עבודה עם אהבה

עבודה עם אהבה

איך אתם עובדים עם אהבה? איזה טכניקות / תרגילים יש לכם בנושא? מהי אהבה בשבילכם? מתי אין אהבה ביומיום שלכם? מתי לאחרונה חשתם את האהבה שבלבכם? אתגר: בנוסף לתשובות, הוסיפו בהודעתכם גם שאלה נוספת משלכם, עליהם נוכל כולנו לענות בנוסף לשאלות הללו.

kung fu

New member
תשובות

איך אתם עובדים עם אהבה? שולחת אהבה לעצמי, או לאחרים, מתמקדת באהבה לדבר זה או אחר וכדומה... איזה טכניקות / תרגילים יש לכם בנושא? התמרדת פחד באהבה, מיקוד באהבה, יצירת אהבה, שימוש בדמיון ועוד. מהי אהבה בשבילכם? אהבה עבורי זה אמון ופשוט כל המובנים שדון מיגל רואיס מדבר עליהם. מתי אין אהבה ביומיום שלכם? כשאני פועלת מתוך פחד. מתי לאחרונה חשתם את האהבה שבלבכם? אתמול, אבל זאת לא אהבה נקייה כמו שאני מדמיינת ורוצה. אתגר: בנוסף לתשובות, הוסיפו בהודעתכם גם שאלה נוספת משלכם, עליהם נוכל כולנו לענות בנוסף לשאלות הללו. והשאלה היא: מתי לאחרונה אמרתם למישהו/מישהי: "אני אוהב/ת אותך" התשובה: היום בבוקר או אתמול.

keoser

New member
אתמול או שלשום :)

אבל לא התייחסו אליי בברוטליות! :)

keoser

New member
אממ.. :)

אני מרגיש שאהבה זה משהו שקיים בכל מקום ובכל דבר. פשוט צריך לדעת איך לתפוס אותו. אני מנסה לשנות את תפיסת העולם שלי לגבי דברים. בתחילת הספר ארבע ההסכמות הבנתי למה דון מיגל רואיז התכוון. ברגע שהוא הבין שהכל זה "אור", (ז"א הכל שווה), הוא הסתכל על הכל באהבה והבנה.. אני מאמין שאותו אדם פשוט הצליח לראות את כל האהבה והטוב שבעולם, ואין סיבה שאני לא אצליח. הכי קרוב שהגעתי לזה היה אחרי אימון קונג פו לפני כשבועיים. הלכתי לתיק שלי (אני חושב) ובדרך ראיתי גו'ק. תמיד הייתי מגיב בצורה של "איכסססס" ובורח כל עוד נפשי בי. הפעם ראיתי את הגו'ק, ופשוט קיבלתי אותו, בדיוק כמו שהוא -- חשתי אהבה וקבלה ליצור הזה. הרגשתי ככה לחמש שניות. אני מרגיש שאין לי אהבה כאשר אני שופט את עצמי, ולא שפטתי את עצמי כבר ימים --> אז זה מצויין :) למרות זאת, השבוע פשוט הרגשתי תיסכול מהקושי של הדרך שאני הולך בה, גם אז לא הרגשתי אהבה. לא הצלחתי לאהוב את המצב בו הייתי שרוי באותו זמן. לאט לאט. התרגיל הכי טוב שאני מכיר לאהבה זה פשוט "שליחת אהבה". אני מדמיין ומרגיש זרם של אור לבן עובר דרכי וממלא אותי בתחושה מדהימה. כל פעם שאני עובד על זה אני מרגיש את זה יותר עוצמתי וחזק מהפעם הקודמת. שאלה שלי: מה גורם להרגשת חוסר האהבה אצלך? מה ההבדל בין מתי לגורם? גורם אני מדבר על הסיבה, על התבוננות של המתי.

kung fu

New member
ואוו! אני רוצה שתעזור לי עם ג'וקים!

אני ממש מפחדת מהם. יותר נכון הם מגעילים אותי ואני פוחדת שהם יעלו עלי. איזה מדהים אתה

keoser

New member
אני יותר מאשמח --

אבל אני לא יודע אם אני אוכל לעזור
אני יכול להסביר מה בדיוק קרה, איך זה קרה, מה עשיתי קודם, אבל אני לא אוכל (אני חושב) להביא אותך למצב הזה.. הייתי בו בדיוק 5 שניות.. אבל זה היה מדהים לטעום מהאהבה הזו. מהאור הזה.. אני אפרט יותר בשבת :) יוו איזה כיף -- סוף סוף אני גם יכול לתרום לך קצת בנושא!

kung fu

New member
כן, פשוט תספר לי מה עבר עליך ../images/Emo23.gif

ואנסה לפעול בכיוון הזה.

