עבודה על כעס

KFIRB

New member
עבודה על כעס

כעס הוא רגש חזק..

במיוחד כשהוא פונה אל עצמינו

מה עושים כשהוא מגיח מולינו ורוצים להבין מה הוא רוצה?
על מי הוא כועס?
מה הוא רוצה להשיג?

מה הכעס אומר?

למישהו יש רעיון איך מדברים עם הכעס?

לדבר עם כעס

זה להיות במודעות שאתה כועס.
להבין שאתה במצב שלא נכון לך להיות בו.

ברגע שאתה מבין-אתה מתחיל לעשות "עבודה" עם עצמך לנסות לפורר את הכעס
לנסות ולהפוך אותו לאנרגיה מניעה.

יש לי שיטות..

KFIRB

New member
אם אלך לפי התפיסה האומרת שכעס הוא רגש מכסה

וזו תפיסה ותיקה. במקצועות הטיפול הקונציונאלים.

אז איך יורדים למטרת הכעס? לרגש שהוא מכסה?

דווקא לא הייתי רוצה לפורר את הכעס כדי להירגע- כי זה קצת כמו בריחה ...

NlNין lcNlc

New member
לא הייתי מנסחת את זה לפורר,

אלא לפרק לגורמים...
על מה אתה כועס? על מי אתה כועס?
מה הסיבה? האם אפשר למנוע או להימנע מהסיבה בפעם הבאה? וכו'
לפעמים כדי להתגבר או כדי לראות את הדברים באור אחר, צריך להתרחק מעט, לנשום קצת ואז לעשות את הבירור עם עצמך מה הטריגר שלך לרגש הכעס.

"כדי להזיז הר ממקומו, עליך להתחיל עם האבנים הקטנות ביותר" . פתגם סיני

הכעס כועס על יחסי הציבור הגרועים שהוא קיבל

למה בילדות, עודדו אותנו לחייך, להיות שלווים, לרצות, ואותו ישר השתיקו?
הוא בא לצעוק אני כאן ולא לחינם, אני לא מכסה כלום, אני לא רוצה שיצמידו לי, רגש אחר כל פעם שאני מגיע
היותכם אנושיים זה סיבה לא מורכבת מספיק כדי לכעוס?
לא בא לכם להפוך את השולחן פעם, לשרוף גשרים, אין בכם כעס על שאתם מאולפים?

ראיתי ילד בן 4 כועס?
הוא מתחיל כי לא נותנים לו גלידה לפני הארוחה, אחר כך עובר למה לא קנו לו, למה לאחיו יש יותר, למה לא הקשיבו לו, למה בגן הוא לא הכי חזק, למה הוא רוצה לתפס ולא יכול, הוא בוכה וכבר לא זוכר ממה התחיל לבכות...ולמה כל פעם שהוא בכה, דחפו לו מוצץ, ולא פשוט הקשיבו לו, למה צריך סיבה מספיק טובה לכעוס? הניתוק מההויה היא סיבה לכל הכעסים.
והוא מתחיל לשחרר קיטור על הגוש שהוא כלוא בו, גוש אנושי מגושם.
וההורים? הם לא מתרגשים, מחייכים אחד לשני ובחמלה אומרים לו, לא נורא, תגדל, תבין , אנחנו אוהבים, לא עוצרים אותו פשוט נותנים לו לחוות את היותו אנושי

אנחנו נדרשים להיות הילד שבנו, וההורים החומלים עליו גם יחד
בשעת כעס שאין להבינו ולנתבו, שאל דרך הכעס את כל השאלות הכי בוטות שיש לך , שאל את הבורא תאמין לי הוא שמע הכול
ואם לא תפחד מעצמך, גם תשמע תשובה....שלא בטוח שתשכיח את כעסך, כי הבורא לא יקח ממך משהו שאתה עדיין זקוק לו.

אני כבר לא נלחמת, עד היום כשאני מדופרסת, אם מלאך אומר לי שהוא אוהב אותי, אני כועסת עליו, איזה בררה יש לך?? מעצבן אחד, הרי אין מלאך עושה שתי שליחויות, אתה יכול בכלל לא לאהוב?? והוא צוחק
הקלות הבלתי נתפסת של הקיום מכעיסה בהחלט

ואף מילה על שליטה בכעסים, שגם את זה צריך ללמוד, אבל איך אפשר לנתב מישהו אם לא מכירים את מהותו?

