עבודה חדשה

לקשמי

New member
עבודה חדשה

היום התחלתי לעבוד בחברת סקרים. למרות הדימוי השלילי שיש על עבודות מהסוג הזה ולמרות השכר הנמוך, דווקא מצאתי בה עניין כלשהו בלדבר עם אנשים. יחד עם זאת היתה לי איזה אי נעימות כי בגלל טעויות שעשיתי דרשו ממני להתקשר לאנשים שוב והרגשתי לא נעים שאני צריכה להטריד אותם שוב ושוב. בסוף המשמרת נאמר לי לא להגיע בימים הקרובים כי אני חדשה והם עורכים סקרים שמתאימים לוותיקים יותר. עוד נאמר לי שלא עמדתי במכסה ועשיתי מעט מאוד סקרים גם יחסית לעובדת חדשה ושייצרו איתי קשר בהמשך. ניסיתי לחשוב מה הביא לתוצאות הנ"ל? האמת היא שקצת לפני יום העבודה היום היו לי מחשבות מטרידות בראש, פחדים שזה לא יילך ו/או שלא אצליח במשהו. סביר להניח שזאת היתה נבואה שהגשימה את עצמה. כשאמרו לי לא לבוא בימים הקרובים אז מצד אחד הרגשתי הקלה: אני אוכל לנוח ולפנות זמן לדברים אחרים שאני אוהבת לעשות. מצד שני שוב יש את הפחד הזה של להיות בלי עבודה. אני יודעת שהכל מתחיל במחשבה אבל זאת הנקודה. אני מנסה מאוד לחשוב חיובי אבל זה קשה. מצד אחד אני יודעת שאני אצליח לשרוד (כן, אני יודעת שהמילה לשרוד לא כל כך טובה ושעדיף לחיות על פני לשרוד אבל זה מה שקורה כרגע) מצד שני מהדהדות לי בראש מחשבות מאוד לא חיוביות על המצב בשוק וכו'... רק רציתי לשתף.

נקודות למחשבה

אז כנראה שבכוח את לא יכולה להביא את עצמך לתפקד כמו מכונת סקרים. דבר להתבונן בו. כמו כן, את מספרת על החשש להישאר בלי עבודה, אם יש שם מטען רגשי מעכב, משהו שחוסם ואולי ימשיך ויחסום, אז ככל שתמהרי להכיר בו כך תיפתח הדרך לעבודה שבה את יכולה להביא את עצמך במלוא הכוחות. וגם זה דבר לחשוב עליו. מקווה שתרגישי את החופש לשתף במה שתמצאי לנכון. שבת שלום, אמיר

לקשמי

New member
הרגשה מאוד מוזרה

חשבתי הרבה על המילים "מטען רגשי מעכב" ואני חושבת ש"עליתי" על משהו. בימים האלה שאני פותחת את העיתונים ומחפשת הצעות עבודה, יש הצעות עבודה שאני רואה שהיו יכולות להתאים לכישורים שלי. אבל תמיד יש גם איזה קול שאומר "זה לא יתאים לי", "אני לא אצליח בזה" וכו'. בדרך כלל אני הולכת נגד הקולות האלה ופשוט פונה להצעות עבודה למרות ההתנגדויות הפנימיות. אבל ככל הנראה, כאשר אני פותחת במלחמה עם המחשבות והקולות השליליים האלה, הם משיבים אש, וזה בא לידי ביטוי גם כלפי חוץ. אני לא מבינה למה, אבל שמתי לב שלאחרונה קשה לי להתרכז. זה מוזר מאוד כי בדרך כלל יש לי רמת ריכוז גבוהה. עזבתי את העבודה בהתחלה כי הייתי בטוחה שאתחיל לעבוד בעבודה חדשה שמצאתי. לעבודה ההיא לא התקבלתי כי משום מה ממש לא הייתי מרוכזת בזמן שניסו ללמד אותי את התוכנה ולכן לא קלטתי אותה ולכן גם נמצאתי לא מתאימה. גם אתמול בעבודה עם הסקרים, רוב הטעויות היו של ריכוז. אני עצמי נדהמתי לראות איך קרה שדילגתי על שאלות וכו'. רק חוסר ריכוז.

למעלה