עבודה בסין

laolaole

New member
עבודה בסין

שלום חברים. אני יודע שכבר נשאלה השאלה אבל בכל זאת חשבתי שאולי למישהו יהיה מה להוסיף. אני מסיים השנה ללמוד מזרח אסיה וסינית, הסינית שלי טובה, מדבר קורא וכותב. האם למישהו יש רעיון מה אפשר לעשות עם זה בסין? יש חברות ישראליות שאני יכול לעניין אותם? האם כישורי השפה מעניינים מישהו בכלל?

עדו25

New member
בתור מעסיק בסין, התשובה - ממש לא.

יש דבר אחד שבגללו הייתי לוקח ישראלי לעבוד אצלי וזה הראש הגדול, היכולת ליזום ולבצע כמה דברים במקביל. כמה שאתה חושב שאתה מדבר סינית טוב, תתפלא אתה לא. לעולם לא תדבר כמו סיני ולא תדע את הסלנג ואת ההבדלים בין הניבים השונים של השפה. אם אני צריך מישהו שמדבר סינית, יש כאן כמעט מליארד וחצי כאלו.. שעובדים ב20% עלות ממך.. מכירים את השטח ואת השיטות לעבוד כאן.. לגבי הסיבה הראשונה שהזכרתי לעיל, יכול להיות שזה יקרה אצלי בעתיד, שאני ארצה להכניס מנהל ישראלי, אבל אני לא אחפש אף אחד שמדבר סינית, אלא מישהו שעשה משהו עסקי בחייו. זה הרבה יותר חשוב בעיני. מקווה שלא הוצאתי לך את הרוח יותר מידי.

סינית 2

New member
לפי כל הכתבות שרצות בזמן האחרון בעיתונים

ובטלויזיה, נראה שסינית זו שפת העתיד אבל לא ממש ברור לי מה הולך להיות איתה בעתיד... גם אני מסיימת עוד מעט ללמוד באוניברסיטה ומתכוונת ליסוע לסין ללמוד סינית שנה הבאה. נראה מה יהיה בעתיד...

happydog23

New member
בעיקרון, לדעת סינית, לבד, בלי תואר

נוסף או ניסיון עסקי/אחר זה לא מספיק בשביל קריירה או עבודה טובה בסין - אתה צריך להביא עוד משהו חוץ מסינית ואנגלית (אלא אם כן אתה בונה על קריירה של לימוד אנגלית - שזה עסק לא רע בכלל אם לוקחים את זה ברצינות). אבל - זה גם מאוד תלוי בך וביזמות שלך - יש כמה וכמה אנשים שבאו לסין לפעמים אפילו בלי לדעת סינית והצליחו להתברג לא רע בכלל - תחשוב מה יש לך להציע לחברות בינלאומיות, או סיניות המתעסקות עם השוק הבינלאומי, שיכול לתת לך יתרון על-פני אנשים אחרים.

happydog23

New member
עוד משהו - בנוגע לידיעת השפה

נכון, אתה לעולם לא תדע מנדרינית על ניביה והסלנג השונים שלה - גם הסינים לא זה נכון שרק כשמגיעים לסין מבינים כמה לא מבינים סינית, אבל אל תתן לזה להרתיע אותך - עם קצת הרבה דם יזע ודמעות (וחברה סינית) תוכל לדבר סינית מצויינת בתוך שנה - שנה וחצי של לימודי סינית בסין (ברצינות, אני לא סרקסטי - פשוט ריאלי). פגשתי מספיק מערביים שמדברים סינית מצויינת בשביל להבין שאין כזה דבר לא יכול - יש רק לא רוצה מספיק.

laolaole

New member
נשמע מעודד

אין לי בעיה לדבר סינית וכבר הייתי בסין, אבל כנראה שבאמת אין יותר מדי מה לעשות עם השפה הזאת חוץ מלדבר אותה. אם ככה אז למה אנשים נוסעים ללמוד אותה? לא מבין...

happydog23

New member
זה לא נכון שאין מה לעשות איתה -

אפשר לעשות איתה הרבה מאוד דברים, פשוט אי-אפשר להתבסס אך ורק על העובדה שאתה יודע סינית. כמו שאמרתי - צריך איזשהו ערך מוסף, בנוסף לסינית (וסבלנות). למה לומדים אותה? (שייך אומנם לשירשור שלמעלה, אבל בכל זאת) כי אפשר וכי זה מעניין. כמה שיותר שפות זה יותר טוב. אי-אפשר ללמוד דברים רק על-פי הערך המעשי שלהם - יש דברים שלומדים בשביל התועלת, ויש דברים שלומדים בשביל העניין והסקרנות. אני מניח שלא היית משלים 3 שנים של מזרח אסיה אם לא היית סקרן לגבי התרבות והשפה, לא?

laolaole

New member
תראו

כרגע אחד הדברים שאני הכי אוהב לעשות זה ללמוד סינית. אבל תסכימו איתי שמעבר לעניין ולכיף יש עוד דברים שצריך בחיים. העניין הוא שאחרי שלוש שנים של לימודי סינית ולימודים כלליים על סין צריך לעשות פסק זמן ולחשוב איך ומה אני יכול לעשות עם זה ואיך זה יכול לקדם אותי. אני לא תמים וברור לי שבסין יש המון סינים שמדברים סינית יותר טוב ממני וגם ברור לי שיש מספיק סינים שדוברים אנגלית, לא חושב שבן אדם שיודע סינית אז דרכו סלולה להצלחה בכל תחומי החיים. סך הכל אני מבקש עצות לאן לנתב את ידיעת השפה. באיזה תחומים אפשר להתפתח, איזה כלים צריך עוד לרכוש. זאת השאלה בגדול. תשובה כמו שבסין יש מילארד ומשהו אנשים שמדברים סינית יותר טוב ממני לא באמת תורמת לקידום העניין.

guanyin

New member
אל תבנה על הידע שיש לך עכשיו!

כשגרתי בקונמינג היו המון אנשים בוגרי מזרח אסיה, שהמשיכו ללמוד שם סינית למשך סימסטר, שניים ואף יותר, וכל אחד ואחד מהם הרגיש מתוסכל - גם מעצם הקושי להתגבר על השפה (ומה שאני מנסה להגיד זה שהרמה של האוניברסיטאות בארץ לא הספיקה אפילו להבנת טלנובלות בטלויזיה) וממה שהם יעשו אח"כ - כשהם מוקפים בכ"כ הרבה בוגרי מז' אסיה אחרים שהמשיכו למוד סינית בסין או טאיוואן ובעצמם מחפשים עבודה שקשורה לא מוצאים!

guanyin

New member
ובנוסף

קראתי את התגובה שלך רק עכשיו: היו כאן הרבה דברים שכן "תרמו לעניין" וכדאי שתיקח לתשומת ליבך: תשיג מקצוע נוסף, או ידע שונה, שיאפשר לך לשלב בין המקצוע לבין הסינית כך שלא יהיו לך מתחרים. ואגב - רוקחות+סינית זה התחום שלי, אז נא לא לגנוב לי אותו! (ועדיין אין לי עבודה...)

renjintso

New member
תראה, הבעיה היא לא בתשובה

אלא בשאלה. תהפוך את השאלה: תשאל מה מעניין אותך לעשות, ואז תראה איך ידיעת סינית עוזרת לך לעשות את זה.

GnomeBubble

New member
|כו| פשוט תשובה מושלמת

במשפט אחד הצלחת לומר את מה שלא יכולתי בעשר.

GnomeBubble

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo194.gif../images/Emo108.gif../images/Emo78.gif

למעלה