנגלית (וכמובן שגם זו פעולה ראויה להערכה!).

קצת יתרונות-חסרונות של תרגום כתוביות מאנגלית לעברית:
חסרון-תרגום סרט שלם (באורך ממוצע של שעה וחצי) לוקח זמן רב, שיכול בקלות להמשך כפול מאורך הסרט (אם אתה מבין אנגלית היטב ומקליד מהר).
חסרון - מכיוון שבאנגלית אין "זכר ונקבה", אז כשמתרגמים מאנגלית לעברית, לרוב נוצרות שגיאות של זכר-נקבה בתרגום ("אתה" במקום "את" וכדומה).
חסרון - ביטויים מסוימים קשים לתרגום לעברית ונדרש "כושר המצאה" וידיעה טובה של עברית. למשל, רואים סצינה של מרוץ מכוניות ואז המכונית של הגיבור נתקעת באיזה מכשול והוא חייב לרדת הצידה מהמסלול לתיקונים (מה שנקרא "פיט סטופ") ואז אחד המכונאים בודק את המכונית ואומר שאין מה לעשות, "Its a show stopper". אם תתרגם את המשפט הזה מאנגלית לעברית כמו שהוא ("זהו מעצור הצגה"), קרוב לודאי שהצופים לא יבינו את הכוונה של הדובר..

יתרון-מכיוון שזהו תרגום לכתוביות בעלות תיזמונים, אתה חוסך את של ה"סינכרון" - התאמת הכתוביות למה שנאמר בסרט (לתזמן את התחלת וסיום כל כתובית).
יתרון-תרגום מאנגלית לעברית לוקח זמן, אך בכל זאת השיטה הזו מהירה יותר משיטת תרגום משמיעה.

בברכה,
גיליום

למעלה