keoser

New member
כמובן! ../images/Emo24.gif

הייתי אחרי אימון קונג פו ממש ממש טוב, הרגשתי שהתקדמתי מאוד והיה לי ממש ממש כיף האימון עצמו. זה היה באותו יום שהדרכתי בפעם הראשונה (שלא צלחה יפה בעיניי, ד"א). קיבלתי פידבק מירון / לירן אגוזי על העבודה שלי, ואחרי זה תרגלתי קצת עמידת ידיים עם נתי, והיה לי עוד יותר כיף :) ישבתי וראיתי את שחף מתרגלת את חמשת החיות עם קארו, וישבתי ללמוד מזה. הייתי צמא והלכתי לקחת שתייה (או פלאפון) מהתיק (אם אני זוכר כראוי). פתאום ראיתי חיפושית זבל, מהשחורות האלו על הדופן של החומה של גן העיר (איפה שיש את החצי עיגולים שיושבים בהם? בחומה שמחברת בניהם). התגובה הראשונית שלי הייתה "איכס! גו'ק!". באותה שניה קרה משהו מופלא בתוכי. ראיתי את הגו'ק הזה, הצורה שהוא הולך בה, ואז הבנתי משהו: גם הוא יצור, בדיוק כמוני וכמו כל דבר אחר. חשתי אהבה כלפיו במשך 3-5 שניות, ואז זה פג וחזרתי לעולם "הרגיל" שלי. באותה שניה בדיוק (אם אני משחזר את זה עם ההראה שהייתה לי לפני כמה ימים לגבי ארבע ההסכמות [זו שכתבתי פה]), בעצם התעלתי על עצמי לרגע והבנתי מה זו בעצם אהבה אמיתית. הצלחתי לראות את היקום *כולו* באהבה. זה לא משנה אם זה חרק, החבר הכי טוב שלי, כלב או חתול.. כי זה שם.. "האור", האהבה נמצאת בכל מקום -- רק צריך לדעת לראות אותה.. נכון לעכשיו, אני חושב שזו הכוונה האמיתית בדרך הטולטקית. אני סבור שארבע ההסכמות זה רק כלי להגיע למצב שממנו יותר קל להביא אותך לשם, לקדם אותך בדרך הלוחמים. אולי לשחרר את עצמך "מהטפיל" כפי שהוא קורא לזה. עדיין לא הגעתי מספיק רחוק בספרים של קסטנדה בשביל לדעת מספיק על הטפיל (אני עדיין באמצע המסע לאיכטלאן, לא רציתי להמשיך יותר). בגלל זה אני חושב שטכניקות להתמודד עם החוסר יכולת שלי להתמודד עם לקיחת דברים באופן אישי זו רק תרופה ריגעית, ואני צריך פשוט למוטט את כל הבסיס עליו אני עומד. ברגע שהתייחסתי לאנשים בתור "חיות", היה לי הרבה הרבה יותר קל לא לקחת אותם ברצינות. עכשיו צריך להתייחס גם אל עצמי באותה צורה. אני שווה בדיוק לחיות. :) כמובן, זו דעתי נכון לעכשיו ועוד שעתיים היא יכולה להשתנות בעקבות עוד שורה שאקרא בספר. כמעט בכל שורה בספר הזה אגור אוצר. אני מצליח למצוא חלק מהאוצרות. (ד"א -- תודה קונג פו, באתי לרשום "לא היה לי זמן" ושיניתי את זה ל"לא ריציתי להמשיך יותר" :) איזה כיף היה לרשום את ההודעה הזו. אני מרגיש שפשוט התקדמתי מאוד!
בכל מקרה, אני ממש מקווה שעזרתי לך. ואם לא הצלחתי, לפחות קבלי
:)

kung fu

New member
מדהים! תודה על הכל!! ../images/Emo24.gif

אכן מעורר השראה
ונרגעתי....חשבתי שכבר התחילו להבוא גו'קים. זאת חיפושית זבל.....לא ג'וק
אוקייי... ולגבי ארבע ההסכמות, זה אכן כלי לקבל יותר אנרגיה, ולשנות את החיים שלנו....ולהצליח להקדיש אנרגיה לדבריםש אנו באמת רוצים (למשל, אם אנו לא שופטים אתע צמנו, יש לנו אנרגיה זמינה לחתור אל חופש אישי ועוד דברים) כלי מופלא....!

keoser

New member
לול!! :)

גדול עם ה"חשבתי שכבר התחילו לבוא ג'וקים" :) אממ.. תודה שהרחבת את הבנתי בנושא.. אממ.. עזר לי להשלים מעגל. אני חושב שבמקום להשקיע אנרגיה בארבע ההסכמות, אני פשוט צריך לעבוד עליהן "ברגע" ויותר לשנות את דרך ההסתכלות על החיים שלי.. (אולי אני טועה). אדבר עם זה על בן, נראה מה הוא חושב. :) רק שלא יגיד לי לסיים את המסע לאיכטלאןןןןןן לפני, לול :)

kung fu

New member
לא בטוחה שהבנתי אותך.

