עבודה על צד שמאל.

Boogieman

New member
עבודה על צד שמאל.

בואו נניח שההתקפה הפשוטה ואולי הנפוצה ביותר מתבצעת ע"י יד (או רגל) ימין אל הצד השמאלי שלנו. העניין הוא שרובנו שולטים בצורה יותר טובה בפלג הגוף הימני ובמקרה הזה, מדובר בפלג הגוף הרחוק מכיוון ההתקפה. נוצר מצב שצריך לבחור בין תגובה מהירה וטבעית עם הצד החלש לבין תגובה יותר יעילה, אבל גם יותר איטית ומורכבת, עם הצד החזק. אני יודע שבכל א"ל יש טכניקות מכל הצדדים ובכל הקומבינציות, השאלה שלי היא האם קיימת התייחסות מיוחדת לסיטואציה כזאת. נ.ב. אם השאלה נראית טפשית זה בגלל שעכשיו 4 בבוקר. עוד נ.ב., יכול להיות שהנושא הזה פחות רלוונטי לשיטות שבהן התשובה המובנת מאליה היא חסימה עם יד שמאל ואח"כ מעבר להתקפה עם יד ימין. נראה לי שזה יותר רלוונטי לשיטות שבהן ההגנה היא תחילת הטכניקה שמופעלת על התוקף.

chinabird

New member
נדמה לי שברוס לי דיבר על זה מעט,

וניסה לפתור את הדילמה הן על-ידי תרגול דו-צדדי (כלומר, שתהיה מיומן הן בעמידה ימנית והן בעמידה שמאלית, ובסופו של דבר תשתמש במה שמתאים לך ולסיטואציה) והן על-ידי שיפור עוצמת המכה של היד הקדמית (ה-one inch punch המפורסם). כלומר, פלג הגוף הימני לא יהיה דווקא זה שרחוק מההתקפה. עניין אחר, אולי חשוב יותר, הוא שאם אתה מותקף לפלג הגוף השמאלי וחוסם בשמאל, יד/רגל ימין שלך (בין אם אם אחוריות או קדמיות בעמידה שבחרת) עדיין פנויות לתקיפה. מה רע?

khammel

New member
עניין של אסטרטגיה שתלוי בהתקפה

ותלוי בתוקף ובנסיבות... אין איזשהו כלל קסם. באופן כללי, יש שיטות שיעדיפו שימוש רב יותר בצד החזק ויש שידגישו פיתוח טכניקה שווה בימין ובשמאל. אפשר לתרגל קרבות בהגבלות מסויימות (ואני מנחשת שעושים כך ברוב השיטות) בכדי לעבוד על צד חלש וכו', אבל בסופו של עניין השאלה היא אסטרטגית: האם בתור מתגונן/מגיב יש להימצא בצד הפנימי או החיצוני של היריב כתגובה נכונה למצב הקיים; האם שילוב ימין-שמאל יעיל באותו הרגע על שילוב שמאל-ימין. הרבה תלוי גם בעמידת המוצא/קרב שבה נמצאים. לחימה באסטרטגיה של "אחיזת המרכז" (המגן שומר על המקום בו הוא נמצא ומסיט את היריב מחוץ ל"מרכז" בו המגן נמצא) שונה מהותית מלחימה באסטרטגיה של "פגע וברח" או "דרוס ושבור"...

איגרוף

באיגרוף יש שני סוגי לחימה 1,ו2, ב1 הלוחם נותן מכה ראשון הוא היוזם ,ב2 הלוחם מחכה למכה כדי שיוכל להגיב ,1מתאים לימני ו2לשמאלי

השאלה היא איך אתה עומד

אם אתה עומד כמו ימני (יד ימין, החזקה, מאחורה) אז בדר"כ רוב עבודת ההגנה תקרה עם יד שמאל (ועל זה מתאמנים בדר"כ). אם אתה עומד כמו שמאלי ואתה ימני (למשל, בשיטה שאני מתאמן בה) - לומדים לסגור טוב על צד שמאל, למעשה עדיף למשוך את היריב לאיזור הזה. נקודת התורפה היא בכל מקרה בצד החיצוני של הרגל הקדמית, לאו דווקא בצד של הרגל האחורית.

Boogieman

New member
כשאתה אומר "לעמוד כמו ימני"...

אני מניח שאתה מדבר על עמדת התקפה, ויד ימין נמצאת מאחור כדי להעניק לה תנופה. נראה לי שבמונחים של הגנה (אקטיבית כמובן), עדיף לעמוד עם יד ימין מלפנים. בהנחה המאוד לא סבירה שבמצב אמת תהיה אפשרות לבחור עמידה כמובן. אני דיברתי על התקפה לא צפויה שבה אתה מגן אינסטינקטיבית עם היד הקרובה, שלרוע המזל נוטה להיות יד שמאל. אולי כדאי לתת תשומת לב מוגדלת ליכולת שלנו בצד שמאל גם אם זה יותר קשה ומתסכל.

תתאמן מספיק על עמידה בצד אחד

ובאופן כמעט מיידי אתה תעמוד ככה. אם אתה בא להגיד "תתאמנו על צד שמאל" אז הסכמנו מההתחלה...

חשוב ללכת עם הטבע לא נגדו

אנשים נוטים לתת חשיבות לידיים כאשר למעשה הרגליים יש להם חשיבות גדולה לא פחות, גם באגרוף קלאסי

למעלה