עבודה ו/או לימודים

liattina

New member
עבודה ו/או לימודים

היי, מקווה שהגעתי למקום הנכון.
אני בת 28, מזה 3 שנים עובדת בעבודה משרדית, עם כל התנאים הטובים וההטבות, נוסף לזה אני גם סטודנטית, וגרה לבד. העבודה, עד כה, לקחה ממני את רוב שעות היום, ובתום יום או שבוע עבודה, לרוב, נותרתי בלא פנאי או כוח לשבת וללמוד. המחשבה לעזוב את מקום העבודה תמיד צצה ובעיקר בתקופת הבחינות, וקבלת הציונים. לאחרונה הודיעו לי במקום העבודה כי עקב קיצוצים לא יהיו עוד שעות נוספות, מיותר לציין שבלא שעות נוספות ובמשרה של 75% אינני יכולה לגמור את החודש (כבר עכשיו אני חיה בצמצום, בלי שעות נוספות אני אתחיל כנראה לצמצם באוכל). התחלתי לחשוב שאולי כדאי לחזור לבית הוריי שגרים הרחק ממקום עבודתי ולהתמקד בלימודים.
נשאלת השאלה מה יותר חשוב בעיניכם? עבודה או לימודים?
אם לפרט, המשרה הנה משרה פקידותית בה אין לי תפקיד מוגדר, אפשר לקרוא לזה "עוזרת" של כולם, לטווח הארוך אינני יודעת אם יקדמו אותי כספית או מעמדית אולם וחשוב לציין שמדובר במקום עבודה נחשב, ואולי כדאי להילחם על מקומי ועל תפקידי.
או שאולי זה הזמן להגשים את החלום ולסיים את התואר, אני שוברת את הראש האם זה הזמן להגיד STOP ולתת דחיפה לתואר, דבר שכנראה יתרום לי יותר בעתיד.
אני מקווה שיש למישהו עצה מועילה לתת לי..

meytab

New member
עבודה או לימודים

אני חושבת שאין דרך אחת לענות על השאלה הזו. התשובה בעצם צריכה להיות מותאמת למה שאת רוצה להשיג לטווח ארוך יותר.

אני אשמח אם תעני על כמה שאלות שיוכלו לעזור לך להתמקד ובטח בעקבות התשובות אני אוכל לתת לך עצה יותר טובה :)
קודם כל, כמה זמן נותר לך לסיום התואר ?
האם מה שאת לומדת זה משהו שתרצי לעסוק בו בעתיד או שזה יותר בשביל שיהיה תואר ?
האם יש לך אפשרויות קידום בחברה הנוכחית ? אפשרויות בהן את תהיי מעוניינת ?

בגדול, את תמיד יכולה לדמיין את שני התסריטים וכל הזמן לשאול את עצמך - ומה יקרה אז.
נניח - תסריט מספר 1: את עוברת לגור אצל ההורים ומתמקדת בלימודים.
ומה יקרה אז?
אצטרך להתפשר על תנאי המגורים אבל אסיים את התואר בציונים טובים יותר.
ומה יקרה אז?

וכולי וכולי.
תעשי את אותו התרגיל על האופציות הנוספות שיש לך ותראי לאן זה מוביל אותך...

liattina

New member
תודה רבה על המענה המהיר

לגבי השאלות ששאלת. אני לומדת באוניברסיטה הפתוחה, ואני מעריכה שבלי עבודה (במשרה מלאה, אני מאמינה שניתן לשלב עבודה סטודנטים) אני אוכל לסיים את התואר בלא יותר משנתיים, בעוד שבשילוב העבודה הנוכחית, עד כה לא התקדמתי בקצב טוב וגם פגעתי בלימודים (נכשלתי לא פעם).
אני לומדת כרגע פסיכולוגיה, דבר שמאוד מעניין אותי, לגבי העתיד, כולי תקווה שביום מן הימים העסוק בתחום ובשביל זה רצוי לסיים את התואר עם ציונים גבוהים.
בחברה הנוכחית, כרגע, אני לא רואה אפשרויות קידום, מדובר בחברה קטנה, שבו לכל אחד יש תפקיד מוגדר ורוב העובדים הם למעלה מ 10 שנים, אני הצעירה מבין כולן והחדשה (מבין הנשים, לגברים יש יותר אופציות עבודה וקידום) אני היחידה ללא תפקיד מוגדר והדרך היחידה להתקדם תהיה אם מישהו יתפטר לפניי.
ישנם תפקידים שהייתי מעוניינת בהם אך כמו שאמרתי נכון לעכשיו אין תפקיד כזה באופק.
אולי לדעתך יש מקום ללכת ולברר מה הן הציפיות של המעביד לגבי ולגבי העתיד שלי בחברה?

אני אעשה את התרגיל, עד כה דמיינתי רק תסריט בו אני חוזרת לבית הוריי, מסיימת את התואר. וזהו. בהחלט יש מקום לחשוב יותר לעומק. תודה!

meytab

New member
בשמחה :) ועוד משהו..

את אומרת שתחום הלימודים מעניין אותך וזה נהדר !

