עבודה בנורבגיה

engineer271

New member
עבודה בנורבגיה

אהלן! אני תמיר, בן 27 מת לאביב. לאחרונה סיימתי תואר ראשון בהנדסת חשמל באוניברסיטת תל אביב, וחשבתי לעבור לנורבגיה לכמה שנים. אלא, שלאחר ביקור בשגרירות נורבגיה בארץ, אמרו לי שאני חייב למצוא שם עבודה כדי לקבל ויזה. יש לי קצת ניסיון בתכנות ובהנדסת חומרה (בזה אני עוסק כרגע), אבל נשמע לי מלחיץ להתחיל לעבוד שם בהייטק מיד עם המעבר, עד שאני אתאקלם מבחינת השפה ואצבור ניסיון בתחום (גם נראה לי שתהיה בעיה לעבור ריאיונות ומבחני קבלה כל עוד אני גר פה). מצד שני, אני מאוד אוהב את כל מה שקשור בשפות - אני דובר 5 שפות, ביניהן נורבגית ברמה סבירה פלוס. הייתי מאוד מעוניין להיות, נניח, מורה לעברית או לעסוק בתחום ההסברה, תרגום או יהדות. פניתי לרב הראשי בנורבגיה, לסוכנות היהודית ולמרכז נגד אנטישמיות באוסלו, אבל לאף אחד לא הייתה הצעת עבודה קונקרטית (אלא עבודות בהתנדבות). יש למישהו רעיון איך לעזור לי למצוא שם עבודה, אפילו עבודה התחלתית פשוטה יחסית? (שוב, אני לא רוצה "לקפוץ למים" ולהשתלב בהייטק כל כך מהר) תודה לכולם! תמיר

בקר12

New member
לעבודה "פשוטה" יחסית לא יטרחו להוציא

לך כנראה ויזת עבודה ולא תמצא ספונסור (מעביד) מתאים שיטרח עבור זה. אם אתה יודע יודע נורווגית אז הסיכוי המשמעותי שלך הוא דווקא במציאת עבודה במקצוע נדרש ואקדמי כמו הנדסת חשמל ותוכנה למשל.

למעלה