עבודה בתרגום

Milochka1

New member
עבודה בתרגום

שלום לכולם. אני שוקלת להתחיל לעבות מהבית בתרגומים (אנגלית/עברית/רוסית), אני בוגרת BA של המחלקה לספרויות זרות ובלשנות אנגלית באב"ג ודו-שפתית בעברית ורוסית. כנראה שאצתרך לעשות זאת באופן עצמאי מכיוון שאינני מצליחה למצוא עבודה כשכירה בתחום. כמה שאלות. 1. האם ניתן בכלל להתפרנס מעבודה כזאת? (אינני מדברת על סכומים גבוהים מאוד, לפחות על רמת משכורת מינימום). 2. האם כדאי לפתוח מלכתחילה תיק במס הכנסה? 3. האם יש צורך לעבור קורס מיוחד בתרגום? 4. האם יש עוד דברים שכדאי לי לדעת? תודה רבה מילה

Milochka1

New member
שכחתי להוסיף...

יש לי נסיון קודם בתרגום, כך שהתחום לא חדש לי ואני יודעת פחות או יותר לקראת מה אני הולכת.

Eldad S

New member
ברוכה הבאה, מילה ../images/Emo140.gif

השאלות שלך לא קלות, לפחות לי לא קל לענות עליהן. את יכולה לפרסם מודעות באוניברסיטה, לדוגמה, ולנסות לתרגם עבודות עבור סטודנטים. במקרה כזה, אני מניח, אין בהכרח צורך לעבור קורס מיוחד בתרגום (כמובן, בתנאי שאת כבר יודעת לתרגם - וכתבת שיש לך ניסיון בנושא). את יכולה גם לנסות לשלוח מכתבים עם קורות חיים ודוגמאות עבודה ללקוחות פוטנציאליים, בתקווה שבדיוק תקלעי לכאלה הזקוקים למתרגמים. אפשר להתפרנס מעבודה כזאת - אבל אם את לא משתלבת בעבודה מול לקוח קבוע, שמסוגל לשלם לאורך זמן, ייתכן שלא תוכלי להשתכר סכומים גבוהים. קיימת האפשרות הלא נעימה, כמובן, שתשתכרי רק כמה מאות שקלים בחודש. אני מעריך שיש כאן מקום רב למזל - היכולת למצוא את האדם הנכון בזמן הנכון, בדיוק כאשר הוא מחפש מתרגם. להערכתי, קיימת רוויה מסוימת בשוק, לפחות בשוק של השכירים. לאור כל האמור לעיל, נראה לי שעדיין מוקדם לדבר על פתיחת תיק במס הכנסה. קודם כל כדאי לך לנסות למצוא את הלקוחות הפוטנציאליים, ואז, אם תראי שחלקם, אלה המהווים הכנסה רצינית עבורך, מעוניינים לשלם בתמורה לחשבוניות מס - תביני שאז הגיע הזמן לפתוח את התיק, כדי שתוכלי להוציא חשבוניות מס/קבלה. קיימת גם האפשרות שתהיי עוסקת זעירה (כלומר, כזו הפטורה מתשלום מס הכנסה). אבל, שוב, את זה כדאי לבדוק רק כאשר וידאת שיש לך לקוחות שההכנסה מהם כבר מגיעה לסכום סביר.

Milochka1

New member
תודה אלדד ../images/Emo13.gif

קודם כל תודה על התגובה. ככה בדיוק התכוונתי להתחיל, ממודעות באוניברסיטה. במיוחד שהנסיון הקודם שלי הוא בעיקר בתרגום מאמרים עבור סטודנטים. הפחד שלי הוא - הסתבכות עם מס הכנסה. כבר שמעתי על מקרים שבהם אנשים תלו מודעות באוניברסיטה, ואחד ה"לקוחות" הראשונים שהתקשר - היה איש מס הכנסה
ועוד שאלה, איך קובעים עם הלקוח את הסכום לתשלום? נגיד, אני מבקשת 30 ש"ח לע"מ, איך אני יודעת כמה עמודים ייצאו לי בסוף? הרי רוב הלקוחות רוצים לדעת מראש כמה ישלמו.

