עבודה עם קובצי RAW

עבודה עם קובצי RAW

היי לכולם , אני צלם מתחיל ומצלם בעיקר מתחת למים ( אולימפוס c-5050 ) צלמתי היום תמונות בפורמט RAW והמחשב שלי לא מזהה אותם , מה עושים ? 2. על כל צילום נוצרים שני קבצים : קובץ ORF וקובץ THM ( שנוצר גם בצילום בפורמט TIFF ) שאלתי היא מה זה הקובץ השני והאם לשמור אותו או לזרוק ( גם אותו המחשב לא מזהה ) THENX רונן

RKIL

New member
קובץ RAW

זה קובץ באיכות גבוהה מאוד עד כמה שאני יודע.......יש תוכנה מיוחדת שממירה את הקבצים לJPG המצלמה עושה 2 קבצים אחד זה הקובץ בגודל האמיתי ועוד קובץ שיהיה לתצוגה שהמצלמה מציגה כדי שלא יהיה לה כבד להעלות את התמונה...

nvered

New member
נדמה לי שברירת המחדל של המצלמה היא

לצלם בפורמט זה, אתה מן הסתם יכול לשנות את זה לפורמט נוח יותר. בכל מקרה האתר של אולימפוס יתן לך עוד מספר טיפים כיצד לעשות זאת.

gilad65

New member
קובץ RAW

הוא קובץ מיוחד. בעצם זה תמונה שהמצלמה שומרת ללא כל עיבוד (כמו שהיא רואה אותה). בצילום JPG או TIFF המצלמה מתערבת בעיבוד לפני השמירה (קיבוץ, חידוד וכ"ו). כדי לראות קובץ RAW ולהפוך אותו ל-JPG אתה צריך לפתוח אותו דרך התוכנה שמגיעה אם המצלמה או תוכנות אחרות\PLUGINS שיש בחינם ב-INTERNET. כל הרעיון בצילום RAW הוא שניתן אחר כך המחשב לעבד את התמונה באופן חופשי יותר מאשר JPG בגלל שהיא לא מכווצת ולא עברה שום עיבוד עדיין.

הסבר קצת יותר מדוייק על RAW

קובץ ה- RAW הוא המידע המדוייק שהמצלמה קיבלה מהעדשה, ולכן מן הסתם אין בו איבוד חדות בשלבי ההמרה (כי אין המרה!) לפורמט אחר. יש שני חסרונות בעניין ה- RAW: הראשון הוא שהקבצים לא דחוסים, ולכן גדולים הרבה יותר מקבצי TIFF שהם בעלי איכות זהה כמעט אבל קטנים יותר, והשני הוא שכל מצלמה עובדת בתקן שונה ומוציאה קבצי RAW שונים - ולכן התוכנה שקוראת את הקובץ חייבת "להכיר" את המצלמה הספציפית (ולא תקן כללי כמו TIFF/JPG). היתרון הוא כמובן באיכות... בכל דחיסה יעילה (כמעט) יש איבוד מסויים של מידע, גם אם הוא זניח בהרבה מקרים. בקובץ RAW אין כל איבוד כזה.

למעלה