עבודה מהצד...

עבודה מהצד...

שלום, אני עובד במשרה חלקית בחברה מזה מספר שנים. הציעו לי בחברה שאינה קשורה לראשונה לנהל להם איזה פרוייקט קטן, כנראה מספר שעות חודשיות, ואמרו לי שישלמו לי בתלוש משכורת. (השני כבר...) האם אני מחוייב לדווח לבוס הראשון שלי? האם אני מחוייב במיני תאומי מס? אולי יש לי דרך אחרת לקבל הכסף? יש אפשרות שאוציא חשבונית גם אם אין אני עוסק מורשה? המון תודה מראש, יואב

תאומי מס

בעקרון שכיר יכול לעבוד במספר מקומות ולקבל מספר תלושי שכר. מומלץ לו לבחור באחד מבין המעסיקים שיבצע עבורו תיאומי מס. באופן זה למעשה שאר המעסיקים מורידים כ- 50% מס ואילו המעסיק המתאם מבצע תיאום מס בד"כ בסוף שנה לגבי כל ההכנסות לאותו שכיר (כמובן שתצטרך לתת למעסיק טפסי 106 - המעידים על גובה ההכנסות מכל מעסיק נוסף) לגבי חובת ההודעה למעסיק הראשון - תלוי מה סיכמת איתו והאם הוא נפגע מזה שאתה עובד בעוד מקום. מאחר שאינך עובד שם במשרה מלאה אזי זמנך מחוץ למקום העבודה לא צריך לעניין את המעסיק אבל אם תרצה שיעשה לך תאומי מס ו/או אם הוא נפגע במשהו אזי יש מחוייבות לדווח. אתה יכול לעבוד במקום השני בחשבוניות כעצמאי ואז בסוף שנה תידרש לדו"ח מלא על הכנסות (ממשכורת וכעצמאי) למס הכנסה ולבצע תיאום. דרך נוספת לקבל את הכסף היא לסכם עם המעסיק על החזרי הוצאות שתבצע לדוגמא רכישת מדפסת לשימושך ועוד... זה למעשה על גבול תחמוני המס והמעסיק צריך להסכים לכך. במקרה כזה לא תהנה מהפרשות סוציאליות המהוות חלק משכר.

רב תודות...

נראה לי שעבור מספר כה קטן של שעות חודשיות, אני פשוט אוותר על כל הטרטור...

mstern

New member
יש גם

חברות המוציאות עבורך חשבונית ונותנות לך משכורת.

למעלה