hazelnut

New member
לפי דעתי, כדאי על כל מקרה לפתוח תיק

במס הכנסה - אם את מתכוונת לעסוק בתחום ברצינות. החבר'ה במס הכנסה בכלל לא כל כך נוראים כפי שמתקבל הרושם. להפך, כאשר פתחתי תיק, הם מאד העריכו את זה והסבירו לי הרבה דברים שחשוב לדעת. הם גם לא שאלו שאלות לגבי עברי
ישנתי בשקט בלילות, ואז העבודה התחילה "לזרום" (טוב לא להגזים, אבל בדיוק אז המצב השתנה לטובה, כנראה כי כבר לא חששתי שכל לקוח פוטנציאלי חדש הוא בעצם מס הכנסה בהתחזות של לקוח)... בהצלחה!!

ST

New member
יש לך ניסיון טוב איתם?

מעודד לשמוע. בימים האחרונים אני חושבת יותר ויותר על לפתוח תיק במס הכנסה ולהפוך לעצמאית - כי יצא שעכשיו יש לי עבודות מ-3 גורמים שונים (ב"ה!) ועוד כמה דברים שהם 'מהצד' אבל אין לי בעיה לתת עליהם קבלה (אני סורגת כיפות כתחביב ולפעמים מוכרת. זה היה עושה את כל העסק יותר מסודר אם היו לי קבלות...) צריך שכל העבודה שלי תהיה באותו נושא? או פשוט אם אנשים קונים ממני להכניס את זה להכנסות? איך זה עובד? מפחיד להכנס לכל זה בכלל...

hazelnut

New member
לא, בהחלט אפשר בכל מיני תחומים.

ובכלל מקסים שאת סורגת כיפות כתחביב ולפעמים מוכרת. אני שמתי לב שאנשים מאד אוהבים לקבל קבלות. כך הם מרגישים שאני אמינה ואחראית, שיש "קבלה" לעבודה שאני "מוכרת" להם. בנוסף, חלק מהאנשים גם יכולים לקבל החזרים חלקיים (או מלאים) לפי סעיף "הוצאות עבודה" אצלם, אם הם מקבלים קבלה רשמית ממני...
רבה

ST

New member
בדיוק על זה חשבתי

זה פשוט עושה את כל העסק יותר מסודר, וגם מאפשר לי לעקוב אחרי מה היה ומי היה מתי, איך, כמה ולמה...
(מה גם שעכשיו אני צריכה להסתבך עם תיאום מס, וטפסי 106/101 ועוד כל מיני כאלו...) זה מצריך רואה חשבון או שאפשר להסתדר עם הדברים האלו לבד? נראה לי שאני הולכת לחפש מייל של מס הכנסה ולברר כמה דברים.

Eldad S

New member
אסתי, יש כמה פורומים

בתפוז שעשויים להשיק לתחום של ייעוץ בנושאי מס הכנסה. אני לא זוכר כרגע איזה, אבל כדאי לך להעלות שאלה ב"שאלה קטנה" - באיזה פורום הם היו מציעים לשאול את השאלות. בכל מקרה, מימצאי הבדיקה שלך (קונקרטית, כרגע, לגבייך), עשויים לדעתי לעניין גם את באי הפורום שלנו. אשמח אם תוכלי להעלות אותם כאן. נראה לי שאעלה אותם לטאגליינס, ואפילו בתור מאמר בפני עצמו (אם תהיי מעוניינת לחבר מאמר שכזה). בהצלחה!

ST

New member
ברגע שאדע בדיוק

אשמח לכתוב (אתה הרי יודע שכשיש עבודה - עושים כל מה שאפשר חוץ ממנה...
), ואפילו כבר קיבלתי מסר אישי בנושא ממישהו שאולי יעזור לי. מקווה בתחילת השבוע הבא להריץ את העניינים (עכשיו אין עם מי לדבר בשום משרד), ואעדכן.

למעלה