עבודה בחו"ל

shaiman

New member
עבודה בחו"ל

אני תלמיד יב', מתגייס בחודש דצמבר כרגע. אני חושב על לנסוע ולעבוד בחו"ל 3-4 חודשים בתקופה שאחרי תיכון ולפני צבא. האם מישהו מפה עשה את זה או מכיר מישהו שעשה את זה? האם זה אפשרי בכלל מבחינת הצבא? בעיקרון אני בכיוון של מכירת מוצרים באנגליה.

S h r i k y

New member
הגעת למקום הנכון חביבי ../images/Emo24.gif

המחשבה היא נכונה, במידה ויש לך כוח לעבוד קשה והרבה מוטיווציה לעשות (הרבה ) כסף. אזרחות זרה יש לך? איך האנגלית שלך? איך הביטחון העצמי שלך? מבחינת הצבא אסור לך להיות מעל 3 חודשים מחוץ לארץ, בת'כלס זה בולשייט.. תהיה כמה שתרצה רק תהיה בזמן ביום הגיוס. מבחינת העבודה- בדר''כ מדובר על מכירה של מוצרי ים המלח/מסלסלי שיער בעגלות בקניונים.. אתה 12 שעות ביום על הרגליים, זה מתיש, זה קשה יותר מכל עבודה שעשית ( אני עשיתי בניין, קטיף, קייטנות, קייטרינגים, מלצרות.. ) אבל אתה יכול להגיע שם למשכורות של 20000 שקל בחודש ואפילו יותר! אם יש לך חבר/ה ( עדיף חברה ) שיכולים לטוס איתך זה עדיף.. גם חוויה לקשר, גם יש עם מי לבלות בסופ''ש, גם שותף שאתה יודע שנוח לך איתו בדירה... לגבי אנגליה/ארה''ב- לא ממליץ מ-2 סיבות... הראשונה- השוק רווי לגמרי, בארה''ב יש עגלות בקניונים כבר 15 שנה, באנגליה קרוב ל-8... לא קל לעצור אנשים ולא קל למכור לאנשים כמו שהיה פעם. השניה- מדיניות ההגירה מאוד נוקשה במדינות האלו, ויש סיכוי גדול שיתפסו אותך אם אין לך דרכון מתאים. מה כן מומלץ? מדינות סקנדינביה הן הדבר החם היום.. נורבגיה, שבדיה ופינלנד במיוחד ( אני בחרתי בפינלנד בגלל שזאת המדינה הכי 100ממת בעולם
ובגלל שאין שם מוסלמים בכלל!.. בהשוואה לכל אירופה שמלאה ערבים בימים קשים אלו
). ממליץ לך לשקול גם עבודה במכירה ציורי שמן.. לא שזאת עבודה קלה, אבל יש כאלו שמאוד מתאים להם. תודה שלא ציפית לכזאת תגובה

Naych

New member
אופס ../images/Emo6.gif

לא ראיתי שיש כא עוד תגובה, פשוט נמחקה מעיניי
טוב, אני רואה שנגדנו אחד את השני בכל מיני דברים... אז טוב לשמוע 2 דעות.

N o f a r S h

New member
שאלה!

ממזמן רציתי לשאול את השאלה שהוא שאל :) תכלס איך עושים את זה? יש חברה שמטיסה אנשים שיעבדו בעגלות? נראה לי שמעתי על כמה חברות אבל אין לי מושג איך יודעים אם עובדים עליך או לא :) אני מתה גם לטיול עבודה שכזה

