עבודה במז"פ

ברונזה

New member
עבודה במז"פ

שלום כצרכנית כבדה של ספרי/סרטי מתח תמיד היה לי חלום מודחק לעבוד במז"פ. עד עכשיו מעולם לא לקחתי אותו ברצינות רבה מדיי, אבל עכשיו כשיש לי תואר ראשון (ביוכימיה ומדעי המזון) ואני מגלה שאפשרויות התעסוקה לחסרי נסיון הן הרבה יותר מוגבלות ממה שחשבתי אני מנסה לצאת מהקופסה ולהרחיב קצת את מעגל החיפושים שלי . שאלותיי הן: -האם מז"פ זה מה שרואים בסרטים-תעסוקה עם כימיה וחומרים? האם יש אפשרות עבודה במעבדה? -איך מתקבלים לעבודה במז"פ-צריך נסיון קודם-בצבא או פרטי? -האם אפשר להתגייס למשטרה גם ללא שירות צבאי (עשיתי שירות לאומי)? -האם אפשר להתחיל במשרה חלקית השנה (תואר שני)? -האם יש לכם עוד רעיונות למה אפשר לעשות עם תואר ראשון במדעי החיים,במקביל להשלמת תואר שני וללא נסיון (וללא פרוטקצייה)? אשמח לתשובות

copperkidd

New member
מז"פ

ברונזה שלום. במעבדת מז"פ, במטה הארצי של משטרת ישראל, בירושלים, יש מעבדות כימיה אנליטית וכו', המחולקות לפי נושאים (דליקות, טביעות אצבעות, סמים וכד'). כאשר בשאר הארץ, מדובר בטכנאים, שאוספים ומלקטים ראיות מזירות, ולמעשה מעבירים אותם לאחר "תרגום" לפן החקירתי. וכן הלאה... כמו כן, ישנן מעבדות ניידות שהינן בעצם צוותים אזוריים של טכנאים בכירים בעלי תארים (כמו שלך וכד') שעוסקים כבר במעשי פשיעה חמורה ומקרי רצח. ויש עוד, מעבדה ששייכת לגוף אחר במשטרה, שעוסקת בפיצוצים... אם עשית שירות לאומי אז מילאת את חובתך ותרמת את חלקך, לכן לא צריכה להיות בעיה מיוחדת. השאלה מהו גילך? כי למיטב ידיעתי, ישנה הגבלת גיל לגיוס. אין צורך בנסיון קודם משום שישנה הכשרה מתאימה, בלי קשר לידע שכבר יש לך. לגבי חלקיות משרה... את זה צריך לבדוק לאחר שתגישי מועמדות בלשכת הגיוס הקרובה למקום מגורייך בהצלחה! נ.ב. כנסי לאתר של המשטרה... שם בטוח יודעים טוב יותר ממני

ברונזה

New member
תודה רבה על התשובה המפורטת ../images/Emo140.gif

אני גרה בירושלים , כך שמבחינת מיקום המעבדות זה מצויין. לגביי הגיל-הכוונה היא לגיל מינ' או מקס' (אני בת 25)? באתר המשטרה מצאתי מודעות דרושים למגוון תפקידים,אך לא למז"פ. אני אנסה לצור קשר עם מדור הכ"א ולשאול את השאלות הנ"ל.

copperkidd

New member
בכיף אני אומר

כל עוד קיימת אפשרות לחלוק ידע ויש מי שימצא לנכון להתעניין... אז מצוין וכיף לנו :) לפעמים הפרה רוצה להניק יותר ממה שהעגל מסוגל לינוק... פלספן שכמוני

copperkidd

New member
שכחתי עוד משהו

את בגיל האידיאלי והקלאסי לגיוס... לפחות לפי מיטב ידיעתי הגבלת הגיל היא עד 31 ואו משהו בסגנון לכי על זה ברצינות, לא תצטערי. הסיפוק מעבודה שכזו וגילויי פורנזיקס הם רק קצה מכל המערכת הזו. חקירות, מז"פ, בילוש, מודיעין... ממש CSI...
תארי לעצמך כמה כיף לשמוע שהמידע שפיענחת וסיפקת, גרם לסגירת החשבון וסגירת התיק כראוי. מה גם שיש פה גם פן משפטי מכריע, שאני בטוח שאותו גם תזכי להכיר ולספק במהלך הזמן.

למעלה