עבודה חדשה

עבודה חדשה

לפני חודש וחצי בתחילת חודש ינואר התחלתי לעבוד בעבודה חדשה. היה ראיון עבודה נחמד, ואז התחלתי לעבוד. יש לציין ששמחתי לקבל עבודה כזאת. העבודה כרוכה בנסיעות בכל הארץ. נאמר לי שיום עבודה הוא עד השעה 15, והמשכורת גלובלית. מה שקורה בפועל, שאי אפשר להספיק לעבור בין הישובים עד השעה 15 ויש עיכובים, ככה שיום עבודה נגמר שעתיים מאוחר יותר או אפילו יותר. בנוסף לכך הובטחו לי ישובים קרובים למגורי, וקיבלתי ישובים מרוחקים בטענה שהחברה לא הצליחה לעשות הסכמים עם הישובים הקרובים, בסוף הסתבר שאותם קיבלה עובדת אחרת. האחראית שחע אישה לא פשוטה והיא ממש יושבת לי על הוריד. למשל, יום אחד היא רשמה לי במייל להגיע ל 3 ישובים כאשר זמן הגעה לכל אחד מהם יותר משעתים. אמרתי לה שאין אפשרות להגיע ל3 ישובים באותו יום והיא בנימה תוקפנית אמרה לי שאפשר לקבוע גם בשעה 15:00, וגם יותר מאוחר לא יקרה כלום.
בקיצור אני מקבלת משכורת עד השעה 15:00, ובפועל מסיימת בשעה 19:00. וגם כל פעם הגברת מתקשרת ומוסיפה משימות נוספות שונות ומשונות. כרגע היינו כמה ימים בחופשת חנוכה והיא החליטה שיום אחד היא אוספת את כל העובדים לשיחה והדרכה. היא הודיעה יום קודם, הנסיעה כרוכה בתשלום וגם לפחות שעתיים, באותו יום הייתה לי בדיקה חשובה. הסברתי לה שיש לי בדיקה והיא אמרה " מדוע אינך יכולה לבטל את הבדיקה"? הסברתי לה שקבעתי את הבדיקה לפני חודשיים ואם אבטל התור הבא יהי רק בעוד חודשיים. התגובה שלה הייתה שזה ממש לא טוב והבדיקה יכולה לחכות. בסופו של דבר היא אמרה שתקבע יום אחר.
וגם עברתי תאונה והייתה תקופה שלא היה לי רכב, ביקשתי להתחשב בי, והגברת אמרה שאין מה לעשות, חייבים להמשיך בעבודה ושמצדה אקח מונית.
אני ממש לא יודעת מה לעשות? מצד שני ההסכם הוא עד סוף יוני ולא נראה לי שמותר לי להפסיק, מצד שני יך מדברים עם הגברת?

תודה על ההבהרה.

כן, זו נשמעת סיטואציה מלחיצה ביותר. בעיקר הקטע של חוסר התחשבות בתאונה.
אבל יש לי הרגשה שזו לא רק סוגייה פסיכולוגית, אלא סוגייה בדיני עבודה.
ממליצה לך להתייעץ עם מישהו שמתמצא בדיני עבודה. בטח גם כאלה יש בפורומים.

לגבי התאונה -- בטח אפשר לקבל איזה זכויות מביטוח לאומי או משהו, לא? נקבעו לך אחוזי נכות?

אור2221

New member
את צריכה להתייעץ עם עו"ד לדיני עבודה

שיבחן את מלוא הזכויות שלך, לרבות זכות לשעות נוספות, מה בדיוק תנאי ההסכם שלך, זכאותך להתפטר וכד'.

נתנו לך ביד

את חוזה ההעסקה שלך?

אם כן, קחי אותו לבית הדין לעבודה ושבי עם מישהו שיבדוק טוב טוב על מה חתמת משני כיוונים:

מהכיוון שלך: האם חתמת על משהו שמאפשר להם להתנהג כמו שהם מתנהגים ולדרוש ממך מה שהם דורשים
מהכיוון שלהם: האם פעלו באופן חוקי והאם החתימו אותך על חוזה שנמצא במסגרת חוקי העבודה של ישראל.

עד שלא תבדקי באופן ממשי את חוזה ההעסקה שלך, אי אפשר יהיה לתת לך עצות מעשיות - מה עוד שעצות כאלה לא קשורות לסוגיות פסיכולוגיות.