S h r i k y

New member
תשובות-

יש מליוני חברות כאלו, אף אחד לא "מטיס" אותך.. אתה סוגר איתן את הפרטים עוד מהארץ וקונה כרטיס. באתרים הבאים תוכלי למצוא מידע וחברות שונות- www.maka.co.il www.jobnik.co.il איך תדעי שלא עובדים עליך? כנראי שלא תדעי עד שלא תגיעי לשם, אלה אם תטוסי לחברה שחבר/בן משפחה עבד בה, ואת יכולה לסמוך על הבוסים והמנהלים של החברה. שמעתי על לא מעט חברות באירלנד, בארה''ב באנגליה ובשבדיה שלא שילמו משכורות והיו שקרים. חפשי קצת חומר על פינלנד ברשת, ואם מתאים אני יכול לעשות לך את הקונקשיין עם החברה שעבדתי בה ( אני הייתי מאוד מרוצה
|פיניות||פיניות| ). ושוב כמו שרשמתי למעלה- זה יותר עבודה מטיול! אני קודם כל טיילתי בנורבגיה ואז המשכתי לפינלד לעבוד , אבל כשאתה עובד אין לך כמעט זמן לשום דבר אחר ( כי לא מדובר בעבודה של 8 שעות ביום אלה ב- 12 שעות, שדיי גומרות לך את היום ).. אבל אפשר מידי פעם לקחת חופשות ולטייל, וכמובן שיש את הוויקאנדים!

Naych

New member
בארה"ב עבדתי 16 שעות ביום ובימים קשים 18...

אל תחשבו שהעבודה הזאת קלה, באמת... אין ללכם מושג עד כמה הדבר הזה קשה... ולא מדובר פה רק על ההיבט הפיסי. יכול לעבור לכם יום שלם ובו אף אחד לא יעצור לכם, לא משנה כמה תנסו... יש שם כ"כ הרבה תופעות שיכולות לדכא, והן גם מצליחות לפעמים בגלל זה אני מסכים עם שירקי (?) שאומר שהכי טוב לעבוד בחו"ל עם חבר כלשהו, ככה שתרימו אחד את השני...

S h r i k y

New member
16-18 שעות?!? וואוו ../images/Emo122.gif ../images/Emo5.gif

אני מה 12 - 12 וחצי שעות ביום הייתי מתמוטט. וכן מכיר את מה שאתה אומר.. לפעמים אתה עומד על העגלה 6 שעות ולא מצליח לעצור בנאדם.. בהחלט עבודה קשה!

Naych

New member
אהלן, אני עשיתי את זה,

נסעתי לחודשיים וחצי לארה"ב לניו יורק ניו ג'רזי בנובמבר-ינואר האחרונים. אז בנוגע לצבא - בטח שזה אפשרי מבחינת הצבא, אבל יש גבולות. אסור לך לטוס ליותר מ-3 חודשים, ואתה צריך לחזור לארץ 8 ימים לפני תאריך הגיוס. יותר מהשאלות האלה, אתה צריך לשאול את עצמך אם שווה לך לטוס לעבוד באנגליה שלא בכריסמס... הרווחים הגדולים של החברות, וזה כאחד שעשה את זה, באים בסוף נובמבר, דצמבר, והימים הראשונים של ינואר שזה השיא. מתי אתה מתכנן לטוס? עצה אחת, חד משמעית, ששמעתי מכל אדם שאי פעם טס לעבוד בחו"ל- אל תמכור ציורי שמן - בעלי החברות הם אנשי מכירות מהשורה הראשונה ויגרמו לכל דבר להיראות ולהישמע הרבה יותר טוב ממה שזה באמת אז תשאל הרבה מאוד שאלות מבל מה שבא לראש. רשמים שלי - לעבוד בחו"ל בין התיכון לצבא זה אחד הדברים הטובים שעשיתי... למה? קודם כל עשיתי את זה לפני כולם, ואני יודע את הכללים הבסיסיים של העבודה אם וכאשר ארצה לחזור לעגלות אחרי צבא, וגם קיבלתי חוויה ראשונית של לצאת מהבית ולחיות על חשבוני, בלי משפחה ובלי תמיכה של אף אחד. תרגיש חופשי לפנות ולשאול כל שאלה, אני אשמח לעזור במה שאני יכול...

