עבודה נוספת...

flower for ever

New member
עבודה נוספת...

שלום לכולם... השתחררתי באוקטובר 2006 ומאז אני עובדת בעבודה שלא מכניסה הרבה :( לכן, החלטתי לקחת על עצמי עבודה נוספת. מישהו יודע איך זה הולך? אני יודעת שבתור חיילת משוחררת אני לא משלמת מס הכנסה, אבל בעיניין עבודה שניה אני יודעת שגובים.... אני צריכה להודיעה למישהו על העבודה הנוספת? איזה גוף ממשלתי מטפל בזה? בעיקרון בשתי העבודות אני מקבלת תלושי שכר... אשמח לכל תגובה שהיא....

Jan22

New member
בוודאי ,תיאום מס

נניח ואת עובדת כעת בשתי עבודות ,אז מן הסתם תקבלי שני תלושי משכורת ועבור כל תלוש תצטרכי לשלם מס הכנסה / ביטוח לאומי וכו'. כאן נכנס העיקרון של ''תיאום מס'' .משלמים מס עבור שתי העבודות. את הטפסים ממלאים במס הכנסה. את לא חייבת ,אבל מאוד מומלץ. ככה יותר כסף יישאר אצלך ולא יתפוס ריבית אצל המדינה .

flower for ever

New member
תיאום מס?

איזה גוף ממשלתי מטפל בזה? אני צריכה לעשות את זה בביטוח לאומי??? וזה עדיין יוצא לי משתלם שתי עבודות?

Jan22

New member
רשמתי ,הגוף הוא ''מס הכנסה'' !

יותר משתלם לך לעשות תיאום מס מאשר לשלם מס עבור כל משכורת בנפרד. את לא חושבת ?

flower for ever

New member
אבל החלטנו...

שחיילים משוחררים לא משלמים מס הכנסה, לא? על איזה מס אתה מדבר? (מצטערת על הבורות אני פשוט לא מבינה את העיניין הזה...)

nisanil

New member
משלמים

מעל 6500, חוץ מזה במקום לשלם בכל עבודה לביטוח לאומי וקופ"ח כל פעם אחרי התיאום מס לדעתי את תשלמי פחות מאשר על שניהם בניפרד

flower for ever

New member
אהה...

הבנתי ...אז זה לא המס הכנסה אלא התשלום של הביטוח הלאומי וקופ"ח...

Jan22

New member
החלטנו ? את אולי החלטת

את משלמת מס הכנסה מופחת עד שלוש שנים מהשחרור. יש לך 4.5 נקודות זיכוי ,את יודעת מהן ? חייל משוחרר כן משלם מס הכנסה אולם לא כמו אזרח מן המניין. את יכולה להגיע לסכום של 6.5K בחודש (מתחת לזה) ולא לשלם מס הכנסה ,אולם ברגע שעברת את זה את מחוייבת במס. כאן נכנסות לסיפור ''נקודות הזיכוי''. כל נקודת זיכוי שווה ל178 ש'. עברת את ה6.5K ,נאמר עשית 10K ,קחי 4.5 ותכפילי ב178 .נסמן את התוצאה בX . כעת תקחי את ה10K שלך ומהם תפחיתי את הX ...מהסכום הזה תהיי מחוייבת במס ,מכיוון שזה מעל ל6.5K ...מובן ? 10K 178*4.5=801 10K-801=9199.

flower for ever

New member
הבנתי...

אבל כל עוד אני לא מרוויחה מעל 6500 (ואני לא..) אז אני לא משלמת מס הכנסה.. אני זוכרת שאמרו את זה ביחידה להכוונת חיילים משוחררים...

nisanil

New member
את צריכה לעשות תיאום מס

לא יודע בדיוק איך זה הולך, בעיקרון אמור להיות דרך מס הכנסה ניראה לי, או ביטוח לאומי. הקיצר שתתחילי לעבוד בעבודה השנייה תגידי להם שאת עובדת בעוד עבודה ויסבירו לך איך עושים את התיאום מס, וחייל משוחרר משלם מס כאשר הוא מרוויח מעל 6500 בשנתיים הראשונות

למעלה