עבודה ושירות?

1בלובלו

New member
עבודה ושירות?

אמרו לנו שאסור לבת שירות לעבוד. האם זה חד משמעי אין שום אופציה לעבוד בשנה זו? אפילו אם זו עבודה שלא גוזלת זמן רב של הבת? ואיך אוכפים את החוק הזה? (התכוונתי איך יכולים הממונים לגלות ואיך יטפלו בבעיה כזו?) אחרי הכל בת שירות נותנת בכיף שנה מחייה כדי לעזור לחברה האין זה פייר שתוכל להרוויח לעצמה מעט כסף כדי שתןכל להתחיל אוניברסיטה? אחרי הכל לתרום זה חשוב אבל האם זה מצדיק שבת לא תוכל להתחיל אוניברסיטה בגלל זה??

M o n a L i s a

New member
לא תמיד חד משמעי...

אישור העבודה ניתן רק עם הצגת מסמכים המעידים על בעיות כלכליות במשפחה, או סיבה אחרת שמוצדקת מבחינת העמותה. בשנה הראשונה כמעט ולא ניתנים אישורי עבודה, אך בשנה השנייה יותר פשוט להשיג אישור. כמובן שצריך להוכיח שהשעות לא חופפות עם שעות השירות ושזה לא פוגע בתפקוד שלך בשירות. אני מבינה את עניין הלימודים (גם אני הייתי רוצה לעבוד ולחסוך כסף), תנסי לבקש אישור כזה...אולי ייתנו לך.

Mיקי_

New member
רק עם אישור עבודה

אפשר בהחלט לעבוד בשירות לאומי, אבל צריך לשם כך אישור עבודה (שניתן רק לאחר שלושה שבועות מתחילת השירות שלך, ורק אם הוכחת שאת זקוקה להכנסה) איך הממונים מגלים ומה בעצם יכול לקרות לך? ובכן פשוט וקל בכל עבודה שעובדים (אם היא לא שחורה) את משלמת מס הכנסה, והמעביד חייב להעביר את פרטייך למס הכנסה כעוסק מורשה. וכמו כן לשלם ביטוח לאומי ומסי בריאות. כל הפרטים האלו מתעדכנים בביטוח לאומי, בו רשום שהסטטוס שלך כרגע הוא בת שירות לאומי. במידה ויש כפילות כזו שאיננה מאושרת, היא מועברת לאגף ביטחון, וזה יכול לגרור הוצאה שלך מהשירות הלאומי, עקב הפרת כללים. ממש כמו חיילים בצבא שלא יכולים לעבוד ללא אישור. האופציה היחידה שיש של לעבוד ללא אישור הוא עבודה שחורה, בה את מקבלת כסף שחור לכיס ולא משלמת מיסים. עבודות כאלה בבדר"כ וגם המעסיקים שבוחרים להשתמש באנשים כאלו, הן עבודות נצלניות והתגמול איננו עומד בקנה אחד עם שכר מינימום. לכן אני לא ממליצה לעבוד בשחור. אם את אכן זקוקה להכנסה פני לרכזת שלך בבקשה לקבל אישור עבודה. אני קיבלתי (בשנה הראשונה) ללא הרבה בעיה, פשוט כי המצב שהייתי בו ונמצאת בו שללא עבודה פשוט לא אוכל לעשות שירות לאומי, כי אין ולא יהיה מי שיפרנס אותי. ולכן אחרי חודשיים בגלל עיקובים בוועדות, קיבלתי אישור עבודה ואני עובדת עד עכשיו... המון בהצלחה

נצל"ש ..

לאבא שלי יש חברה ואני עובדת אצלו. אני עושה לו בבית כל מיני חשבונות במחשב וכו' לא משו רציני. ממש שטויות של כמה דקות. אבל הוא משלם לי כסף.. בסביבות האלפיים בחודש. הוא מתעקש שאני אמשיך לעבוד אצלו גם כשאהיה בשירות לאומי, למרות שכבר אמרתי לו שאסור. להוכיח שאני חייבת את הכסף הזה כי המצב הכלכלי רע, אני לא יכולה. וזה חשוב לאבא שלי שאני אמשיך לעבוד אצלו. מה עושים במצב כזה?

justagir123l

New member
תמישיכי.

לדעתי פשוט תמשיכי לעזור לאבא שלך.. אף אחד לא צריך לדעת על זה. זה יהיה כאילו שאבא שלך נותן לך דמי כיס, ואת עוזרת לו כי את הבת שלו. כל עוד זה לא מפריע לשירות הלאומי, אני לא חושבת שיש בעיה עם זה כי זה אבא שלך.

למעלה