עבודה חוקית

rotemshi

New member
עבודה חוקית

אני רוצה לטוס לעבוד בחו"ל באופן חוקי, לא כל כך משנה לי איפה. הכיוון הוא בעיקר ברמנית (קפה או אלכוהול), ואינני מצפה למצוא משהו כמו "דרושה ברמנית בסינגפור" או משהו בסגנון. לכן אני רוצה לבדוק לאיזה מדינות אני יכולה להוציא אישור עבודה, ופשוט להגיע אליהן ולחפש עבודה. (או לחילופין אם באמת אמצא מודעת דרושים שהיא לא מכירות). אז איפה אפשר לעבוד חוקי? תודה רבה :)

Boston Guy

New member
לא קיימת כזו מדינה בעולם. צר לי.

אפילו במדינות מתפתחות במזרח אסיה או באפריקה לא נותנים אישורי עבודה לכל זר שרוצה לעבוד בהן.

rotemshi

New member
אוקיי,

אז יש דרך אחרת שאפשר לעשות את זה? איך כן אפשר לעבוד בצורה חוקית?

Boston Guy

New member
כמעט בכל מקום בעולם ויזת עבודה מוציא המעביד

כמעט בכל מקום בעולם הגורם שמבקש ויזת עבודה עבור אדם מסויים הוא המעביד. במקרים נדירים מאוד עובד יכול לבקש ויזת עבודה עבור עצמו (לרוב זה "אנשים עם יכולות בלתי רגילות" - ספורטאי צמרת, אמנים, מדענים מפורסמים). במקרה הנפוץ - מה שאת צריכה למצוא זה גורם שיבקש ויזת עבודה עבורך. כלומר, למרות שאת "לא מצפה למצוא משהו כמו "דרושה ברמנית בסינגפור" " - זה בעצם מה שצריך לקרות. התסריט של "להוציא אישור עבודה, ופשוט להגיע ולחפש עבודה" - לא מציאותי.

rotemshi

New member
הבנתי...

איך אפשר למצוא עבודה? חיפשתי ברחבי האינטרנט ומצאתי ממש מודעות ספורות של ברמנים בניו יורק וכאלה.. אבל אני לא יודעת ממתי הן. איך אפשר למצוא עסקים ישראלים בחו"ל? שיהיה אפשר לפנות אליהם

Poland Spring

New member
זה לא עובד ככה...

זה שבעל עסק הוא ישראלי, זה לא אומר שהוא ירוץ ויוציא לך ויזת עבודה בשביל שתהיי ברמנית אצלו בעסק. יהיה לו הרבה יותר קל למצא סטודנטים אמריקאים שיעבדו אצלו, או לחילופין, אם הוא רוצה ישראלים, יש בארצות הברית (כאן אני גרה) הרבה ישראלים עם אזרחות אמריקאית. אם את ממש רוצה, את יכולה לנסות לפנות לקפה ארומה. יש להם שני סניפים שאני מכירה בניו יורק, והם מעסיקים ישראלים (לדעתי אלו ישראלים עם אזרחות או גרין קארד), ויש גם את ה-Hummus Place שמעסיק ישראלים, אבל לא כברמנים. זו מסעדה, והעבודה שם היא כמלצרים. ממודעות בעיתון או באינטרנט לא תבוא לך הישועה, זה בטוח...

Boston Guy

New member
הוא לא ירוץ כי זה לא אפשרי...

בעל בית קפה או בעל באר לא יכול להוציא ויזת עבודה עבור מלצר, או באריסטה, או בארמן... לכל סוג של ויזת עבודה יש קריטריונים שהעובד (והמעביד) צריכים לעמוד בהם. משרה כמו "בארמן" אינה עומדת בדרישות של שום ויזת עבודה. ואני חושב שאת תמצאי, אם תבדקי לעומק, שלרוב המכריע של העובדים בתפקידי מטבח, מלצר וכיוצ"ב בעסקים שעליהם דיברת (ודומיהם) עובדים בלי שיהיו להם אישורי עבודה חוקיים. בדיוק כמו שבמסעדות ההודיות ברחוב 6 במנהטן לרוב המכריע של עובדי המטבח והמלצרים אין אישורי עבודה, ולרוב הסינים שעובדים במסעדות בצ'יינהטאון אין אישורי עבודה... טוענים שאם תוציאי את כל אלו שעובדים בצורה לא חוקית מהמסעדות, תושבי ניו יורק ימותו מרעב או ממחלות (כי לא יהיה מי שירחוץ כלים ויוציא את הזבל).

