עבודה ולא יודאיקה

עבודה ולא יודאיקה

היום הרכבתי לביתי תיבת דואר חדשה שבניתי אותה לבד בין לבין מצאתי קצת זמן לייצר אותה. חומרי הגלם הם: עץ אורן של פרגולות 4.5 ס"מ על 4.5 ס"מ (מוט ארוך) פח דמוי רעף (בסיגנון רב רעף) לביצוע התיבה עצמה זכוכית קריסטל 20 ס"מ גובה 15 ס"מ. את הכיפופים וחיתוכים ביצעתי לבד. הדגש הפעם חריטת השם בזכוכית עם מכונה וביט יהלום, נושא זה חדש אצלי ואני מנסה ליישם. עם הטכניקות אלה אני רוצה לבצע משהו ביודאיקה האם יש לכם רעיונות?

matanpt

New member
../images/Emo62.gifיש לי המון רעיונות בני../images/Emo45.gif

תיבת הדואר יפיפיה, אני מאחלת לך שיגיע לתוכה רק דואר עם בשורות טובות. באותה טכניקה את יכול להכין מדף קבוע לקיר לנרות שבת, כדי שהילדים לא יוכלו להגיע, עם דלת זכוכית מאוירת בציור שקשור לשבת. או אקווריום לחנוכיה. או מדף סגור בזכוכית ובתוכו כל מה שקשור ליודאיקה: מגילת אסתר, קופסת אתרוג, שבעצם גם אותם אפשר להכין בטכניקה זו. אוי זה נפלא. אפשר להכין כך ארון קודש - דלתות מזכוכית עם איור. ומזוזה, ובעצם הכל! עלה והצלח. שבת שלום לך ולכל חברי הפורום.

תודה על הרעיונות

ניקח את זה בחשבון ונשלב עץ זכוכית ומראות אני עוד צריך לקבל מיומנות בחריטה על זכוכית. היום הבן הקטן שלי שעוד כמה חודשים נחגוג לו בר מצוה, ביקש ארונית לתפילין על אותו בסיס כמו תיבת דואר עם איורים המתאימים, תפילין ובר מצוה. אם יש עוד רעיונות נשמע. לחברי הפורום יש אפשרות להשתמש ברעיונות המוצעים כאן, גם להציע טכניקות נוספות בברכה ושבת שלום

א77

New member
חבל שהאי מיילים לא מגיעים

לתוך תיבת הדואר היפה הזו. שתקבל ותשמע ותתבשר אך ורק בשורות טובות ישועות ונחמות.

Netel

New member
שבוע טוב

בני,אצלי כל הטקסטים חרוטים עם ראש יהלום לעתים נשארים ללא גוון,לעיתים נצבעים. יש גם ראש רחב יותר לחיספוס משטחים. תן דוגמה למשהו קונקרטי שאתה רוצה להכין ואוכל לייעץ בהתאם. בברכה מלי

תודה מלי

הנסיון שלי תמיד היה חריטה בעץ. עכשיו התחלתי קצת לשחק בזכוכית, יש לי שני גדלים של ראשי יהלום 1. קוטר (בערך 1 מ"מ) 2. השני בערך 2.5 מ"מ. אני מתכנן לבצע איורים על משטחים גדולים יותר של זכוכית או מראות ולשלב בעבודות עץ שגם יהיו עם חריטות ועבודים. כל נושאים אלה הם תחביב אצלי. הייתי רוצה לדעת איזה קטרים של ראשי יהלום קיימים כדי ליצור. בברכה

ymmy

New member
"חריטה" על זכוכית בתהליך פשוט...

הרבה יותר וזול,נעשה בעזרת צריבה עם משחת צריבה מתאימה ושימוש בסטנסיל משטחים גדולים נעשה בהתזת חול ועוד טכניקות!!!

א77

New member
האם את מקפידה על הצריבה

כשהזגוגית מונחת במאוזן ? ז"א אם יש לי לדוגמא דלת ויטרינה, שחפצתי לצורבה במשחה שהזכרת. האם כדאי לפרק את הדלת ולהשכיבה במאוזן? היש חשש לנזילות וכדו' אם הזגוגית מאונכת בעת הצריבה ?

Netel

New member
החומר שצורב

מגיע בבקבוק אבל הוא סמיך למדי לא נראה לי שתהיה בעיה עם אופקיות של הזכוכית

למעלה