אם כך, תנסי להגדיר לעצמך מה בעצם המטרה של העבודה.
האם את עובדת שם כדי להרויח כסף תוך כדי לימודים ולאחר מכן תחפשי עבודה במקצוע?
האם תרצי להשתלב שם בתפקיד כזה או אחר גם בסיום הלימודים ?
בעצם זה לחשוב האם העבודה הזו היא אמצעי או מטרה. אם היא אמצעי (נועדה לכלכל אותך בזמן הלימודים), את יכולה להחליף אותה בעבודה אחרת בה תרגישי יותר סיפוק.
זה למעשה יוסיף לך תסריט שלישי לתרגיל- לחפש עבודה אחרת ולהישאר במקום המגורים הנוכחי.

אם היא מטרה, זה כבר תסריט אחר.

בהצלחה, את מוזמנת להמשיך לשתף ולשאול

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
עוד אפשרויות

נדמה לי שיש עוד אפשרויות שלא בדקת - למשל, לחפש עבודה אחרת, שיש בה שכר ראוי יותר ואפשרויות קידום טובות יותר.
המסלול של לימודי פסיכולוגיה אורך הרבה שנים - צריך תואר שני כדי לעבוד. אם זה מעניין אותך, זה מסלול שכדאי לך להתמיד בו, אבל במקביל כדאי שתעשי דברים נוספים. לגור אצל ההורים כל השנים האילו לא בטוח שיהיה הדבר הנכון עבורך.
האם עבודה כפסיכולוגית היא החלום שלך? האם יש עוד דברים שהיית רוצה לעסוק בהם?
מה מלהיב אותך לעשות?
אם החשיבה שלך היא על עבודה בתחום הטיפול, המסלול הלימודי של עובדים סוציאליים הוא קצר יותר, אולי זו אופציה ששווה לך לשקול.
אולי פסיכולוגיה מעניינת כתחום לימודי אבל פחות כתחום תעסוקה?
כל אילו שאלות ששווה לך לברר לעצמך.

liattina

New member
תודה רבה על העזרה!!!

נגעתן בנקודות שלא חשבתי עליהן.

תודה!!

Optimistic Girl

New member
על לימודים ועבודה-

השאלות שאת צריכה לשאול את עצמך הם:

* מה חשוב לך יותר, עבודה או לימודים?

* מה חשוב לך יותר, לגור לבד או לגור עם ההורים בידיעה שזה זמני?

בקשר לתואר שלך,
אני גם לומדת פסיכולוגיה בפתוחה,
ורוצה להגיד שכן יש עבודה אחרי התואר- למשל כרכזת כוח אדם.

ובקשר לצמצם כסף באוכל <אם זה חטיפים וכו זה בסדר>
אבל אוכל בסיסי אסור לצמצם! את צריכה לאכול כדי שיהיה לך כוח לעבוד וללמוד!

בהצלחה

שמחה37

New member
אני מאמינה

שכל מה שקורה בחיים זו הזדמנות

קיבלת "איתות מהיקום"

אני חושבת שבדרך שבה כתבת את ההודעה את יודעת מה את רוצה.

מעדיפה לא לתת את התשובה שעומדת על לשוני

אלא להפנות אותך שוב להודעה שלך

שם יש תשובה

בהצלחה

שמחה

אולי זה תמיד הזמן להגשים את החלום...

שלום לך young lady

נשמע שאת כרגע רצה על הגלגל הקטן בכלוב האוגרים: מרויחה בדיוק את מה שצריך כדי לשלם את השכירות. את רצה, רצה (עובדת), הגלגל מסתובב (הכסף עובר מהמעסיק לבעל הדירה) - ועם מה את נשארת? עם משהו דומה מאוד למה שהתחלת איתו. לא מדויק, כמובן, כי את צוברת נסיון, אבל לא נשמע שהרבה יותר מזה.

עכשיו את מסתכלת מתוך הכלוב ורואה אופציה אחרת: לרדת מהגלגל. לחזור להוריך, נכון, אבל להגשים את החלום שלך. לצאת מהכלוב שבו את נמצאת - עבודה משרדית שנשמע שאיננה חלום חייך - או לימודים שיביאו אותך לנקודת פתיחה שונה לגמרי. עתיד שונה.

כשהילדים שלי (קצת יותר צעירים ממך, ועדיין את צעירה) שואלים אותי איך הם יכולים להרויח כסף, ומחפשים למכור כל מיני דברים קטנים עבור כמה שקלים, אני מסבירה להם שהם צריכים עכשיו לפתח את עצמם כמה שיותר, ואז הם יוכלו להרויח הרבה יותר. אחרי שיכשירו את עצמם, יוכלו בחודש אחד להרויח מה שעכשיו יוכלו להתאמץ ולהרויח שנה עבורו (דרך קצת פשטנית להסתכל על זה - ובכל זאת). בכל גיל אנחנו לרוב שואפים קדימה, אבל לפעמים משתכנעים שאי אפשר. וזו, לרוב, טעות. אפשר. נכון, אנחנו צריכים גם לחיות, אבל ללא ספק רוצים להתקדם.

עצה מועילה?
לשבת ולכתוב על דף איך את רוצה שיראו חייך. ולשאול את עצמך מה עכשיו יקדם אותך לשם.

בהצלחה

liattina

New member

רצה על הגלגל הקטן בכלוב האוגרים.. יפה אמרת! אין ספק שאני מרגישה הכל להגלות שיש אופציה אחרת ושזה בסדר ואפשרי לרדת מהגלגל.

תודה!

למעלה