נסחפתי אה?

חני 852

New member
סופר נובה

למה לא יש סדנאות שמלמדים שליטה בכעסים ..
מיועדת לאנשים כועסים במיוחד
שלא יכולים לשלוט על כעסם המתפרץ בעוצמה חזקה

לא ירדת לסוף דעתי

לא מדובר על אנשים שאישיותם כועסת וצריכים יותר

מדובר על טבע האדם, על ריגשותיו שכוללים גם כעס שצריך התייחסות עמוקה יותר ולא רק שליטה

בכולנו יש טבע כזה, כל ניסיון לא להכיר בו זו אשליה
יש הבדל בין להכיר לבין לשלוט

חני 852

New member
אוקי

מובן שלכל אדם יש כעסים שזה טבע האדם ..
שמצד אחד טוב היות הכעס מניע אותנו לפתור בעיות ..
צריך להכיר בו ..ממה הוא נובע וכו..
ואולי המילה לא לשלוט בהמשך על הכעס ..
אלא לדעת להוריד את המינון של הכעס ..

מבינה ומקבלת

את כל מה שנכתב כאן על התמודדות עם הכעס וההתייחסות אליו בשגרה היומית שלנו.

חשבתי שכפיר התכוון לכעס, כאלמנט ביסוד האדם, מהיכן הוא התפתח., לכן לא רוצה לפורר אותו במעין סדנאת שליטה בכעסים.
אולי אני טועה בהבנה אותו.
והלכתי על הכיוון, שהמצאותינו כאן בעולם החומר, זה תוצאה של שבירה, ניתוק מהמקור מהליבה
הניתוק הותיר בנו טראומה שכוללת הרבה אלמנטים שהתפתחו לרגשות ותחושות
כה טיבעי לנו, לפתח כעס על הניתוק, לפני שבכלל נפתח אהבה למקור.

הבורא בחסדיו הרבים, לוקח את הכעס שלנו ומבין אותו כגעגוע, ומעריף עוד חסדים.

על השתלשלות הכעסים בשיגרה, אמרתן דברים חכמים מאוד

חני 852

New member
סופר נובה

קראתי שנית את דברי כפיר
וחושבת כמוך שכתב שלא רוצה לפורר את הכעס שזה מען בריחה ..
באמת צריך להתבונן בפחד להבינו ואז לשלחו ..
כמו שאמרת דברים מאוד נכונים ..
שנהיה מחוברים לאלוהות שבנו ..
שנקבל את עצמנו את הטוב ואת הרע שבתוכנו ..
נקבל את האנשים יותר בקלות ..
נכעס פחות עליהם ..
הכעס יפחת ..
שנתפתח רוחנית נוכל להבין יותר טוב את האנשים ..
נתחבר לאהבה ויותר לאחדות ...

KFIRB

New member
הכוונה שלי הייתה

להביט בכעס,
במיוחד שיש כעס עצמי,

לא כלפי מישהו או משהו ,

גם בתשובתך כשניסת לנמק למה הכעס נמצא סיפרת שהכעס הוא שם כדי להגן עלינו מחוסר האונים, הפחד, ועוד רגשות שקשה לילד לספוג ולהרגיש.

הכעס אינו שלילי במהותו, אלא נשאלת השאלה כיצד לפורר אותו, להבין אותו ולקבל ממנו את הנענע האלוהית?

חני 852

New member
כפיר הי

הכעס בכלל לא שלילי הוא טבע האדם ואי אפשר לנטרל אותו לגמרי ..
אפשר להביט בכעס לקבל אותו בתחילה ולשאול את עצמך שאלות לגביו
ולפורר אותו הכוונה
לחשוב מה הסיבה לכעס העצמי הזה ?
ממה נובע הכעס ?
האם זה אמיתי אותה המחשבה שבעיקבותה בא הכעס ?
אך אני מרגיש אם אותו הכעס ?
אך הייתי מרגיש ללא אותו הכעס ?

