עבודה בחימר

עבודה בחימר

הניסיון שלי האחרון שלי בחימר הוא מכיתה ד´ בערך, הכנו כדים באובניים ויצא לי כד דיי יפה והמורה אמרה לי "ואוו אזה יפה, עכשיו תיקח שיפוד ותקשט אותו" ואני חרטתי כל מיני קישקושים בעומק סנטימר וחצי והפכתי את הכד למסננת. המורה כעסה עליי ונתנה לי מכות קטנות כאלה על הידיים ודיי ניבהלתי ומאז אני קצת נרתע מחמימר. אבל עכשיו ממש מתחשק לי לפסל שוב בחימר ואני צריך הכוונה. אם מישו יכול לתת לי עצות שימושיות אשמח לקבלן. אה ועוד משו. למתן יש כמות חימר גדולה אבל החימר יבש, אם תוכלו ללמד אותי להפוך אותו לשימושי שוב זה יהיה נחמד. ועוד דבר אחרון בנושא קצת אחר. אני מאוד אוהב לצייר עירום נשי אבל אין לי כסף לדוגמנית וחברה שלי נורא חסרת סבלנות, היא מתייאשת אחריי 10 דקות אם מישו (בטח מוטי) יכול לכוון אותי או לשלוח לי תמונות של עירום אז תודה. דרך אגב, יש לי המון ציורים וצילומים חדשים שאני כבר מת להראות לכם, אני מאמין שאני אצליח לסרוק בימים הקרובים.

moti80

New member
שוודיל´ה

שמח מאוד על האומץ לעמוד מול זכרונות העבר ולחזור לפסל בחימר - גם אני נתקפתי בחשק לפיסול בחומר הנפלא וקניתי לי איזה 300 קילו חימר (כן, כן - בהתלהבות). את בעייתך של החימר היבש אתה יכול לפתור פשוט בעזרת מים. שים את החימר בכלי גדול (דלי לדוגמא) ותשרה אותו במים עד שיתחיל להתרכך - זה החלק הקל. החלק הקשה מתחיל בשלב שהחימר כבר לא מתרכך יותר וכאן, אתה צריך להתחיל לפורר אותו וללוש אותו עד שיחזור למתבו הטבעי (כמעט, אי אפשר שיהיה ממש כמו חדש, תמיד יהיו גושים קטנים מעצבנים). אני ממליץ לך להוסיף כל פעם מעט מים לפי הצורך כדי שלא יהיה לך מיץ חימר עסיסי. בנוגע לציורי העירום, אני מצרף לך כתובת אתר של מודל מעניינת. אני מצאתי שם כמה דברים טובים. הבעיה היחידה באתר שלא ניתן ללחוץ מקש ימני ואז "שמור תמונה בשם" וכך לשמור את התמונות במחשב. אם יש לך אינטרנט אקספלורר 6 אז אתה פותר את הבעיה כי ברגע שאתה עומד עם העכבר על תמונה מופיע לך אייקון של שמירה ואתה לוחץ עליו ושומר. בנוסף, אם חברה שלך מתעייפת מהר, אתה תמיד יכול לצייר אותה כשהיא ישנה :) זה לא מפריע לך ובטוח לא מפריע לה. אתה גם כמובן יכול לצייר מצילום שלה. אם אתם ממש ממש ממש בקשר טוב, אז גם אפשר לצייר בחורה אחרת (אני בטוח שחברה שלך יכולה להביא לך כזו שתדגמן - חברה שלה או משהו. לנשים יש יכולות שכנוע מדהימות - אחת כלפי השניה במיוחד). שיהיה בהצלחה ומחכה לראות איך מתקדם :) שמש מוטי

DrorCh

New member
לינק חשוב של מודליםלכל אומן דמויות

אתר מקסים!!!

