עבודה כספרן/מידען (לא מחפשת עבודה)

chasidar

New member
עבודה כספרן/מידען (לא מחפשת עבודה)

היי לכולם הרבה זמן חושבת על לימודים בתחום. יותר מושך אותי תחום המידע וחיפושו באינטרנט ומאגרים. האם באמת יש עבודה בתחום? זה כדאי? אם אלך ללמוד זה בשביל המעשי, לא בשביל הנפש. ואיפה לומדים? בית ברל? אשמח לשמע ממכם/ן. ומזל טוב על הפורום. חסידה

abcd80

New member
היי

יש גם באוניברסיטת בר אילן אחלה מחלקה ללימודי מידע. לגבי עבודה בתחום..יש אכן דרישות למידענים ובכלל ניראה לי שהמקצוע צובר תאוצה אבל לא יותר מדי מבוקש זה בסך הכל מקצוע חדש ומעניין.

L 2 D

New member
כדי לך לקפוץ לפורום של המחלקה ל...

לימודי מידע, בבר אילן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=905&firstmsg=0

אתה לא תאהב את התשובות שלי

דבר ראשון- תלוי איפה אתה גר. באיזור שלי (חיפה) למשל יש מעט מאוד עבודות בנושא. מאוד מעט- אם בכלל. דבר שני- יש אמנם התאוששות בשוק, אבל לא הרבה מודעים עדיים לחשיבות מרכז המידע ולכן- קשה מאוד ליצור משרות חדשות בענין. אני מת לעזוב את העבודה שלי ולהתחיל אחרת- אבל כל עוד השוק כפי שהוא נראה- אין סיכוי. ואיפה לומדים? לטכניון, למשל, יש תוכנית לימודים קצרה וענינית (גם בת"א). בהצלחה!

אלינקה

New member
הי אורן לא ידעתי שאנחנן באותו תחום

או שאתה רוצה לעשות הסבה למידענות?

2004נטע

New member
../images/Emo45.gif מסכימה עם כל מילה של אורן!!

לא משנה היכן גרים. אני גרה באיזור גוש דן. יש לי תואר שני מהאוניברסיטה העברית. אנ מתקשה למצוא עבודה מסודרת ובמשרה מלאה. "עבודה מסודרת"- אני מתכוונת לעבודה במשרה מלאה, עם שכר חודשי ולא לפי שעות!! כל המשרות שהוצעו לי עד כה, היו משרות זמניות, בשכר יומי... לדעתי, אין שום הערכה למקצוע המידענות! גם בחברות הייטק, מעדיפים להעסיק מידען, אשר יש לו תואר במקצוע ספציפי (למשל, בחברת תרופות- מעדיפים אדם בעל תואר ראשון בכימיה/ביולוגיה), ולא משנה להם אם האדם סיים תואר שני (בהצטיינות) במידענות. גם העבודות, אשר מוצאים בספרנות, הינן עבודות משעממות להחריד. ולמרבה הצער, רבים מבוגרי התואר השני בספרנות, מעדיפים להמשיך במקצועם הקודם ולא פונים לספרנות/מידענות. בקיצור- לא כדאי לבחור במקצוע הזה!

צריך להתאגד במסגרת כלשהי

ולדאוג לתנאים אנושיים ולשכר הולם. לא יתכן שהמעסיקים יתייחסו בכזו קלות ראש למקצוע כל כך מורכב.

יש איגוד- ואני לא אדבר עליו

אני רק אומר שאני לא חבר בו. בנוגע לתנאי משכורת- רוב מקומות העבודה הם פרטיים ודי מתנגדים להתארגנות- ולכן, זה לעשות את העבודה של ג'ימי הופה מההתחלה. ואישית? הייתי רוצה שידעו איפה הגופה שלי קבורה- ושלא יצטרכו לעסוק בניחושים באינטרנט. אצלינו זה בכלל זוועתי- משכורת לשני אנשים שעושים אותה עבודה יכולה להיות פי שניים אצל האחד מאשר אצל השני. מי שאין לו פה וביצים- אכל אותה. אני שונא את זה- ביחוד שכל שנה אני צריך לחדש חוזה. למזלי- יש חוק שהם לא יודעים והוא שהם צריכים להודיע על חידוש (או אי חידוש) חוזה שלושה חודשים לפני פקיעתו. כך שבמקרה הכי גרוע הם יהיו מחוייבים לעוד שלושה חודשים. זו האופטימיות שהמקום משרה עלי אחרי 7 שנות עבודה...