shaiman

New member
תודה רבה לשניכם על התגובות

וואו קודם כל ממש עודדתם אותי כי זה רעיון שחשבתי עליו רק בימים האחרונים ולא הייתי בטוח שזה אפשרי. עכשיו כשאמרתם שזה כדאי אז אני אתחיל לחשוב על זה ברצינות. החשיבה על אנגליה הייתה מכמה סיבות. קודם כל הייתי שם כבר פעמיים כולל יוני האחרון, מאוד אוהב את לונדון. דבר שני האנגלית שלי די טובה, קיבלתי 146 בפסיכומטרי באנגלית אבל אולי אני צריך לעבוד קצת על הקטע של דיבור שוטף. בנוסף לזה, יש לי גם דוד באנגליה שאני סומך עליו שיעזור בכל דבר אם אני אצטרך משהו. אני מתכנן בעיקרון לעבוד בחודשים אוגוסט עד נובמבר. גם בגלל הכסף וגם בשביל החוויה. גם אם נניח אני יקבל משכורת של 6 אלף בחודש שזה נחשב נמוך יחסית למה שאני שומע מאנשים אני עדיין אהיה מרוצה כי זה יותר ממה שהייתי מקבל בארץ על כל עבודה זמנית אחרת. אני מודע לזה שהעבודה קשה מאוד אבל אני עובד כבר 3 שנים ויודע מה זה לעבוד. אני מניח שהמכשול היחידי הוא שאין לי אזרחות זרה אבל ראיתי הרבה חברות שמציאות ויזה זמנית חוקית (אני לא יודע מה זה מכסה בכל אופן). שוב תודה על התגובות. שניכם צפו למסרים ממני בימים הקרובים לאחר שאני אבדוק עוד כמה פרטים=]

ל shaiman

לא עשיתי את זה אבל זה נשמע נחמד לעשות את זזה לפני הצבא, שילוב של גם לעשות כסף וגם טיול אני בעד

iti4

New member
עזוב אותך חול

אני עבדתי פה 3 וחצי חודשים..(עוד שבוע מסיים) גם נהנתי עם חברים וגם עשיתי 14000 שקל ואני נהנה עכשיו ויש לי גם500 לשים בצד לצבא

iti4

New member
ממש לא..

ועם זה היה ככה כל נער שני היה יוצא לחו"ל

iti4

New member
אולי להרוויח ככה..

אני עושה 4500 בחודש ומה שאני עושה עכשיו יכנס לי חזק לרזומה דרך רגב..

shaiman

New member
יש פה גם עיניין של עצמאות

אני רוצה לבדוק אם אני מסוגל להיות מחוץ לסביבה של חברים ומשפחה. זאת חוויה להיות פרק זמן ארוך יחסית במדינה זרה, לראות דברים אחרים ולא לחזור כל יום לאותו חדר בבית שהיית בו כל החיים שלך.

iti4

New member
מן הסתם גם זה נכון..

תראה... זה נראה כמו דבר פשוט אבל זה ממש לא וצריך הרבה עצבים וכוח נפשי כדי לעבור את זה הרי אתה לא עושה הוקוס פוקוס ומרוויח 1000 דולר בחודש. זה קל מידי מה נראה לך שזה הולך כול כך קל?? זה יכול ללכת לשני כיוונים: או הצלחה שאתה חוזר עם כסף ניסיון ומבסוט או כישלון: שאתה חוזר עם קצת כסף או מינוס וממש לא נהנה.. הכי טוב זה להישאר בארץ ולעשות לא בוכטות גדולות אבל את הכסף הבטוח שתיהיה שלו איתו.. ואני עשיתי בשכל שמתי לי ברזומה עבודה ממש טובה שאחר כך יסתכלו על זה וזה יתן לי יתרונות מול אנשים אחרים שרוצים את אותה המשרה שאני יתחרה עליה איתם וגם אני עשיתי הון עצמי ממש נחמד ויחסית לחברים שלי ממש גדול.

S h r i k y

New member
אתה בטוח בעצמך יותר מידי וללא הצדקה..

