עבודה והריון

מצב
הנושא נעול.

אטל81

New member
עבודה והריון

עבודה והריון
אני עובדת בחברה פרטית קטנטנה ובה 2 מזכירות (אני ועוד מזכירה). לפני כחודש המזכירה הודיעה שהיא בהריון, ביקשה חודש חופשה מנוחה בבית ואישרו לה. עכשיו, שמעתי מפי הבוס שלי משיחה שלו עם מכר, שהמזכירה עלולה אפילו לא להגיע למשרד למשך כל 9 החודשים. את מצבה נדע רק בחודש נובמבר. כעת, אני עושה עבודה של 2 אנשים ומבקשת שיתגמלו אותי בהתאם, אך נראה שהם לא מעוניינים לעשות זאת. השאלה שלי היא האם אסור להם לשלם לי על מקרה כזה....? והאם היא יכולה לקחת חופשת הריון ארוכה שכזאת..?

שיר ורד

New member
תשובות

עבודה והריון
אני עובדת בחברה פרטית קטנטנה ובה 2 מזכירות (אני ועוד מזכירה). לפני כחודש המזכירה הודיעה שהיא בהריון, ביקשה חודש חופשה מנוחה בבית ואישרו לה. עכשיו, שמעתי מפי הבוס שלי משיחה שלו עם מכר, שהמזכירה עלולה אפילו לא להגיע למשרד למשך כל 9 החודשים. את מצבה נדע רק בחודש נובמבר. כעת, אני עושה עבודה של 2 אנשים ומבקשת שיתגמלו אותי בהתאם, אך נראה שהם לא מעוניינים לעשות זאת. השאלה שלי היא האם אסור להם לשלם לי על מקרה כזה....? והאם היא יכולה לקחת חופשת הריון ארוכה שכזאת..?
תשובות
אין דבר כזה חופשת הריון. יתכן שהיא בשמירת הריון ואז אסור לה לעבוד, אך מצד שני המעסיק לא רשאי לפטר אותה, אך אין זה מונע ממנו להחליט ולהעסיק בינתיים עובד או עובדת נוספת למילוי מקום. מאחר ומדובר בחברה פרטית מותר להם לשלם לך כל שכר שירצו (מעבר לשכר שסוכם ביניכם) אך אין הם חייבים לעשות זאת. אם כתוצאה מהמצב את עובדת יותר שעות, כולל שעות נוספות ולא משלמים לך על השעות הנוספות עליך לדרוש תשלם שכר בגין שעות נוספות, אם המעסיק לא יסכים לכך, תצטרכי לתבוע זאת בבית הדין לעבודה. כדי שתוכלי לבסס תביעה כזו, עליך לנהל רישום שעות עבודה מדויק.

מצב
הנושא נעול.
למעלה