עבודה כאופר

t o t i 25

New member
עבודה כאופר

שלום כולם, אני מתכננת לנסוע לעבוד כאופר בגרמניה רציתי לדעת מהם הסיכונים בעבודה לא חוקית באירופה? האם מישהו יודע או עבד בצורה כזו? בכל מקרה המשפחה שאני מתעתדת לעבור אליה לא ביקשה ממני כל סוג של אישור. האם רוב הנני'ס עובדות בצורה לא חוקית (כמו בארה"ב למשל?) האם אתם יודעים עד כמה זה מסוכן? תודה על הכל..

noy2222

New member
למה לא חוקי?

כמו עובד זר בארץ, יש את הסיכון שיגרשו אותך, או אולי אפילו ישלחו אותך לכלא, אם יגלו שאת לא חוקית. בלי דרכון אירופאי או דרכון עם אישור, אין לך יותר מדי זהות במדינה. אני מוצא את עצמי צריך להראות את הדרכון שלי לא מעט פעמים, לגורמים רשמיים, או לא רשמיים (להוכיח שאני מעל גיל 18 לצורך העניין). תארי לעצמך, לחיות בפחד תמידי מהרשויות שעלולים לתפוס אותך בכל רגע. זה לא שווה את זה, תשאלי כל פילפיני בתחנה המרכזית. או שתשיגי אישור, או שתוותרי על החלום... noy

t o t i 25

New member
שאלה

עד כמה קשה להשיג אישור עבודה? שמעתי שאישור כזה לוקח המון זמן.. אתה יודע איך משיגים אותו?

bulllli

New member
לימודים

אם את נרשמת ללימודים, אפילו לקורס גרמנית (קורס יומי), אז את יכולה ללכת למשרד הזרים בגרמניה, להוכיח להם שיש לך יכולת לממן את עצמך (כמו למשל תדפיסי בנק ומכתב מההורים) ואז תקבלי ויזת סטודנט ואישור שהיה לשנה או שנתיים ובנוסף אישור לעבוד בחצי משרה. חצי משרה זה אומר 180 יום בשנה. גרמניה מדינה גדולה ונעימה ודורשת מהמבקרים בה כבוד מינימלי לחוקי המקום. אם יתפסו אותך זה יכול להיות לא נעים, הם די קשוחים...

berlinale

New member
ההורים מקשקשים לך

דיברתי עם ידידה שלי שהייתה או-פר בגרמניה. קיימת אשרה מיוחדת לאו-פר ולא קשה להורים לקבל אותה בשביל להעסיק או-פר אם הם מוכיחים (למשל) שהם צריכים או-פר דוברת עברית. זה עולה להם כסף וטרחה בירוקרטית ולכן כנראה שהם מעדיפים שאת תדפקי בתור עובדת לא חוקית, ולא שהם יזיזו טיפה את האצבעות שלהם, וכדאי שתחשבי אם את רוצה לעבוד שבשיל אנשים כאלה. מה שהחברה שלי סיפרה לי: - ניתן לקבל אשרת עבודה או לפני כן (את ניגשת לקונסוליה הגרמנית בת"א ומוציאה אישור), או (וזה יתרון שיש לישראלים אבל אין להרבה אחרים) אחרי שאת נכנסת לגרמניה (את נכנסת כתיירת = אסור לך לעבוד; אבל אז את ניגשת למשרד הזרים ומוציאה אישור עבודה. לפני שאת באופן כללי נכנסת לחוזה של או-פר כדאי לך לדעת: - איזה מין אנשים אלה (אלא אם את מכירה אותם אישית) - מה החוזה. האם הוא מאפשר לך להביא חברים אליך לחדר? כמה פרטיות יש לך שם? כמה זמן חופשי? הם יממנו לך קורס ללימוד גרמנית כחלק מן העניין? איזה מין ילדים? בני כמה? את צריכה לעשות עוד דברים חוץ מלטפל בילדים (לנקות, לבשל, להביא לבעלת הבית דברים מהניקוי יבש)? - מה קורה לך במקרה שאת מאוד לא מרוצה שם? - מה קורה לך אם יש לך תאונה בבית (הילד שפך סבון ואת החלקת ושברת את הרגל)? יש לך בכלל ביטוח רפואי? איזה סוג? מה המעסיק משלם במקרה של תאונה?

bulllli

New member
ככה סתם אפשר לגשת

למשרד הזרים ולהוציא אישור כי אני ישראלי? מעניין!

berlinale

New member
לא, לא הבנת אותי

קיימים מספר לאומים (לא זוכרת איזה בדיוק אבל בטוח שאמריקאים, ישראלים וקנדים נכללים בקטגוריה), שיכולים לשנות את הסטטוס של הויזה שלהם בגרמניה בלי ללכת חזרה למקום שבו ניתנה להם הויזה מלכתחילה (כלומר, השגרירות בת"א). מישהו מזמביה (נגיד) לא יכול להיכנס לגרמניה כתייר ולהגיד "אני רוצה אישור עבודה". הוא צריך לחזור לזמביה ולבקש. ישראלי יכול לקבל במשרד הזרים. עדיין, צריך "סיבה" למה רוצים אישור עבודה. אבל את האמת, לא מזיק לנסות, למרות שאתה במקרה שלך מסודר.

bulllli

New member
ach so, einverstanden

אני מסודר אבל תמיד טוב לדעת. האמת, עכשיו אני חושב על זה, גם עם כל האישורים שבעולם, עד שלא שוחים בשפה אי אפשר לההרגיש ממש מסודרים.

למעלה