ג'ימי הופה? גופה? ../images/Emo5.gif

טוב טוב, לא אמרתי כלום. אתה מתכוון לאסמי? - למה לא טוב? אני לא חברה בשום ארגון. אבל הייתי רוצה ארגון כזה שכשאנחנו נלחמים על תנאים ושובתים, יהיה לזה אימפקט תקשורתי לפחות. מותר לחלום, אה?

לחלום בטח- ואפילו להגשים

אבל כאן כבר יש אירגון. השאלה היא מה הוא עושה. והלוואי ואפשר היה לאחד את כולם. השאלה היא אחת- כאשר הספרנית בסיפריה העירונית שובתת- מי מרגיש את זה? זה לא כאילו "מישהו הפסיק את הזרם".... אני חושש שהשפעה- רק מבפנים. השאלה היא האם יש לך כוח להתחיל בפוליטיקות ואינטריגות של גוף קיים...

אלינקה

New member
אורן נכון למי איכפת אם אנחנו שובתים

מצד שני כאשר אנשים שומעים שאנחנו סוגרים הם מתלוננים ואנחנו פתוחים 7 ימים בשבוע שנה שעברה ממש כעסו עלינו כי סגרנו ונסענו ליום הספרן אנחנו כבר לא שובתים אבל בעבר הינו שיכים לתברואה ואז כאשר הזבל מתרוממם ברחובות זה כן איכפת

זבל וספריה באותו הקשר../images/Emo6.gif

למישהו ברשות המוניציפלית שלכם יש חוש הומור מפותח. מצד שני נהג משאית זבל מרויח על חצי משרה 8000 שקל, אז אולי צריך להצמד לדירוג שלהם....

Sapientia

New member
אוי, אצלנו סגרו ל10 ימים בקיץ-

וכל הסטודנטים התחרפנו והתלוננו
במקביל הם הפציצו את מחלקות יעץ והשאלה כדי לקחת כמה שיותר חומרים הביתה... אפשר לחשוב שב-10 ימים הם כתבו את כל העבודות שהיו להם לכתוב... תן לישראלי להתלונן

כשהספריה שובתת ציבור די נכבד סובל,

גם כשהיא סגורה עם הודעה מראש (דוגמת יום הספרן, חוה"מ) הציבור הזה סובל. אבל איפה הוא מוציא את כעסו? אל מי בוא בא בטענות? אצלינו הספרנים/יות במקום שם למעלה ברשויות... ואפרופו סגירת ספריות או הקטנת שעות העבודה בן בחוה"מ. אצלינו נהוג כך בחוה"מ פתוח 1/2 יום פעם או פעמיים בחג. לא יותר. ופעם נפשתי באחד החגים בשבי ציון, ישוב קטן ליד נהריה, ושם ראינו מודעה על לוח המודעות של הספריה על הארכת שעות הפתיחה בחוה"מ!

חייםלוי

Member
מנהל
בספריה שלי - הספריה הלאומית

נפגעים לא רק סטודנטים. חלק נכבד מהמשתמשים בספריה הם אזרחים שבאים לעיין וחלקם בא מרחוק במיוחד עבור האוספים שיש בספריה הזאת ואין באחרות. סוגרים אצלנו כל חול המועד - סוכות ופסח בנוסף לחופשה מרוכזת בת 10 ימים באוגוסט. בזמנו כשהתחלתי לעבוד בספריה היה פתוח בחול המועד. עם צוק העתים ודלדול המשאבים של האוניברסיטה סוגרים לצערי. אני מניח שבבספריות ציבוריות עכשיו דווקא זה שיא הפעילות.

למעלה