עבודה חדשה

עבודה חדשה

שלום לכולם! סוף סוף מצאתי עבודה במשרד חילוני,(עד היום עבדתי רק במקומות חרדיים) ואני מתחיל לעבוד בתחילת אוגוסט. כמובן שאני מלא חששות כפולים גם ממקום עבודה חדש וגם מאנשים וסביבה שדיי זרים לי. אשמח לשמוע מנסיונכם איך מתרגלים למעבר,ובמה שונה משרד חילוני מחרדי. ביי

הבדלים ראשונים

הנה כמה הבדלים שעלו במוחי: 1. יוצאים לצהריים ולא למנחה. 2. מזכירה חטובה במקום מזכיר שמנמן ( כדאי לרענן את חוק ההטרדה המינית) 3. אפשר לבוא למשרד מגולחים בשלושת השבועות בספירת העומר, ואפילו ברמדאן. 4. אין להשתמש בביטוים כמו נפקא מינה,מה הפשט,וכו'

naf86

New member
עוד כמה דברים

חגים - אל תצפה לימי חופש בחול המועד, צומות, פורים, חנוכה. אוכל - ייתכן מאוד שאנשים יזמינו אוכל שלא ממקום עם 15 השגחות כשרות. לבוש - תלוי במקום. אצלנו בהחלט ניתן לראות סגנונות שונים ומשונים.

rachel21

New member
אני חטפתי שוק בהתחלה....

כמובן ההבדל הכי גדול הוא השוויון בין המינים. אישה תדבר איתך ותסתכל לך בעינים וכו ..מאוד מיוחד. אבל זה מאוד מרחיב אופקים.

לגיטימיות של לשון הרע מי

עם אנשים שאתה רואה יומיום, ופניהם מדבר איתם נחמד. זה היה אחד השוקים הגדולים שלי אצל חילונים (חוץ מענייני בנים).

שיהיה לך בהצלחה

לצערי אין לי עצות אני מן ההתחלה עבדתי במקום הכי חילוני שאפשר בהתחלה היה לי מוזר בעיקר למלצר בשבת... אבל, התרגלתי מהר ולא, אני כבר לא מנשקת את המזוזה כשאני באה לעבודה

laife

New member
ההבדלים הם בעיקר לרעה

מבחינת תנאי עבודה. במשרד חרדי (בד"כ) פחות יקפידו על שעות, לא יספרו לך דקות של הפסקות, לא יעירו לך אם תעשה שיחות אישיות מהעבודה או תגלוש באינטרנט. ואני אומר את זה על סמך היכרותי עם הלקוחות שאיתם אני בא במגע כל הזמן. מבחינת הבנות יש הבדל שמים וארץ - בחורה חרדית לא תכין קפה לבוס שלה ולא תקבל ממנו צעקות או הערות מיניות/פוגעות.

naf86

New member
האם זה אומר

שזה שמקום מקפיד על זה שאתה מנצל את הזמן בכדי לעבוד כי... משלמים לך לעבוד אומר שתנאי העבודה גרועים? אני בהחלט מבין חברות שמקפידות שלא תגלוש באינטרנט בזמן העבודה או תעשה שיחות אישיות על חשבונם. והאם בחברה חרדית מקפידים על תשלום שעות נוספות, דמי הבראה, חופשות, ימי מחלה, פנסיה, ושאר התנאים שמגיעים לפי החוק כמו חברה חילונית?

כנראה שלא

בחברה החרדית הכל חלטוריסטי, יש בזה יתרונות ויש חסרונות, מעלימים מס, רושמים לך תלוש נמוך ממה שאתה מקבל בפועל כדי שלא תצטרך לשלם מס\שלא תפסיד את הביטוח לאומי\הבטחת הכנסה, או וואט אבר, ההקפדה על איכות ושעות העבודה נמוכה יותר ומאידך לא תקבל פנסיה וכו' וכו'. אני אישית מעדיף לתת לשלטונות מה שפחות לתחוב את אפם הארוך לעניניי הפרטיים.

naf86

New member
אני מעדיף

כן לנסות לשלם כחוק, ולא לגנוב מהמדינה. לשלם מיסים/ביטוח בריאות/ביטוח לאומי זה לא בדיוק עניינך הפרטיים. אחרי זה כשאתה כן משתמש בזכויות שלך, פתאום אתה לא רוצה שהמדינה תתעלם ממך.

Patrick kim

New member
בשעה טובה ורק כשתתחיל תיווכח אם

משרד חילוני או דתי מה עדיף.ואם אתה בא לעבודה עם לבוש דתי או כאיש חלוני מהיישוב.אם כדתי יש סיכוי שתהפוך לרבי שלהם.או שק חבטות אנטי-דתיות.או רוכש המזוזות.יאללה בהצלחה

למעלה