תודה לכל המגיבים

מבחינת חוקי עבודה ברור שלא התכוונתי לשאול בפורום הזה. בהסכם עבודה כתוב 7 שעות עבודה בפועל לא כולל נסיעות, אבל כדי להגיע ממקום למקום לוקח לפחות שעה, לעיתים 3 שעות ביום אני בדרכים וזה לא מה שנאמר לי מקודם.
למען האמת הבחורה השניה שעובדת שם כמה שנים טוענת שלא היה יום שהסתיים בשעה 15:00 תמיד יש חריגה של שעה או שעתיים. הבעיה שהניהול בחברה מאוד לא מאורגן. אז איך אני יכולה להגיב בלי כעסים מיותרים ולהתנהל ביעילות?

איך את יכולה להגיב?

איזה ברירות יש לך? לקחת את העבודה הזו, תכלס מסתבר שרימו אותך. אמרו לך ששעות העבודה הם X ולמעשה הם Y. שלא רק זאת, אין שום אפשרות שהם יהיו X.
עוד רימו אותך ואמרו לך שתקבלי עבודות ברדיוס A ואת מקבלת עבודות ברדיוס B.

מה את רוצה עכשיו שנגיד לך? איך להגיד להם "רימתם אותי" בצורה יפה? או איך להגיד להם "אתם עוברים על החוק" בצורה יפה?
אין כזה. אי אפשר להגיד למישהו שהוא לא בסדר בצורה יפה. כשהוא לא בסדר זה כבר לא יפה.

התיקון לחוק הגנת השכר משנת 2009 קובע שחובה על המעביד לערוך רישום מדויק, וכן לציין בתלוש השכר את ימי העבודה ושעות העבודה שהעובד השקיע בפועל. על המעביד להשתמש באמצעים שיבטיחו את מהימנות הרישום (כלומר באמצעים מכניים, דיגיטליים או אלקטרוניים, או שהרישום ייחתם בידי העובד ויאושר על-ידי מנהלו).
לפני החוק, עובד שהגיש תביעה לגמול שעות נוספות, נאלץ להוכיח שעבד את השעות הנוספות הללו. כיום, מעביד שלא עורך רישום ולא מציין בתלוש השכר את ימי ושעות עבודתו של העובד - יהיה חייב לשאת בנטל ההוכחה ולהראות שהעובד אכן לא עבד בשעות הנוספות הנטענות על-ידו.
מעביד שלא יוכיח שהעובד לא ביצע את השעות הנוספות הנטענות, יהיה חייב לשלם לעובד עד 15 שעות נוספות בשבוע ועד 60 שעות נוספות בחודש.

חוק שעות עבודה ומנוחה מחייב מעסיקים לשלם לעובדיהם גמול שעות נוספות. ההשלכה המשמעותית של התיקון לחוק הגנת השכר היא החובה לתעד את שעות העבודה ואת התשלום בגינן, באופן שיסכל אפשרות להפר את הוראות החוק.
מעסיקים הרבים, כמו זה שלך שנוהגים שלא לשלם גמול שעות נוספות כדין (כלומר, משלמים "שכר גלובלי", שאמור לכלול בתוכו את גמול השעות הנוספות - מתנהלים בניגוד לדין). הם מזמן היו צריכים לשנות את האופן בו הם קובעים את הרכבי השכר של העובדים שלהם.

ובחזרה אליך... ברור לך שהמעסיק שלך עובר על החוק, נכון?
אם תגידי לו "צ'מע אתה עובר על החוק מגיע לי ככה וככה שעות נוספות כי בחודשים האחרונים כל יום אני מוסיפה 4 שעות... שביחד זה יוצא עוד 20 שעות בחודש... (שזו עוד 1/2 משרה אגב שלא משלמים לך עליה).
אני מבקשת שתשלם לי עליהם.
והוא יגיד לך: לא רוצה לשלם לך. ככה עובדים פה. לא נאה לך את יכולה ללכת.
ואז את יכולה באמת ללכת, אבל קודם לתבוע אותו על השעות שמגיעות לך בבית הדין לעבודה... אבל לא תהיה לך עבודה אצלו.

אני מציעה לך לחפש עבודה אחרת - ואחרי שתמצאי תתבעי את השעות הנוספות שלא שילמו לך. בינתיים כדאי שתתעדי אותן.

למעלה