עבודה וטיול בחו"ל

עבודה וטיול בחו"ל

היי, חבר'ה. אני יודע שמה שאני הולך לכתוב לא ממש קשור נושא הפורום, אבל בגלל שאני "מבזבז" או "מקדיש" (איך שתקראו לזה...) זמן נכבד בפורום רציתי להעלות ולשמוע את דעתכם! יש הרבה ישראלים שטסים לחו"ל בשביל לעבוד ו"לעשות" הרבה כסף, וגם אני נדבקתי קצת בחיידק הזה. ישנם סיכויים לא מעטים שאני ירצה לטוס ולעבוד בקנדה במכירות, וכמובן לנצל את זה גם לטיול טוב בתקופה מסוימת. בכלל, היו לי תכנונים שלחיות בחו"ל ולהתאזרח כמו קנדה או ארה"ב יוסיף לי הרבה מהרבה בחינות, דף חדש במקום חדש, חסכוני בהרבה מבחינה כלכלית, ועוד ועוד. ואפשר להגיד שיש לי מחשבה לעבוד בקנדה ובעצם להמשיך ולחיות כמגורי קבע. (לא שיש לי הרבה דברים שגורמים לי להישאר בארץ..) אני אשמח לשמוע מכם עצות, טיפים, ביקורות, ומה שלא הכללתי על ההודעה שלי. נ.ב. במידה ואני יטוס לעבר אופק חדש אני לא ישכח לעדכן אתכם ב"מסעי"....

Sonic hedgehog

New member
לא מכירה בדיוק את מסלול ההגירה לקנדה

אבל אני בספק שזה כ"כ קל (אלה אם כן אתה בעל אזרחות)

לא אמרתי שזה קל

אבל יכול להיות אחרי שתי שנים (לפחות כך מבטיחים בחברה) ניתן לקבל תושבות קבע שזה שלב לקראת קבלת אזרחות...

N0Way

New member
לצערך, לקנדה? או לארה"ב ?

או גם וגם ? לצערי לא כ"כ רואה פה עתיד ככל שהדברים מתפתחים. בעיקר מבחינה חברתית-פוליטית. יותר מאשר בטחונית, ואני במצב דומה לשלו פחות או יותר. השכלה +- אזרחות
שום מחויבות בארץ
אומץ
יודעת שזה מצער אותך. ובאסה לי על זה :( אולי זה נחמה קטנה, זה שאין לי אומץ.. והייתי פעם ציונית כמעט כמוך.

uri80

New member
לצערי. לקנדה. (אע"פ שגם לארה"ב לא מסובך מדי

להגר אם באמת רוצים). אני דווקא רואה עתיד ואחד לא רע בכלל. התקשורת בישראל נוטה לנפח דברים רבים ללא פרופורציות ובמנותק לחלוטין מהעובדות בשטח. אדם הניזון ממנה ללא התבוננות במספרים עלול להיות בטוח שהאפוקליפסה מגיעה מחר, הנשים כאן חיות באפגניסטן (העזו לתת שעה נפרדת לדתיים בחדר כושר בטכניון), עוד רגע והחרדים משתלטים על כולם (אבל משום מה לא רואים את זה בבחירות בגודל מפלגותיהן), כולם בישראל עניים מוחלטים וכו' וכו' במציאות במדד הפיתוח העולמי של האו"ם שמודד השכלה, בריאות ושכר ישראל השנה במקום 17 בעולם כולו (הדרדרנו מה-15 בשנה שעברה). אמנם אחרי קנדה אבל הרבה לפני מדינות מפגרות כמו בריטניה למשל. קו העוני לא מצביע על רעב, אלא על עוני יחסי וגם לא באמת משקף את המציאות כשמגזרים שלמים בוחרים לא לעבוד. ישראל הצליחה לעבור את המשבר הגדול ביותר בעשרות השנים האחרונות כנראה בצורה הטובה ביותר מבין מדינות המערב וכו' וכו' זה לא שהמצב כל כך נהדר ומושלם אבל הוא רחוק מאד מאד מלהיות קטסטרופלי כמו התקשורת נוטה לתאר. כדאי להתבונן במספרים, לא ברעש שכותרות העיתונים מייצרים. לא יודע מה איתך, אבל אני לא גר כאן כי זה המקום הכי טוב בעולם. סביר להניח שבארה"ב או קנדה היה לי הרבה יותר קל מבחינה חומרית. אבל אני לא חי כדי שיהיה לי קל מבחינה חומרית. אני מעדיף לחיות כאן ולהפוך את המקום הזה לבר תחרות לכל מקום אחר בעולם. אני גר כאן כי כשאנשים ממשפחתי מכל מיני מדינות בעולם נזקקו להצלה ממוות, מקומות כמו קנדה וארה"ב לא התעניינו בכך במיוחד, אבל כאן היה להם בית. קנדה וארה"ב לא ינקפו אצבע אם כעת ירצחו יהודים באתיופיה או באיראן. המדינה הזו כן. בסופו של דבר, זו המדינה היחידה שתסכן את חיי אנשיה כדי להעלות לכאן יהודים שזקוקים לעזרה. גם היום, גם כעת.

