עבודה ומחשבות בע``מ

עבודה ומחשבות בע``מ

ההיתי היום בראיון עבודה ורציתי לשתף אתכם וגם לשמוע את דעתכם. שלבי קבלה לעבודה: קורות חיים-אחרי חיפוש נירחב בנט למדתי שקורות חיים זה השלב הראשוני-השלב הטכני של פרטים יבשים האם אתה מתאים ואילו הראיון 1X1 מראה יותר את המצב החברתי שלך. במידה והקשר שלכם עם המעסיק מתחיל משליחת קורות חיים. המחשבה הכי הגיונית היא להכנס לראש של הבוס. ולתת לו מה שהוא רוצה. אך פה מתחילות ההתלבטיות שלי. האם להציג את הפרטים בסדר הגיוני מסודר ורשמי אבל יבש. או האם להוסיף נופך בדמות סיגנון עריכה יוצא דופן-בדמות סגנון ידידותי לסביבה..או לכתוב תחביבים וכמה מילים על האופי וחיי החברה שלי? מצד שני יש סיכון שתראו מוזרים וכידוע אנשים לא ממש מחבבים חיזרים. יש לי בנתיים 4 סוגי קורות חיים.. נקודה שנייה: ראיון עבודה. אחרי שדיברנו רק תכל`ס והצגנו שפת גוף נטולת שגיאות. האם לנסות להתחבר לאישיות של המראין? לדוגמא אם אתה אוחז שהמראיין מעריך חכמה וביטוים קולעים תן לו את זה. או שהמראין הוא אדם יבש אתה מראה לו שאתה חברותי וחיכן. במילים אחרות האם להראות רק מכונת עבודה יעילה ומנומסת. או לנסות לגרום למראיין לחבב אותנו? או במחשבה שלישית להתנהג טבעי להיות מה שאני? לטוב ולרע.. האמת היא שאני מדבר יותר מדי כולה ההיתי בראיון ואני צריך להשלים קורות חיים. אבל אני מנצל את זה כדי להתכונן למשחק האמיתי. אני מאמין גדול במשפט ``אם תכוון גבוה תגיע גבוה`` בנתיים זה מוכיח את עצמו.. לילה מקסים. נ.ב והכי חשוב! האם לכתוב שאני יוצא בשאלה ויש לי עבר חרדי או לתת לו להבין שאני חילוני?

"ויחץ את העם אשר אתו... לשני מחנות"

"ויאמר אם יבוא עשו אל המחנה האחת והכהו והיה המחנה הנשאר לפליטה" גדעון רייכר בספרו "יחסים עם הציבור", מתאר כמה סוגי מראיינים. לכל אחד יש להתנהג בהתאם למי שהוא. לכן אתה יכול לשלוח כמה סוגי קורות חיים להצעות שונות ולהתראיין בדרכים שונות אצל מעסיקים שונים. "אם תכוון למספר כיוונים, שמא באחד מהם ימצא סולם גבוה" * דע שהאדם צריך לעבור על גשר צר מאוד והכלל והעיקר שלא יפחד כלל (רבי נחמן מברסלב)

Le Fay

New member
עצתי: ערוך את הפרטים הנחוצים על

הדף באופן קריא, בהיר ועם שורות רווח נוחות: פרטים אישיים, שפות, השכלה ותעסוקה קודמת רלבנטית (גם אם לא שילמו לך עבורה), מיומנויות נוספות (סוג רשיון נהיגה / קצב הקלדה וכדומה), תכונות בולטות (חרוץ / יסודי / דייקן / מהיר תפיסה וכדומה). התמקד במה שרלבנטי לדעתך למשרה המבוקשת וחסוך למי שממיין את הפניות פרטים מיותרים: זו העבודה שלו, לבלות הוא הולך במקומות אחרים, ואף אחד לא מעריך טרחנות. בקצרה, אם זה למשל משרד פרסום שמשווק למגזר החרדי - כדאי לציין שיש לך עבר חרדי. אם אין לזה נגיעה למשרה ולמקום העבודה, סנן.

אני רשמתי

כותרת ``קורות חיים`` קטגוריות: פרטים אישים. ניסיון תעסוקתי. לימודים. ופרטים נוספים. (פרטים נוספים רשמתי -אמור לעבור לכתובת אחרת בקרוב. נמצא בתהליך של יציאה בשאלה. אמור להיתגיס - עדין לא קיבל תאריך גיוס. נראה לך שעשיתי בשכל שכתבתי יוצא בשאלה? פשוט חשבתי שבכול מיקרה הוא יראה בת.ז שלי פרצוף חרדי. מה שכן הוספת לי טיפים חזקים. לכתוב גם עבודה בלי כסף הרי זה גם ניסיון. ובמקום לכתוב תכונות אופי לכתוב ``תכונות בולטות`` חזק!

"יוצא בשאלה" נשמע רע, אבל

כאשר מראיין מקבל מאות קורות חיים (קרה לי יותר מפעם אחת) אז צריך איזה משהו לתפוס את תשומת ליבו. במיוחד אם אתה מצרף תצלום ת.ז. (רואים את התמונה בכלל?) אז רצוי לציין משהו, כי יש "נטייה" שלא להעסיק חרדים בחלק ממקומות העבודה. "יוצא בשאלה" אולי קצת מעורר חשדות (יש לו שאלות?). "דתי לשעבר" יותר מעודן וגם יותר ברור. לא מומלץ להדגיש את הפרט הזה, אלא להצניע בקורות החיים, כדי לא לתת תחושה של אחד שמחפש מלחמות. אפשר גם אם מציינים לימודים בישיבה - לציין את הפרט הזה ליד ה"רקע" הזה.