rotemshi

New member
ברור שזו גם אופציה

אבל זה דיי מלחיץ אותי לעבוד באופן לא חוקי, עם כל סיפורי הגירוש למיניהם. אני לא מבינה איך יש כל כך הרבה עובדים זרים בארצות הברית אם כל הזמן מגרשים...? לאיזה סוגי ויזות כן אפשר אולי לעמוד בדרישות?

Boston Guy

New member
אולי חילופי תרבויות (J) - בתכניות מסויימות

אני יודע שלסטודנטים יש תכנית של "עבודות בחופש" בתחום התיירות (אתרי נופש, פארקים לאומיים, מלונות ומסעדות) - יש כל מני "אירגוני גג" שמסדירים את התכניות האלו. אני לא יכול להעלות בדעתי כרגע סוג אחר של ויזה שתוכלי לעמוד בדרישות שלה ושבאמת קיימת (פעם הייתה "ויזת עובד זמני" מסוג H2 - שהעגלות היו משתמשות בה. אבל הפסקנו לשמוע על אנשים שמצליחים לקבל אותה בשנתיים האחרונות, ונראה שהיא כבר לא אופציה).

forglemmigej

New member
אתה אומר שיש עוד שבח"ים באמריצקה חוץ מישראלים

who knew איך הם נכנסו לשמה ,נראה לי בלי לפגוע באף אחד שלהם יעשו חקירה הרבה יותר צולבת מאשר למשוחרר טרי שהגיע מארץ נהדרת
ולמה בעצם מתכנת עדיף על שוטף כלים או מלצר לא חוקי ברחוב 6 במנהטן. מי קבע שחברת תוכנות עדיפה על מסעדה משגשגת שמפרנסת כמה משפחות. ממתי מי שלמד שווה יותר ממי שלא התמזל מזלו ,בעצם כל שיטת ההגירה האמריקאית מנציחה את הפערים בצורה גורפת תמיד אלו אנשים צעירים בריאים ממשפחות ממעמד בינוני ומעלה שיכולים לאפשר את התנאים הראשוניים לעומת אלו שתמיד ישארו בניוון חברתי וכלכלי.. וכן אני יודעת שאמריקה לא מדינת רווחה!

Boston Guy

New member
תשובות לשאלות הרלוונטיות שלך

אין לי תשובה להתלהמות שלך על "למה הלימון חמוץ" או, בגרמנית - Warum ist die Banane krumm. אז לשאלה כמו "ממתי מי שלמד שווה יותר ממי שלא התמזל מזלו" - אין לי אלא להפנות אותך לאוניברסיטה של החיים. יש פתגם ידוע שאומר "עדיף להיות צעיר, בריא ועשיר ואשר זקן, עני וחולה". אפשר בשקט להוסיף לפתגם הזה גם את המילה "משכיל". אז כן - אלו עובדות חיים. אמריקה בוררת את מי היא מוכנה לקבל בצורה חוקית ורשמית. ומכיוון שהחיים (והכלכלה) חזקים יותר מהכללים - יש המוני בלתי חוקיים בארה"ב. ההערכה ה"רשמית" של הממשל היא שיש בתחומי ארה"ב כ 8 מליון מהגרים לא חוקיים שגרים בה יותר משנה - שמתוכם לדעת הממשל כ 25,000 באו מישראל. ההערכה היותר ריאלית של עמותות שמתעסקות בתחום היא שהמספרים הם כפולים - כ 16 מליון מהגרים לא חוקיים. זה גם תלוי מאוד בצורה שסופרים - האם סופרים את הישראלים הצעירים של ה"עגלות" שבאים לתקופות קצרות יחסית, האם סופרים "פועלים עונתיים" ממקסיקו שמגיעים לפחות משנה כל פעם... לשאלותייך הבסיסיות: "למה בעצם מתכנת עדיף על שוטף כלים" - זה בגלל שהדרישה הבסיסית של זכאות לויזת עבודה מסוג H1B היא שלבעל הויזה יהיה לפחות תואר ראשון אקדמאי ארבע שנתי או 12 שנות נסיון מקצועי רלוונטי, ושהתפקיד שבשבילו מייבאים אותו לארה"ב זקוק לכישורים האלו. זה דבר שמשרת מתכנת יכולה להוכיח, ושיש מתכנתים שעומדים בדרישה הזו. קשה להוכיח שצריך תואר ראשון כדי לשטוף כלים, ומי שהולך להיות שוטף כלים לרוב אין לו תואר אקדמאי בתחום... ממתי מי שלמד שווה יותר ממיעלרוב לאדםלעיתים .

