עבודה עם בצק סוכר

עבודה עם בצק סוכר

שלום לכן יושבות הפורום,

לאחרונה התחלתי לעבוד עם בצק סוכר (של המרשלג) ולאחר סדנא שעברתי, נראה כי תפסתי אתהרעיון.
דבר אחד לא מסתדר לי-אני משתמשת בקורנפלור ללישה, ועוד לפני שאני מספיקה לסיים לעבד את הבצק אני
מרגישה שהוא מתחיל להתייבש לי.

לאחר שאני מצפה את העוגה-אני כבר מתחילה לראות סדקים.

יש למישהי עיצה חכמה איך לעבוד נכון?

WatchMeWatchYou

New member
נראה לי שאת משתמשת ביותר מדי קורנפלור

צריך לעבוד עם הבצק בזריזות, בלי יותר מדי קורנפלור\אבקת סוכר. כשעבדתי עם הרבה קורנפלור זה מה שקרה גם לי. אני מניחה שעם הזמן לומדים כמה זה יותר מדי, וכמה זה בדיוק במינון הנכון..

אני משתמשת כל פעם במינ' הנדרש אבל

זה כל פעם נדבק לי.

ארגנתי לעצמי לוח עץ גדול, וכדי שיהיה סטרילי ציפיתי אותו בניילון נצמד. יכול להיות שזו הגורם שהבצק כל הזמן נדבק לי?

אם אשתמש באבקת סוכר-עדיין הבצק יתייבש?
בכלל-מה עדיף משניהם?

משטח עבודה

קניתי לי משטח סיליקון גדול וחלק, מהסוג ששמים על שולחנות משרדיים, כיף גדול לעבוד עליו!
אני מצאתי אחד מעולה באיקאה בכלום כסף במחלקה של הציוד המשרדי, מומלץ ונראה לי יקל את העבודה

עוד שאלה בנושא...

בוקר טוב.

אני עובדת קצת עם בצק סוכר, ממש בתחילת דרכי.

קניתי בצק סוכר לבן של המרשלג, וכתוב עליו שהוא בתוספת CMC.
הם זו הסיבה שהבצק מתייבש לי כ"כ מהר?
יש בצק סוכר לבן בסיסי ללא תוספת CMC?

תודה מראש (-:

WatchMeWatchYou

New member
בצק עם CMC זה בצק לפיסול ולא לציפוי העוגה

משתמשים בו כדי שהדמויות\טופרים יתייבשו יותר מהר ויהיו עמידים יותר.
תשתמשי בבצק הזה כדי ליצור דמויות\פרחים, וכדי לצפות את העוגה תקני בצק סוכר RFM (גם אני משתמשת בהמרשלג, בבצק סוכר הרגיל - ללא CMC).

אני לא משתמשת ב-CMC בכלל, אבל יודעת שאחרות משתמשות בו

סימי3

New member
קודם כל הכי טוב לעבוד על משטח שיש קר

ולא על ניילון נצמד. דבר שני - כמה שפחות קורנפלור, כמו שכבר נאמר. ללוש טוב טוב את הבצק לפני הרידוד. לא יודעת מה מזג האוויר עכשיו בארץ, אבל נראה לי שקריר עכשיו וזה הכי טוב לבצק סוכר. בקיץ חשוב לעבוד בחדר ממוזג.
אין צורך להשתמש בבצק עם cmc. זה מיועד לפיסול. זו סיבה נוספת לכך שהוא התייבש לך מהר.
חשוב לעבוד מהר ועם הרבה ביטון, דבר שמגיע רק עם ניסיון.
בהצלחה בהמשך

אם יש לך עוד שאלות, אל תהססי לשאול. אנחנו פה

סימי

בצק סוכר

עיטוף עוגה צריך להיות בצק סוכר ללא CMC כי הCMC הוא חומר מייצב שמוסיפים שרוצים לעשות דמויות מפוסלות או פרחים.
לגבי הקורנפלור, הקורנפלור מייבש את הבצק סוכר ויכולים להיווצר סדקים... רצוי כמה שפחות קורנפלור.
אני ממליצה לך לנסות את הבצק סוכר של עלמה, שהוא לא דביק ולכן מצריך מעט מאוד קורנפלור לעבודה :)
בהצלחה!

nililimor

New member
שנים עבדתי עם הרמשלג. מהיום שעברתי לסטיין איי

רמת העוגות שלי קפצה והשימוש בקורנפלקס ירד לאפס. ממליצה לך לנסות.

למעלה