עבודה בלונדון

Lost8

New member
עבודה בלונדון

משהו קצת מוזר נחת עלי הבוקר ורציתי להתייעץ אם זה הגיוני.

התקשר אלי מישהו מחברת השמה בלונדון, בגלל שנתקל בקורות החיים שלי (פעם, לפני שנה וחצי בערך, הגשתי מועמדות למשרה ספציפית בלונדון שהיתה רלוונטית גם לזרים) ובגלל שיש לי כישורים מסוימים ספציפיים שלקוח שלו מחפש.
הוא אמר שללקוח לא תהיה בעיה עם העובדה שאם אני מתאים וכו' אני מגיע עם משפחה (אשתי + 2 ילדות) ויממן את כל עלויות המעבר. הוא גם אמר שהתהליך יכלול ראיון טלפוני ולאחר מכן טיסה (על חשבון החברה) לראיון פרונטלי.
הוא ציין שהמשכורת המוצעת היא 9000 GBP לחודש, ושהמשרה היא לחצי שנה "נסיון" ואז - אם מוכיח את עצמי - משאירים.
יש לציין שלא מדובר על תפקיד בכיר, אלא תפקיד של מתכנת, אבל עם כישורים מיוחדים שקשה יחסית למצוא בשוק.

חיפוש מהיר באינטרנט הוביל אותי לאותה משרה שמפורסמת באתרי חיפוש עבודה בריטיים - עם העובדה שזה עבודה של contractor לחצי שנה בלבד. המשכורת היא אכן כמו שהוא ציין.
האם הגיוני שחברה בריטית תסכים לכל עלויות המעבר?
וכל זה בשביל contractor?
האם המשכורת היא טובה/בסדר/סבירה/רעה?

משום מה כל הסיפור נשמע לי לא הגיוני - אבל אשמח לשמוע דיעות של אנשים שמכירים הרבה יותר ממני את השוק הבינ"ל ולדעת אם זה ייתכן וסביר להאמין לזה ולהתחיל תהליך.

(חשוב להגיד - אשתי אזרחית האיחוד ולכן יש לי אשרת עבודה בלונדון בהנחה שאנחנו מגיעים ביחד).

Lost8

New member
ועוד שאלה

אם הייתם בודקים את הסיפור הזה ואכן מאמינים לו - מה חשוב לדרוש/לבקש/לוודא בתהליך ובחוזה? כלומר - מה נהוג באנגליה לגבי -
ביטוח בריאות?
פנסיה?
בונוס?
פיצויים?

Woking

New member
על פניו זה לא נראה לא הגיוני

אם גם מצאת הצעת עבודה שנראית מתאימה אז זה נשמע די אמין. 9k לחודש זאת משכורת לא רעה, ומן הסתם אם משלמים סכום כזה למתכנת זה דורש התמקצעות מאוד מסויימת (כמו שציינת). במקרה כזה ברגע שמוצאים את האדם המתאים לעשות רלוקיישן זה לא כל כך יוצא דופן. אם כל מה שמבקשים זה ראיון טלפוני אז מה הבעיה? קבע את הראיון, ואז תוכל גם לשאול כל שאלה אחרת.

בקשר לשאר, מי שהוא contractor בדר"כ לא מקבל שום תנאים נוספים. אתה בעצם עצמאי שמוכר את העבודה שלו (במילים אחרות קבלן). עם זאת הייתי מנסה לבקש שהם גם יממנו את עלויות החזרה בתום החוזה. אם אתה מרגיש בר-מזל אז גם אפשר להתמקח על התעריף (אולם אין לראות בזה המלצה). בסופו של דבר אתה מוכר משהו שהם רוצים לקנות. מה גם שהסוכן גוזר עליך קופון אז בסופו של דבר זה יכול להגיע להחלטה שלו אם הוא מוותר על קצת עמלה לטובתך, או מוותר על העמלה לגמרי (אם העניין נופל). בקיצור, הכל תלוי בכישורי המשא ומתן (והפוקר), וכמו בעסקים, הכל פתוח למשא ומתן.

TrigATUSA

New member
כמשכורת זה באמת מאוד גבוה

אבל בתור שכר לקונטרקטור זה לא מי יודע מה יוצא דופן

Nobilis

New member
אכן

צריך לזכור שקונטרקטור לא מקבל תשלום על ימים שהוא לא עובד בהם, אין ימי מחלה, אין ימי חופשה, וכשנגמר החוזה - אתה מובטל עד לחוזה הבא.

הצגת הפרטים קצת שונה

קונטרקטור בד"כ יקבל הצעה לפי יום גם אם זה חוזה לחצי שנה, לא נהוג לדבר בבריטניה על משכורת חדשית. 9000 זה בערך 450 שזה סכום מקובל בתעשייה בכמה תחומים (תכנות פיננסיות למשל). לא נוהגים לשלם לקונטרקטורים עלויות מעבר וכיו"ב, אם החברה מוכנה לשלם לך את כל זה יופי. קח בחשבון שתצטרך לרשום חברה בבריטניה ולנפק חשבוניות ושאר אלמנטים בירוקרטים.

יש קונטרקטורים שנשארים הרבה זמן בחברות מסויימות על חוזה מתחדש, אני מכיר כמה שכבר 15 שנים באותה חברה על חוזה חצי שנתי מתחדש. תקופת נסיון היא דבר מקובל אצל פרמיז אבל לא אצל קונטרקטורים, אם לא מרוצים ממך פשוט מפסיקים את החוזה.

TrigATUSA

New member
מסכים ומוסיף

אם כי לדעתי מאוד לא סביר שהם יממנו לך את הוצאות המעבר או משהו אחר

אם חיים של contractor מתאימים לך, זו תוכל להיות התחלה של קריירה ארוכה
אבל מין הסתם עדיף שתגיע לבד לחודש חודשיים ורק אם זה נראה לך מתאים תעביר את כל המשפחה
האמת שעם לונדון אתה יכול לעשות כמה חודשים של עבודה ונסיעות ישראל בסופי שבוע

למעלה