יש את שיטת העבודה של בירון קייטי שאפשר גם לעבוד על הכעסים בשיטה הזאת
וגם בנושאים אחרים ....

הבאתי לך דוגמאות לשיטת העבודה הזאת
העבודה" - THE WORK
השלב הראשון ב"עבודה" הוא לכתוב את המחשבות שלנו שמתווכחות עם המציאות על הנייר. אם תשימו לב, תיווכחו שמחשבות כאלה חולפות במוחכם עשרות פעמים ביום. "אנשים צריכים להיות נחמדים יותר." "ילדים צריכים להתנהג יפה." "בעלי,או אשתי, צריכים להסכים איתי." אני צריכה להיות רזה יותר (או יפה יותר או מצליחה יותר)." מחשבות אלה הן ביטויים שונים לרצון שהמציאות תהיה שונה ממה שהיא.

כעת נשאל על כל אחת מהמחשבות הללו את ארבע השאלות:
1. האם זאת האמת?
2. האם אתם יכולים לדעת בוודאות שזאת האמת?
3. איך אתם מגיבים כשעולה בכם המחשבה הזאת?
4. מי תהיו בלי המחשבה הזאת?

ואח"כ הפכו את המחשבה, למשל, ניקח את המחשבה אני לא אוהבת את יורם כי הוא לא מקשיב לי.
1. האם זאת האמת? שאלו את עצמכם: "האם זה נכון שיורם לא מקשיב לי?" הישארו דוממים. אם אתם באמת רוצים לדעת את האמת, התשובה לשאלה תעלה מאליה. תנו לתודעה לשאול את השאלה, והמתינו לתשובה שתצוף.
2. האם אתם יכולים לדעת בוודאות שזאת האמת? חשבו על השאלות הללו: "האם אני יכולה לדעת בוודאות שיורם לא מקשיב לי? האם אני יכולה אי-פעם לדעת בוודאות אם מישהו מקשיב או לא? האם לפעמים אני מקשיבה גם כשנדמה שאני לא מקשיבה?"
3. איך אתם מגיבים כשעולה בכם המחשבה הזאת? איך אתם מגיבים כשאתם חושבים שיורם לא מקשיב לכם? איך אתם מתייחסים אליו? עִרכו רשימה. למשל: "אני מסתכלת עליו במבט מסוים. אני קוטעת את דבריו. אני מענישה אותו בכך שאני לא מתייחסת אליו. אני מתחילה לדבר מהר יותר ובקול רם יותר, ומנסה להכריח אותו להקשיב." המשיכו בכתיבת הרשימה, כשאתם מתעמקים ובוחנים כיצד אתם מתייחסים לעצמכם במצב הזה, ומה ההרגשה שלכם. "אני נסגרת. אני מתבודדת. אני אוכלת הרבה, ישנה הרבה וצופה הרבה בטלוויזיה. אני מרגישה מדוכאת ובודדה." שימו לב לכל צורות התגובה שלכם למחשבה "יורם לא מקשיב לי."
4. מי תהיו בלי המחשבה הזאת? עכשיו תארו לעצמכם מי תהיו בנוכחותו של יורם אם לא תוכלו לחשוב את המחשבה "יורם לא מקשיב לי." עִצמו עיניים ודמיינו שיורם לא מקשיב לכם. דמיינו שאינכם חושבים שיורם לא מקשיב (או שאפילו אין לכם צורך שיקשיב). אל תמהרו. שימו לב מה מתגלה לכם. מה אתם רואים? איך ההרגשה?

הפכו את היוצרות.
ההיפוך של ההצהרה המקורית, "אני לא אוהבת את יורם כי הוא לא מקשיב לי, " עשוי להיות: "אני לא אוהבת את עצמי, כי אני לא מקשיבה ליורם." האם זה נכון במקרה שלכם, או אפילו נכון יותר? האם אתם מקשיבים ליורם כשאתם חושבים שהוא לא מקשיב לכם? המשיכו למצוא דוגמאות אחרות לכך שאינכם מקשיבים.
היפוך נוסף, שעשוי להיות נכון או נכון יותר הוא: "אני לא אוהב/ת את עצמי, כי אני לא מקשיב/ה לעצמי." כשאתם חושבים מה יורם צריך לעשות, האם אתם מקשיבים לעצמכם? האם אתם שמים את חייכם בהקפאה בזמן שאתם מאמינים שהוא צריך להקשיב? האם אתם שומעים איך אתם מדברים אליו בזמן שאתם מאמינים שהוא צריך להקשיב?

