עבודה סוציאלית והגירה לגרמניה

krekers

New member
עבודה סוציאלית והגירה לגרמניה

בת זוגתי בעלת אזרחות גרמנית. בחמש שנים הקרובות אנחנו לא נהגר בשל הלימודים שלה (רפואה). אני מסיים השנה תואר ראשון, ומתכוון להתחיל עוד שנתיים הסבה לעבודה סוציאלית. השאלה שלי אם את התואר השני בעבודה סוציאלית+ניסיון של שנה יחשיבו בגרמניה וזה יהיה אפשרי למצוא שם עבודה בתחום או שמדובר בסיפור אחר לגמרי (השלמות, בחינות מחדש וכו')?

krekers

New member
מה זאת אומרת לא יחשיבו? ברמה של ללמוד הכל מחדש? כמו כן

אשמח להסבר ... תודה מראש :)

אספרסו2

New member
עדיף לכם

להגר עכשיו ולהמשיך במסלול לימודיכם בגרמניה,ההשתלבות שלכם לאחר מכן
במעגל העבודה כבוגרי אוניברסיטה מקומית תהיה קלה לאין ערוך שלא לדבר על רמת
הלימודים שיקפיצו אותכם גבוה יותר ברמת הידע וכפועל יוצא גם יכולת ההשתכרות.

krekers

New member
בעיקרון אני מעוניין להגר עכשיו

אך לזוגתי זה עסק מורכב יותר. היא הקיזה דם כדי להתקבל ל 4 שנתי שנה הבאה (עוד לא הגיעו התוצאות אך אנחנו מעריכים שהיא תעשה את זה, כמובן ובמידה שהיא לא תצליח, הכל משתנה), דבר שמקצר תהליכים בשבילה לחלוטין. כלומר, אם היא מתחילה את המסלול הארבע שנתי, כולל סטאז' היא בתוך חמש שנים מהיום רופאה. במידה ואנחנו עוברים לגרמניה, יקח לה שנה אחת ללמוד את השפה (לפחות, לא?), פלוס 6 שנים לימודים (אין שם 4 שנתי ממה שבדקנו)+שנה סטאז' יוצא שהיא סטודנטית בשנות השלושים ושלוש לחייה, דבר שהיא לא כל כך מעוניינת בו, לכן האופציה שמקצרת תהליכים (דהיינו 4 שנתי) נראית טובה יותר. אך אם אתה אומר שישנה בעיה בהתמחות בגרמניה, ובעיה בהחשבת תואר+ניסיון בעבודה סוציאלית, אולי נצטרך לעשות מחשבה מחדש.

אספרסו2

New member
לא לשכוח גם

שבגרמניה תהיו זכאים לסיוע כלכלי בתקופת הלימודים,לא תזדקקו לעבודות דחק
שמחייב מירוץ העכברים של הסטודנט בישראל.אבל הלימודים קשים ותובעניים
יותר מאשר בארץ זבת הטחינה.

krekers

New member
רוב תודות :) כמו כן, מאוד אשמח להבין בדיוק את ערכן של

התעודות הישראליות בגרמניה כדי שנוכל לשקול ברצינות את המהלך הבא ... האם אי אפשר בשום מצב לתקף את הרישיון הישראלי בגרמניה? אותו כנ"ל לגבי עו"ס ..

Luis12

New member
לא בהכרח.

תמיכה כלכלית אינה דבר אוטומטי, יש תלות במשכורות ההורים אם הסטודנט מתחת לגיל שלושים וזה בכלל לא משנה אם ההורים תומכים בכם כלכלית או לא. יש פה סעיפים והסתייגויות לכך כמובן, תצטרכו לקרוא את המסמכים שתצטרכו למלא באופן יסודי אני מניח.
על כל פנים התמיכה היא רק בחציה ניתנת מהמדינה כמדומני, את החצי השני תצטרכו להחזיר לאחר תום תקופת הלימודים. כמו כן הסכומים הללו לא עצומים, כלומר יש סיכוי שהם לא באמת יספיקו לכם למחייה מלאה, גם אם הם יחסו את שכר הדירה. שוב הדברים האלה דורשים בדיקה מעמיקה, ותמיכה אם וכאשר תאושר תוערך על ידי מצבכם הכלכלי וכאן כל מקרה לגופו.

נשים את כל אלו בצד, אני מניח שהבחירה ללמוד פה תביא אתכם לאינטגרציה גבוהה בעת סיום הלימודים, מה שכנראה יוכיח את עצמו כקפיצה קלה משמעותית אל תוך עולם העבודה פה. שליטה בשפה המדוברת והמקצועית, לכדי רמה טבעית בלתי מאומצת לוקחת זמן, ומעבר לבקיאות בה, הימצאותכם פה בזמן הלימודים תאפשר לכם בטח גם לבנות רשת של מכרים וחברים, שממנה יוכלו גם לצמוח מקומות עבודה ובכלל התערות בחברה.

לנחות פה בשלב של לאחר הלימודים אני מאמין שיוכיח את עצמו להיות מעבר קשה הרבה יותר. מה שאבל לא חוויתי על בשרי, ולכן אני אומר את זה עם הסתייגות קלה.

אני אגב סטודנט בגרמניה מזה כבר כמה שנים, ועובד לצד הלימודים כדי לממן את עצמי עקב בדיוק אותה הנקודה שהוריי מרוויחים מעבר לאותו סף שקבוע בחוק.
למרות זאת אני יכול לשלם את שכר הדירה ואת עלות הלימודים מיום עבודה אחד בשבוע, מה שבישראל לא הצלחתי. מה שכמובן אבל תלוי בעיר ובמשכורת, פה כמו גם שם.