פאאאאק!

כבר הדפסתי קורות חיים. אני חשבתי על 3 נקודות: המילים יוצא בשאלה יכולים להקסים אדם חילוני חילוני משהו כמו ``לוליטה בטהרן`` כלומר אדם שעשה צעד אמיץ ומוערך לחירות. לכתוב חרדי לשעבר נשמע כאילו אני עדיין חרדי. לא לכתוב בכלל נתפס בתור שקר לבן. ויותר מזה כתיבה של זה מבטאת כנות. אדם בהלל המליץ לי ככה לעשות. אגב זה רק זמני עבודה הבאה אני כבר יסדר את הת.ז ויציג את עצמי כחילוני. ועכשיו אני מאמין שאני יחליק את העינין בשיחה פנים מול פנים אני אומר לו בפשטות שרציתי שיבין את הסתירה בקורות חיים מצד אחד למדתי בחינוך חרדי ומצד שני אייך שאני נראה ומתנהג -דיברנו על עבודה גם בשבת. 150% אחוז במקום לאבד שפיות בתפילות.. ‏

אולי כדאי גם להוסיף

``אמור לעבור טיפול שורש ביום רביעי הקרוב, משתתף באופן קבוע בסדנאות חוקן, חובב סנאף וחבר באגודת ציידי הדובים שחוריי החוטם ואדומי הישבן`` לא יועיל, לא יזיק.

איזה יצירתית..

אבל יש הבדל. כתוב לי בקורות חיים למד בישיבה ואני נראה כחילוני. אם אני לא יסביר יחשבו שאני דוס שמנסה להסתנן למערכת..

naty 1

New member
גזור ושמור:

קורות חיים פרטים אישיים: שם: יוסי המעגל ת"ז: 034555826 תאריך לידה: 1980 מצב משפחתי: רווק כתובת: יהודה המכבי 56 תל אביב טלפון: 03-9865234 נייד: 052-8791526 דואר אלקטרוני: [email protected] השכלה: שנים 00-02: סטודנט לתואר ראשון במתמטיקה, אוניברסיטת תל אביב שנים 98-00: השלמת בגרויות, המכינה הקדם אקדמית שעל יד אוניברסיטת תל אביב שנים 97-98: בוגר מערכת החינוך הדתית/חרדית: ישיבת שערי שמיים, רח' רש"י, ירושלים. ניסיון תעסוקתי: שנים 98-99: מנהל משמרת במסעדת מזון מהיר "בורגר ראנץ'", סניף דיזנגוף סנטר, תל אביב. שנים 96-97: מאבטח בבית חולים "איכילוב", תל אביב שנים 94-96: מתנדב בארגון "עזר מציון", רח' הרב שך 5, בני ברק שפות: עברית - שפת אם, אנגלית - בינונית/טובה/טובה מאד מחשבים: שליטה מלאה בתוכנות OFFICE השונות המלצות: רצ"ב המלצה מאת מנהל רשת בורגר ראנץ', תל אביב והמרכז (כתוב המלצה חמה ביותר ובקש ממנהלך להדפיס על הלוגו של המשרד ולחתום)

naty 1

New member
ואם

עשית שירות צבאי, הוסף אחרי הפרק "נסיון תעסוקתי" שירות צבאי: 95-92: שירות קרבי בחיל התותחנים, גדוד 159, דרגה: סמל ראשון אם חשוב לך להדגיש את היותך יוצב"ש, אתה יכול להוסיף לאחר בוגר מערכת החינוך החרדית או מה שזה לא יהיה: "בעבר" בהצלחה

Le Fay

New member
לא הייתי מנדבת אפילו חצי מילה

על האמונות או על העמדות שלי, אלא אם הן רלבנטיות במישרין לתחום המשרה. למשל אילו ביקשתי תפקיד של שליחת הסוכנות היהודית בחו"ל, או משרה במפלגה. בדרך כלל הן לא רלבנטיות, והן לא עניינו של המעסיק.

whitewidow

New member
כתיבת קורות חיים- שימבורסקה

מתוך סוף והתחלה של ויסלבה שימבורסקה כתיבת קורות חיים מה נחוץ? נחוץ לכתוב בקשה ולצרף לה קורות חיים. ללא קשר לאורך החיים על הקורות להיות קצרות. תמצות העובדות ובחירתן הכרחיים המרת נופים בכתובות וזכרונות רופפים בתאריכים מקובעים. מכל האהבות לרשום את הנישואין בלבד, ומהילדים רק את אלה שנולדו. זה שמכיר אותך חשוב יותר מזה שאתה מכיר. טיולים רק במידה ולחוץ לארץ. השתייכות לִמה אך בלא הַלָמה. ציונים לשבח בלא הנימוקים. כתוב כאילו מעולם לא דיברת עם עצמך וכאילו עקפת עצמך מרחוק. התעלם מכלבים, חתולים וציפורים מזכרות נושנות, חברים וחלומות. מחיר ולא ערך כותרת ולא תוכן. מספר נעלים ולא היעד שאליו הולך זה שאמור להיות אתה. לכך יש לצרף תצלום באוזן גלויה רק צורתה נלקחת בחשבון, לא מה שנשמע מה נשמע? נהמת מכונות הגורסות את הנייר.

whitewidow

New member
???

למה יהי זכרה ברוך? היא נפטרה? רק הייתה פה בארץ לא מזמן,

אבזץ

New member
אהה, זו ברכה למתים בלבד?

סליחה, הפולניות מבלבלות אותי ודופקות לי ת'ראש. (מקווה שהיא לפחות פולניה, אחרי שניסיון ההתנקשות נכשל)

למעלה