לא בהכרח.
תמיכה כלכלית
אינה דבר אוטומטי, יש תלות במשכורות ההורים אם הסטודנט מתחת לגיל שלושים וזה בכלל לא משנה אם ההורים תומכים בכם כלכלית או לא. יש פה סעיפים והסתייגויות לכך כמובן, תצטרכו לקרוא את המסמכים שתצטרכו למלא באופן יסודי אני מניח.
על כל פנים התמיכה היא רק בחציה ניתנת מהמדינה כמדומני, את החצי השני תצטרכו להחזיר לאחר תום תקופת הלימודים. כמו כן הסכומים הללו לא עצומים, כלומר יש סיכוי שהם לא באמת יספיקו לכם למחייה מלאה, גם אם הם יחסו את שכר הדירה. שוב הדברים האלה דורשים בדיקה מעמיקה, ותמיכה אם וכאשר תאושר תוערך על ידי מצבכם הכלכלי וכאן כל מקרה לגופו.
נשים את כל אלו בצד, אני מניח שהבחירה ללמוד פה תביא אתכם לאינטגרציה גבוהה בעת סיום הלימודים, מה שכנראה יוכיח את עצמו כקפיצה קלה משמעותית אל תוך עולם העבודה פה. שליטה בשפה המדוברת והמקצועית, לכדי רמה טבעית בלתי מאומצת לוקחת זמן, ומעבר לבקיאות בה, הימצאותכם פה בזמן הלימודים תאפשר לכם בטח גם לבנות רשת של מכרים וחברים, שממנה יוכלו גם לצמוח מקומות עבודה ובכלל התערות בחברה.
לנחות פה בשלב של לאחר הלימודים אני מאמין שיוכיח את עצמו להיות מעבר קשה הרבה יותר. מה שאבל לא חוויתי על בשרי, ולכן אני אומר את זה עם הסתייגות קלה.
אני אגב סטודנט בגרמניה מזה כבר כמה שנים, ועובד לצד הלימודים כדי לממן את עצמי עקב בדיוק אותה הנקודה שהוריי מרוויחים מעבר לאותו סף שקבוע בחוק.
למרות זאת אני יכול לשלם את שכר הדירה ואת עלות הלימודים מיום עבודה אחד בשבוע, מה שבישראל לא הצלחתי. מה שכמובן אבל תלוי בעיר ובמשכורת, פה כמו גם שם.
לגבי האם רפואה או עבודה סוציאלית יוכרו בגרמניה לאחר לימודים בישראל, באמת שאיני יודע דבר, אז אני מניח שכמובן שטוב שתקשיבו לאלו כאן שיודעים יותר, אבל אולי כדאי שגם תבדקו בעצמכם. איך ? תבדקו בפייסבוק, יש איזה קבוצה של לימודים בגרמניה, ואחת אחר של ישראלים בגרמניה, מאמין שיש שם לפחות רופא אחד עם מידע קונקרטי.
אולי גם תמצאו
פה מידע שיוכל לסייע לכם.
על כל פנים שיהיה בהצלחה עם החלטותיכם.