N0Way

New member
אדרבא, לך בכוחך זה וגו'. בשיא הרצינות.

התשובה שלי ללמה אני גרה פה זהה לתשובה שלי ללמה אני חיה: בינתיים, למה לא?

uri80

New member
חשבתי על זה בעבר, לגבי שני הדברים, גם למה

דווקא כאן וגם לגבי החיים והגעתי למסקנה ש"למה לא" זה לא מספיק טוב עבורי. לגבי אזרחות זרה, כנראה שלו הייתי ממש רוצה הייתי יכול לארגן לעצמי אחת. (אפשרות שירדה מהפרק בהמשך כי שרתתי בצבא קבע). מעולם לא עניין אותי, מה עוד שלעולם לא הייתי מוכן להחזיק באזרחות של אותה מדינה מקוללת.

N0Way

New member
אני בעד, אוריאל,

זה שלי מספיק טוב להיות ממוצע, זה לא אומר שאני לא מעריכה ושמחה שקיימים אנשים שהם יותר...

N0Way

New member
נדלג על האוטינג..

הפוסט הנ"ל נכתב יותר כדי לפרוק ופחות כדי למצוא פתרונות פרקטיים, אבל תודה על ההתענינות

בדקת באתר רשויות ההגירה את זכאותך?

מה רמת האנגלית שלך?מקצוע?ועוד דברים.הסיסטם כאן (כן אני קנדי,אשמח לעזור לך.פנה לתיבה ואתן לך את פרטיי)הוא על בסיס ניקוד.ידיעת השפה ומקצוע מועדף כל אלה מעניקים לך ניקוד. יש עוד אפשרויות בהקלה על זמן הגירה לעשות דרך הקהילות היהודיות באיזורים חלשים יותר.אם תרצה אספק לך את המידע.אבל זכור היום קנדה היא מדינת ההגירה אולי מספר אחת בעולם והתורים משתרכים מכאן לטימבקטו.

2 דברים

1. לפני שאתה טס ממליצה לך לטוס קודם ולראות איך ההרגשה להיות בחו"ל (כמובן אם לא היית) כי רק שתדע, שגם אם עכשיו אתה אולי לא מרגיש את זה- זה קשה, הגעגועים לארץ, למוכר, לדברים שאתה כמעט לא שם לב אליהם - חזקים מדי. ממש ממש ממש. אני הייתי בחו"ל שבועיים - והבנתי שזה דבר קשה, במיוחד לתקופת זמן ארוכה. לכן הייתי ממליצה לך לטוס לחודש ולראות איך ההרגשה. 2. בקשר לויזה, זה דבר מסובך, מאוד, מכירה באופן אישי אנשים שהסתכבו עם זה וישבו קצת בכלא -- אל תעשה שטויות, ותעשה הכל מאה אחוז חוקי, גם אם צריך לחכות הרבה זמן.

בדיוק בשביל כך בררתי את הענין, ולכן

1. אם זה בגלל לעזוב את המוכר לתקופה ארוכה זה לא נראה ממש מצער, חייתי לבד בכל מיני מקומות ותמיד הרגשתי שאני זה שצריך לדאוג לעצמי, והרי העיקר של העזיבה זה הפרידה מההורים אבל כרגע אני לא ממש קשור בשלשלאות אהבה עם ההורים במיוחד עם האבא. עדיין הרי אפשר לשמור על קשר! (-: 2. בקנדה, זה מה שמיוחד לא צריך ויזה! אם אתה רוצה לעבוד אתה צריך לקבל אישור עבודה מעסק חוקי בקנדה וזה החברה שאני חושב לעבוד אצלה תשיג עבורי בעצם.

אני הייתי בחו"ל למשך יותר מארבע שנים

ואני עדיין שם. ז'תומרת פה, כאן. ע"ש מאמר חזל נס גדול היה שמפו כמו שאחרים אמרו, השפה היא אחת הדברים שתרגיש הכי הרבה... אל תאמין להבטחות, נקודה! עוד לא הומצאה השיטה המהירה לקבל אזרחות אמריקאית (במידה ולא נולדת להורים אמריקאים וכדו')

אתה מתכוון קנדית...

וכן, אני לא מחפש שיטה מהירה לקבלת אזרחות קנדית, אבל לפחות עבודה, קנדה מיוחדת בכך שפותחת את שעריה לכל מי שרוצה לעבוד ויש בידו אישור ממעסיק בקנדה. כמובן, עצם שהייתך במידה ותעבוד מספר שנים בקנדה (ואולי אפילו תלמד) שם זה יקדם אותך להכרה כאזרח המדינה.

אני חי בארהב

והגבתי למה שאמרת "בכלל, היו לי תכנונים שלחיות בחו"ל ולהתאזרח כמו קנדה או ארה"ב יוסיף לי הרבה מהרבה בחינות" ואין לי הרבה ידע בקשר לאזרחות קנדית. וואניטי הגיב לך, דברי איתו

למעלה