ABABI SHARON

New member
אתה פשוט הסתבכת

"תוכן: שמח מאוד על האומץ לעמוד מול זכרונות העבר ולחזור לפסל בחימר - גם אני נתקפתי בחשק לפיסול בחומר הנפלא וקניתי לי איזה 300 קילו חימר (כן, כן - בהתלהבות). את בעייתך של החימר היבש אתה יכול לפתור פשוט בעזרת מים. שים את החימר בכלי גדול (דלי לדוגמא) ותשרה אותו במים עד שיתחיל להתרכך - זה החלק הקל. החלק הקשה מתחיל בשלב שהחימר כבר לא מתרכך יותר וכאן, אתה צריך להתחיל לפורר אותו וללוש אותו עד שיחזור למתבו הטבעי " אתה פשוט הסתבכת.תכניס את הגוש למים. למחרת עם חוט תחתוך מה שתוכל, את השאר תשאיר בדלי הכל יתרכך.

הליויתן

New member
דבר ראשון אל תמות במיידי, זה יגיע..

לבד כשזה יגיע.בינתים שלח לנו תמונות. חימר,פשוט עטוף אותו במגבת רטובה והוא שותה לבד ומתרכך,יתכן ותצטרך להוסיף מים,וצריך גם סבלנות. עצות,זה פשוט,אציע לך מה שהציע לי הפסל הזקן בכפר הולדתי כששאלתי איך ומה אפשר או אי אפשר לפסל באבן:"תבוא,תקח פטיש ואזמל ,תנסה ותראה". קח את החימר,תנסה,ואז תבוא עם שאלות. עירום נשי זה בעיה? בחייך בלי בטלנות!

יש לי רעיון!!../images/Emo62.gif../images/Emo62.gif../images/Emo62.gif

הרבה מחברינו פה בפורום מאוד מעוניינים להתחיל להתנסות בפיסול - את האמת - גם אני! אולי נעשה מפגש פורום שיעסוק בפיסול? אבל אני צריכה מדריך - לויתנו´ש - נשמע לך להדריך אותנו ביום כזה? אשמח לשמוע תגובות של כולם - האם מתאים לכם?

אפרת לא עוצרת אף פעם !

יורה פרוייקטים במהירות של נשק אוטומאטי ובאיכות של שיש איטלקי. כיפאק היי לאפרת. אני לצערי לא אוכל להשתתף בפרוייקט, אני גר באילת ואין לי כסף לנסוע למרכז.
מה לעשות... מוטי וליוויתן תודה רבה לכם על העצות השימושיות. כפרה עלכם. אני הולך בזה הרגע לקנות חימר.

מה זאת אומרת?

קודם כל תודה על המחמאות
דבר שני - אין לך אפשרות לנסיעה באוטובוס? אולי עשרה מההורים?

Y A E LY

New member
אני אשמח

אבל לא בין ה18 לעשרים ושתים באוגוסט כי אז אני לומדת אמנות בירושליים- ואולי כשאי לנסות ולהספיק את זה לפני סוף החופש?!? בבקשה?!?! אפרת אני שוב מתנצלת שלא הגעתי בפעם הקודמת, ואני מאוד מעריה אותך על הנכונות לפרויקטים ולפרויקטים שהם לא ררק תורמים לכיף שלנו אל גם לסביבה. אחלה רעייונות!

דס זה מגעייייייללללל !

הלכתי לעולם היצירה לקנות לי חימר והם מכרו בחבילות של 12 קילו ולא היה לי כח לסחוב 12 קילו עד לחנות צילום כי הלכתי באותה הזדמנות לפתח את התמונות אז קניתי דס ודס זה פשוט חומר נורא, הוא מסריח וגמיש מידיי חיוור ולא נעים למגע ומאוד לא סקסי חומר רע, רע ! אל תיקנו דס ! בחיים ! ובקשר למפגש פיסול, אני מניח שאם אני ממש ארצה וזה יהיה לי נוח אני אצליח להגיע איכשהו.