לגבי האם רפואה או עבודה סוציאלית יוכרו בגרמניה לאחר לימודים בישראל, באמת שאיני יודע דבר, אז אני מניח שכמובן שטוב שתקשיבו לאלו כאן שיודעים יותר, אבל אולי כדאי שגם תבדקו בעצמכם. איך ? תבדקו בפייסבוק, יש איזה קבוצה של לימודים בגרמניה, ואחת אחר של ישראלים בגרמניה, מאמין שיש שם לפחות רופא אחד עם מידע קונקרטי.
אולי גם תמצאו פה מידע שיוכל לסייע לכם.

על כל פנים שיהיה בהצלחה עם החלטותיכם.

אספרסו2

New member
בהכרח כן

מכיוון שהתמיכה מוכפלת כשמדובר בזוג ואין קשר להורים שאינם גרים בגרמניה.
&nbsp

Luis12

New member
כן לא הייתי בטוח לגבי הסעיף הזה.

מדובר בתמיכה לנשואים, לא לבני זוג, וגם לגביה יש הייתחסות להורים. אם בן/בת הזוג אינם מרוויחים מספיק כדי לתמוך באחר, גם כלכלת ההורים תיבדק עד כמה שאני מבין.
ברור שהמחייה מוכפלת, הרי מדובר בשני אנשים, לא רואה איך זה שונה ממה שכבר נכתב, ושוב לדוגמא במינכן אני לא רואה אותם חיים מזה.
כמוכן את ההחזר של חצי מגובה התמיכה הם יצטרכו בכל זאת לשלם אם איני טועה.
אצלי התייחסו להורים שאינם גרים בגרמניה.

אספרסו2

New member
התגובה
כמובן שורשרה לLuis12

אספרסו2

New member
אני מעריך שאינך מעורה במערך התמיכה בגרמניה

שכן ישנם מספר סוגים.מאחר והיא אזרחית גרמניה,היא ובן זוגה יהיו זכאים להבטחת
הכנסה כלשהיא שתאפשר להם קיום.

TrigATUSA

New member
היא תצטרך להוציא רישיון רפואה מחדש

בגרמניה, זה ייקח כמה וכמה שנים
תבדוק בדיוק את תנאי הרישוי בגרמניה לזרים ממדינות עולם שלישי
&nbsp
בגדול מאוד לא מומלץ לבזבז זמן על הסמכה בישראל בתחום כזה בו דרישות ההסמכה באירופה כל כך רציניות וההסמכות הישראליות לא מוכרות

krekers

New member
תודה רבה. המידע הזה הופך את ההחלטה לעכשיו או לעולם לא

מבחינת גרמניה לפחות ..

forglemmigej

New member
לא לומדים שפה בשנה תשכח מזה

גרמנית שפה קשה מאד ומורכבת , צריך להגיש עבודות, להשתתף בבחינות לא נראה לי שיש הארכת זמן למי שאינו מקומי כמו שיש בארץ בזמן בחינות סמסטר, תחפשו מישהו שלמד או לומד רפואה בגרמניה ותתיעצו איתו, אני מכירה מישהו שלמד בגרמניה רפואה ואף עשה התמחות בפסיכיאטריה אבל דברו אצלו בבית גרמנית מגיל ינקות הוא ידע את השפה טוב ולמרות זאת היה לו קשה.
נדמה לי מכון גתה מכין לרמה אוניברסיטאית כדאי לברר אצלם , לגבי התוכנית שהיא התקבלה אליה ,היא צריכה ליפול אם אינכם מתכונים לחיות בארץ,
תשמע לאספרסו הוא מתמצא מעולה במה שקורה בגרמניה וחי שמה כמה שנים טובות

Luis12

New member
ניתן אך אני לא ממליץ

אני התחלתי ללמוד בגרמניה לאחר שנה של למידת השפה בארץ.
למדתי באופן אינטנסיבי ויום יומי. בהסתכלות לאחור היה לי מאוד קשה בסמסטרים הראשונים ואולי יותר זמן היה יכול לעזור לי, אולי אף תקופה כלשהי בגרמניה עצמה טרם תחילת הלימודים.
כמובן שזה גם תלוי תחום לימודים. אני מתעסק בין היתר בחקר השפה, ולכן שנה זה באמת גבולי, תחום ההייטק אני מאמין היה מהווה פחות קושי לדוגמא.

talila16

New member
לגבי הכרה בלימודי עבודה סוציאלית

לפחות בבאיירן הם עשויים להכיר לך בלימודים אבל תצטרך כמובן לעשות השלמות. מאחר ואתה לא מכיר את החוקים הגרמניים ושל המדינה הספיציפית הזו.
אבל אני מסכימה עם אספרסו שהכי יעיל היה ללמוד כאן. במיוחד עבודה סוציאלית. לא ברור לי איזה תאוריות ואיזה גישות בעבודה הסוציאלית לומדים בישראל, אבל כאן לומדים בעיקר את הגרמנים למיניהם וכדאי להכיר אותם.
גם תתחיל לשפשף את הגרמנית טוב טוב. לעבודה סוציאלית צריך לדעת גרמנית על בוריה, אחרת איך תמלא טפסים, דוחות וכיוב'. זה גם משהו שצריך לחשוב עליו

למעלה