בכל אופן, אם תיישם את ארבע ההסכמות, החיים שלך ישתנו
רק ליישם אותם וכבר החיים שלך יהיו טובים יותר. מה שאני אומרת זה שארבע ההסכמות זה כלי גם לקבל יותר אנרגיה. מי ששופט, מניח הנחות, לוקח אישית, וכדומה - פשוט מפנה הרבה אנרגיה לכיוונים האלו. ברגע שאתה מיישם את ארבע ההסכמות, כל האנרגיה שהופנתה לשיפוט, להנחת הנחות, לכעס או תסכול בגלל לקיחת דברים באופן אישי => משתחררת לך. ואז את האנרגיה הזאת אתה יכול להשקיע בהתפתחות אישית. אבל כן תנסה ליישם את ארבע ההסכמות. אם הובנתי שאיני ממליצה לנסות ליישם אותן, אז לא זאת היתה כוונתי. בשביל להיות בנתיה האהבה אמה אמור ליישם את טוהר המילה ואת שאר הדברים. אם רק תשתמש במילים שלך לטובה, אז תוכל להתייחס רק באהבה אל עצמך ואל הכל. בקיצור.....מקווה שעכשיו אני יותר מובנת?

keoser

New member
רגע, אני הבנתי אותך והתכוונתי לזה..

לא הסברתי את עצמי כראוי :) התכוונתי שבד ובד עם התרגול, אני צריך לחתור לכיוון האהבה הזו. זה לא בא במקום, זה בא בתור תוסף. בנתיים הכי קשה לי עם טוהר המילה (מקודם לא התייחסתי לזה בכלל, לא הייתי מוכן עדיין :)). אני מאמין שזו תרופה, לעבוד על טכניקות (תרופה שאני צריך בנתיים).. ההסכמות האלו יתקבלו מעצמן ברגע שאני אהיה "באהבה אמיתית" או "הרמוניה עם היקום".. יהיה לי הרבה יותר קל לקבל את זה. אני מדמיין את זה בתור דלת אחורית, שתגרום לי לקבל את הכל בצורה שונה. אני מאמין שבמצב הזה ארבע ההסכמות יבואו מאליהן.. אבל יקח לי זמן להגיע לאותו מצב. :) מבינה למה התכוונתי? (אני מבין אותך, רק קצת קשה לי להתבטא
).

kung fu

New member
לא בטוחה שהבנתי....

אשמח לדבר על זה מחר פנים מול פנים

kung fu

New member
חה חה חה שגיאות הקלדה ../images/Emo6.gif

זה: "בשביל להיות בנתיה האהבה אמה אמור ליישם את טוהר המילה" אמור להיות: בשביל להיות בנתיב האהבה אתה אמור ליישם את טוהר המילה

אצלו...

בעבר אני מזהה שלושה גורמים לעניין זה: - פחד על ה"עצמי". - חוסר-צדק, תחושה של עוול. - חוסר-אונים, תחושה שהעצמי איננו יכול להשפיע אף על הדברים האלמנטריים ביותר.

התשובות של אדם נוסף - "שלי"

"איך אתם עובדים עם אהבה?" שולח אהבה מודע לאהבה ממיר פחד באהבה מסיט את תשומת הלב מנתיב הפחד לנתיב האהבה נושם אהבה "איזה טכניקות / תרגילים יש לכם בנושא?" המון. למשל, לנשום אנרגיה של אהבה לכל תא ותא בגוף. "מהי אהבה בשבילכם?" - האנרגיה הבסיסית ממנה מורכב הכל - אני - ההדרכה העוצמתית ביותר - הנתיב אל החופש - דרך הלוחמים "מתי אין אהבה ביומיום שלכם?" אולי כשאני לחוץ, פוחד או במצב של חוסר אמון. "מתי לאחרונה חשתם את האהבה שבלבכם?" מתי שהוא בוקר כמדומני. "אתגר: בנוסף לתשובות, הוסיפו בהודעתכם גם שאלה נוספת משלכם, עליהם נוכל כולנו לענות בנוסף לשאלות הללו." השאלה שלי: האם הזוגיות הנוכחית או האחרונה שלכם, היתה מורכבת מהיאחזות או מאהבה?

למעלה