DrorCh

New member
ממממ

דבר ראשון חבל שלא התיעצת עם אנשים מכאן לפני שאתה קונה ציוד או חומר מסויים לדס יש זכרון הוא זוכר את הצורה האחרונה שב וא היה ושואף להגיע אליה לכן אחרי שמכופפים אותו מעט הוא חוזר טיפה לצורה הקודמת ואם מכופפים יותר מידי הוא נשבר ובניגוד לחימר או פלסטלינה טובה קשה להדביר את החלקים בחזרה אני מניח שאם היית עובד עליו עם סכין עץ אפילו יפנית בשיטה של גילופים עדינים יכולת להגיע לתוצאות יותר טובות בכל מקרה תקנה חימר או פלסטלינה אבל אני לא ממליץ על הפלסטלינה שמוכירים בחנויות ילדים וגם לא זאת שבארטה

av_i_va

New member
../images/Emo132.gifכל החיים לומדים

והפעם היה לך בית ספר כפול. לגבי דאס: זהו חומר נהדר, כשמשתמים בו נכון ולמטרה לה הוא נועד. ניתן גם לפסל בדאס, ללא בעיה, כמובן אם אתה מכיר את החומר אתו אתה עובד ומשתמש בכלים ובכללים המתאימים. בפעם הבאה יצליח לך יותר. אגב, קיים גם דאס חום שצבעו די דומה לצבע החמר. ואם מותר לי עוד הערה. השם הוא חומר ולא חמר. שבת שלום ויצירה מוצלחת.

ABABI SHARON

New member
חומר וחימר

שלום אביבה זה נכון מבחנינת השפה העברית אבל מבלבל! איזה חומר? חומר קריאה?. חומר לגלזורה? בגלל זה אני ממשיך לקרוא לזה חימר. הכי טוכ לדעתי, גוף קרמי(KERAMIC BODY) ( זה שם טוב גם לצעירים, כבר לא צריך לפסל) אבבי

shookiti

New member
וואי איזה יופי!

אין אני לא מפסידה פורייקט של הפורום עוד פעם! בטח עם זה קשור לפיסול. נ.ב שוודי. אתה מזכיר לי את עצמי בכיתה ג או ד זה היה עשיתי קערה מעיגולים על כזאת קערה. ואז שהוצאתי את הקערה שלי מהעיגולים היא החזיקה בידיוק.. אמ אמממ חמש שניות. אבל אני לא התייאשת מהר! ניסיתי לפסל אישה כן כן בכיתה ג! וזה יצא כמו גוש עם פרצוף
ואז בכיתה ט המורה שלי בחוגי בחירה לאומנות אמרה לי "היום עובדים בחימר" ניסיתי להתחמק ממנה לא הלך לי. ואז פיסלתי ראש של מכשף וזה יצא יפה-אני אצלם ויראה לכם בפורום. קיצור. קח את החימר תלוש אותו ותפסל. כמה שאני שונאת את המשפט הזה אבל הוא עזר לי בציור ובפיסול: אם לא מנסים לא יודעים/מצליחים. עד כאן "יומני היקר"...<- חחח עזבו.

Y A E LY

New member
שוודי אני מתה על דס

אבל א לבן- ז ה-חומר. איתו נאי מכינה כשאני זקוקה פסלי ניסוי לראו איך יצא לי מה שאני צריכה. בחימר לעומת זאת אני מעדיפה את החימר הלבן...

ניסיון שני לדאס

דאס דה וואי אה-הא אה-הא איי לייק איט אה-הא אה-הא נורא רציתי לפסל אז ניסיתי שוב אבל זה עדיין היה מגעיל, הוא מסריח וקשה להוסיף לו חתיכות וקשה לקחת ממנו חתיכות וגם יש לו מגע מחוספס ומגעיל, זה חומר ממש לא סקסי

הליויתן

New member
אם אהיה מעשי ועכשוי..........כמקובל

אומר כמו שכבר נכתב בתנך"הכסף יענה הכל" אבל מכיוון שזרקתם עלי שמיכת כיבוי אש ולא כפפה,אני מרים בכל זאת,וגם כבר יש לי רעיון מקורי ומפתיע!!! רוצים לדעת?

למעלה