לא עשית שום דבר גדול בזה שנשארת בארץ וחסכת 14500 ב- 3 וחצי חודשים ( זה יוצא לחסוך 4000 שקל בחודש אגב ). אנשים שלא מעזים לא מצליחים, וזה בכל דבר בחיים. אני הייתי עושה בפינלנד משכורות ממוצעות של 15000 שקל בחודש, אחרי שהייתי חי טוב למדי ( מועדונים/ בחורות / שתיה / פינוקים ) הייתי חוסך 12K בערך.. שזה קצת פחות ממה שעשית בחודש. אז אני גבר?!? לא, אני בסה''כ אומר שלא צריך לפסול דברים על הסף. אגב לגבי ה- 1000 דולר, רוב החברות הרציניות היום נותנות הבטחת הכנסה של 1000 יורו בחודש, ככה שגם אם תהיה מוכר גרוע ולא תרוויח לפחות לא תפסיד יותר מידי ( כמה הרווחת בחודש?! לדעתי 1000 יורו זה קצת יותר מזה ;- ) ). ולגבי מה ששי רשם על עצמאות- זה בדיוק זה! להיות עצמאי, לממן את עצמך, לגור בחו''ל ( שזאת חוויה מדהימה! לטוב ולרע ), לתפוס קצת מרחק מהבית שהיית בו 18 שנה ולהנות מתרבות אחרת... אהה כן, על הדרך גם לעשות לא מעט כסף. אני מאוד ממליץ
ושי, אם תרצה סיפורים/פרטים אתה מוזמן למסרר לי =]

iti4

New member
בכיף כל אחד והריאה שלו

אני דרך אגב לא הייתי קשור לבית שלי כמה שאנשים שמכירים יגידו שאנחנו משפחה חמה (למרות שגרתי בבית)..ואני לא גר בבית בזמן שאני עובד אלא אצל סבא וסבתא קצת לשמח אותם..ואני לא חושב שאני מוכן לחו"ל תן להתבסס בישראל ואז נצא נראה איך זה בחו"ל ;)

Naych

New member
אתה חייב גם להראות את הצד הלא כ"כ יפה של

הדברים, שכולם פה לא יקנו היום בערב כרטיס טיסה. זה לא כ"כ קל כמו שזה נשמע, ממש ממש לא. 90% מהחברות שמבטיחות לך את ההכנסה הקבועה הזאת תולות את המשכורת הזאת באחוזי המכירות שלך, ולא סתם זורקות לך 1000 יורו... החברות לא פראייריות... אם עובד לא רווחי להן, הן בועטות אותו החוצה- בלי דין וחשבון... למה? כי אין שום סדר בחברות האלה, אין אכיפה. שמעתי מאנשים שעבדו איתי בארה"ב סיפורים פשוט מבזים שזרקו אותם ב-3 לפנות בוקר מהדירה כשאין להם לאן ללכת, שלא נתנו להם משכורות (כשמדובר על סכומים של 3000$), אנשים שהעיפו אותם מהחברות כי הם לא הסתדרו חברתית... יש 1001 גורמים ומשתנים, וחשוב מאוד להדגיש שיש גם הרבה נקודות שפל בעבודות מהסוג הזה. זה סובב סביב פרוטקציות, מה גם שרוב הצעירים שעובדים בעבודות האלה הם כבר לא כ"כ צעירים... הממוצע הוא 21-24 ונופלים שם גם על הרבה אפסים שבארץ לא הצליחו למצוא עבודה בבורגראנץ' אבל שם הם חיים כמו מלכים. הרוב תלוי באיזו חברה אתה נופל, השאר ברצון שלך ובמוכנות שלך לתת מעצמך. החוסן הנפשי שנדרש בעבודות האלה הוא הרבה מעל מה שאנחנו מכירים. אגב משכורות של 6000 ש"ח בחודש זה משכורות בחודשים החזקים של הכריסמס... תנמיך ציפיות... יותר בכיוון של 4000-4500 ש"ח לחודש.

למעלה