forglemmigej

New member
מה זאת אומרת !weil sie sonst keine Banane wär

אני לא מתלהמת רק מתענינת, כי יש לך תובנות מענינות על החיים למרות שקצת נעלבתי כיוצאת גאה לתפוצת וורשה.. אבל באמת במצב של משבר כלכלי כשיש כל כך הרבה מובטלים באמריקה איזה סבה יש להביא מישו מהארץ מוכשר ככל שיהיה, באמת בין כל ה300 מיליון אין אנשים שמתאימים לתפקיד. באורופה בדרך כלל עושים אאוטסורסינג למזרח זה הרבה יותר זול מאשר להביא מישהו על טפיו וביתו

דני בחר

New member
איך עם כל התיאוריות על המהגרים יש כל שנה

50,000 שסתם ככה, ביום בהיר זכו בגרין קארד בהגרלה?

דני בחר

New member
אמריקה בוררת את מי היא מוכנה לקבל בצורה חוקית

מכיר את הגרלת הגרין כארד? זה לא נראה במו בוררות בדיוק

MyTaoWay

New member
חפשי דרכים יותר מקוריות.........

וחוקיות. פשוט מאוד, את המילה עבודה, תחליפי להתנדבות ואת המילה התנדבות בחו''ל תחפשי בגוגל בשפה האנגלית. אם תדעי לחפש היטב, זה יפתח לך אופציות חוקיות נוספות
בהצלחה.

UKjewishboy

New member
את חושבת להיות סטודנטית במקביל? זה באופק?

אם את חושבת להיות סטודנטית אז את יכולה להרשם ללימודים כאן (קחי בחשבון שהם מאוד יקרים, באיזור ה £10,000 לשנה) - ודרך הלימודים יהיה לך ויזת סטודנט, ודרך ויזת הסטודנט תוכלי לעבוד אם אני לא טועה עד 20 שעות בשבוע ... אבל אני כבר יכול לומר לך שבאופן כללי רק הלימודים יעלו לך את כל מה שתרוויחי בעבודה של 20 שעות בשבוע, אבל אם זה כיוון שאת חושבת עליו זה אפשרי באנגליה. אגב, פה בהרבה מקומות של קפה באיזור שאני גר אני רואה שלטים בחנויות קפה לפעמים עם בקשה לעובד PART TIME שזה ממש יכול להסתדר לך טוב כסטודנטית, אבל זה בהנחה שזה משהו שמעניין אותך, כי אם את רוצה נטו עבודה 50+ שעות בשבוע, בלי לימודים, אז ויזת סטודנט היא לא כל כך רעיון שיעזור.

יש עוד דרך

אם את כל כך רוצה חו"ל וגם לא משנה לך לאן , אז תהיי אופר חוקית דרך חברה מסודרת ובזמן הזה שתעבדי תכירי אנשים ,תצרי קשרים ותראי אם בכלל את אוהבת את המקום החדש . אני מבינה שאת נורא רוצה להיות ברמנית אבל לפעמים צריך להיכנס דרך דלת אחורית ולהיות סבלנים מצד אחד ועקשנים מצד שני .... בהצלחה

למעלה