עבודה ופיתוח

zumizumi0

New member
עבודה ופיתוח

אהלן,
התחלתי לאחרונה לעבוד במקום חדש בתור מפתח תוכנה. אני בעל ניסיון של כמה שנים בתחום עם 2 מקומות עבודה לפני.
העניין הוא, שממבט מסביב, נראה שרוב העבודה עוסקת בפיתרון באגים במוצר. זה מוצר שהפיתוח שלו התחיל לפני משהו כמו 4 שנים, ויש הרגשה שהפיתוח הגיע לסוג של מיצוי.
אני די חדש בחברה ובאמת קשה לקבוע, אבל זה פשוט ההרגשה שיש לי.
דיברתי עם אחד העובדים, והוא אומר שהוא גם מרגיש ככה, ושלפעמים הבאגים גוררים פיתוח מעניין אבל לרוב - מדובר בבאגים קשים שגוררים תיקונים נקודתיים.
בתור עובד חדש זה קצת מתסכל אותי. בשלב הראיונות זה לא ממש הרושם שקיבלתי.
חוצמזה - נורא כיף בחברה מבחינת התנאים והאנשים איכותיים ונחמדים.
מה הייתם עושים במצב כזה? האם זה נורא מאוד להתמקצעות שלי?

BravoMan

Active member
לא הבנתי מה הבעיה בדיוק?

כתבת שהתנאים טובים ואנשים טובים ונשמע גם שהעבודה מאתגרת ("באגים קשים"), אז מה חסר לך?
עם הניסיון שלך אתה כבר אמור לדעת ש-99% מעבודתו של מפתח הוא תיקון באגים, בין אם שלו עצמו ובין אם של אחרים.
&nbsp
קוד כותבים פעם אחת ועורכים שוב ושוב ושוב.
&nbsp
למה שזה יהיה רע להתמקצעות שלך? להפך! אם אתה כל היום פותר בעיות קשות שאחרים פספסו או לא ידעו איך להתמודד איתן, אתה רוכש ניסיון מקצועי איכותי ברמה גבוהה.
לכתוב פיצ'ר חדש זה קל יחסית, לגרום לו לעבוד כמו שצריך בלי לשבור שום דבר אחר בפרויקט - זה החלק הקשה באמת.
כמה שנים אתה בתחום?

zumizumi0

New member
אני לא רגיל לזה

אני פשוט לא רגיל לזה מהעבודות הקודמות.
ברור שלתקן באגים זה חלק מהתפקיד, אבל עד היום עיקר העבודה שלי הייתה לפתח פרופר, ותיקוני באגים היה משהו שהיינו מתפנים אליו מידי פעם, אבל ממש לא ברמה של 99 אחוז מהעבודה.
&nbsp
אני 7 שנים בתחום (רוב הזמן במקום אחד ושנה וחצי במקום שני).
&nbsp
&nbsp

vinney

Well-known member
תיקון באגים זה לפחות חצי מזמן העבודה שלך

אם אתה עובד על מוצר בשל.
&nbsp
אם אתה מפתח מוצר מאפס, אז תהיה תקופה בה תתעסק רק בפיתוח חדש, אבל ברגע שהמוצר נכנס לסבבי QA הראשונים - יתחילו גם הבאגים. ברגע שיש לקוחות ראשונים - כמות הבאגים תגדל. כשהמוצר כבר מבוסס ובשל, חלק ניכר מהעבודה על גרסאות יהיה תיקון באגים מגרסאות קודמות.
&nbsp
אלה החיים, ככה זה עובד.

BravoMan

Active member
למען האמת אני קצת מופתע...

אל תגיד לי שבמשך 7 שנים כל פעם כשכתבת קוד חדש הוא עבד לך בפעם הראשונה בצורה תקינה לגמרי?
&nbsp
אני מניח שלא, וכל פעם שפיתחת פיצ'ר חדש הלכה למעשה בילית חלק נכבד מהזמן לגרום לו לעבוד כמו שצריך, אחרי שהקוד הראשוני נכתב.
&nbsp
ולזה התכוונתי ב-99%.
אני חושב שזה פשוט עניין של הסתכלות - עם עבדת עד עכשיו רק או בעיקר על הקוד של עצמך, ייתכן שתיקוני באגים נראו לך שונה לגמרי מאיך שאתה תופס אותם כשאתה צריך לתחזק קוד של מישהו אחר.

liron50

New member
דעתי

אם זה מה שאתה מרגיש כבר עכשיו אחרי שהתחלת לא מזמן, רוב הסיכויים שהתחושה הזו רק תלך ותגדל.

מה אפשר לעשות?
-לפעמים גם מפתח יכול להציע פיתוח חדש, ואפילו לפתח ולהציג הדגמה חלקית.
-להפוך באג לפיתוח. אם בתהליך מסוים יש הרבה באגים, אולי יש מקום לשכתב את התהליך, במקום תיקון נקודתי. ואז זה פיתוח.
-יש חברות אחרות שבהן שמפתחים פרויקטים חדשים. אפשר להמשיך לתקן באגים במקום הנוכחי, ובמקביל להתעניין איזה אפשרויות עבודה אחרות יש לך. בכל מקרה, זה תמיד טוב להתעניין מדי פעם איזה אפשרויות אחרות יש בשוק.

zumizumi0

New member
תודה

אכן קרו מקרים שהצעתי תיקונים רוחביים וזה הפך לסוג של פיתוח. אך עדיין, הרגשתי שאני מאוד מוגבל כי הזמן למשימה היה מוקדש לתיקון הבאג, לא לפיצ'ר החדש שרציתי להכניס. נדמה כי רוב הרצון הוא להיות במעגל תמידי של טיפול בבאגים.
&nbsp
אני אנסה לקחת את עצתך לגבי ההצעת פיתוחים. מעדיף לא לחשוב לכיוון של לעזוב. כן היה חשוב לי לדעת האם הדבר רווח וכמה זה יכול לפגוע בהתמקצעות שלי. (עדיין, בראיונות, לפעמים שואלים על DESIGN ועל פיתוחים. ואני מפחד שלא יהיו לי דוגמאות גדולות לתת).

למעלה