הצעה לתרגול
חשבו על אדם שיש לכם תלונה כלפיו או עצה לתת לו. נסחו את המחשבה על הנייר במשפט קצר ותמציתי ושאלו עליה את 4 השאלות וההיפוך כפי שהוסבר לעיל. את התשובות ענו לעצמכם בכתב. עבור כל היפוך מצאו שלוש דוגמאות או סיבות כיצד ההיפוך שמצאתם נכון בחייכם. אפשרות רבת עוצמה אחרת במקום לכתוב היא לבקש מאדם אחר לשאול אתכם את השאלות וההיפוכים.

snoopytush

New member
לא הבנתי את הקטע של ההיפוך

למה צריך לעשות היפוך ולמה זה חשוב?
האם היפוך הכוונה להפנות לעצמי כל משפט שאני מפנה לאחר?
כלונר אם האשמתי את יורם או ציפי שהם עשו לי ככה וככה להפנות לעצמי?

חני 852

New member
בדיוק סנופי

כל משפט להפנות לעצמי לכן יש את ההיפוך
ולחוש באותן תחושות שעולות וצפות
זו שיטה שעוזרת לכל המצבים ..

תפיסת המציאות תתן לך לפורר את עצמך?

לדעתי, תפיסת המציאות המוגבלת שלנו, לא תיתן לנו לפורר את הכעס עד אשר נבין אותו ומהותו לגמרי.
בכלים שיש לנו, אנחנו תודעתית, רוחנית, שכלתנית, עושים זאת כל יום מפוררים אותו, בהצלחה כזו או אחרת
סיפור הילד, זה להביא לנקודה, הכעס איננו אוייב, הוא ביטוי לעצמנו, ושבלי עבורנו.

אני לא חושבת, שיש אדם, שגם אם פורר את מהות הכעס לרמת תפיסה גבוהה מאוד, אינו חף ממנו, מה שכן, יש לו יכולת
גבוהה, לקבל ממנו את מה שההוויה הינה גם דרך הכעס, שזה השג מכובד מאוד.

אני אישית רואה בכעס של עצמי, את העצמי שלי, רואה אותי דרכו, זה לא מספיק לי שאם אני כועסת בבית, אני מבינה כי זה בא מהעבודה, ואם אפתור בעבודה, ילך הכעס? לאן אני אלך? יש לי דרך לפורר את עצמי?
החיבור שאני מנסה לעשות זה, סיבה ומסובב, כל מה שאני מצליחה לפורר, זה תמיד נשאר בגדר תוצאה , יודעת שלסיבת הסיבות לא הגעתי, כעסים עצמיים בהחלט יכולים לפורר תפיסת מציאות בעולם התוצאות, בעולם שלנו

אני מקבלת ממנו, דעי את עצמך
והוא נותן געגוע לאלוהי [ וגעגוע כזה לא מובן מאליו ] למי שאמיץ מספיק להתיידד איתו ולהביט בו.

עוד חזון למועד עד אשר נפורר עצמנו לכדי בריה עצמאית לחלוטין.

חני 852

New member
הכעס

כעס = שהרצון של האדם לא עולה בקנה אחד עם המציאות ..
צריך להתבונן מפני הכעס ולהבין
מה הדבר שהכעיס את האדם ?
וממה זה נובע הכעס .?
מצד אחד הכעס מניע אותנו לפתור בעיות ..
ומצד שני כעס יכול לגרום לנו להיות לא הגיונים ולהגיד דברים
שלא התכוונו לאמר אותם ..
מה שחשוב לא לשמור בפנים את הכעס לא לשמור בבטן ..
היות והכדור הקטן של הכעס יכול להפוך ולגדול
לכדור ענקי ברגע שהוא יתפוצץ הכעס עלול להפך לשינאה ...

למעלה