עבודה בזמן הריון

פאי

New member
עבודה בזמן הריון

התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש כשאני בראשית הריוני. הודעתי למעסיקה (היא שאלה למרות שאסור לה ואני עניתי כי ככה אני). לאור החשש שלה מזה שלא תוכל לפטר אותי ושחופשת הלידה שלי תעלה לה וכד´ היא מגבילה את החוזה שלי ל5 חודשים. 1. האם האיסור על פיטורי אשה בהריון חל אחרי 6 חודשי עבודה או אחרי 6 חודשי עבודה לפני ההריון? 2. אם אעבוד אצלה 6 חודשים או יותר - במה זה מחייב אותה? (המשך העסקה? למשך כמה זמן?) 3. האם כשאצא לחופשת לידה (אם אעבוד עד זמן קרוב מספיק ללידה )זה יעלה לה במשהו? (היא אומרה שכן. בפורום נשים וקרירה נטען שלא) 4. בכלל - מה יש לה להפסיד, כמעסיקה, מזה שאעבוד אצלה יותר מ6 חודשים (מבחינת זכויות שאני צוברת ועלויות כספיות שלה). 5. אם אפסיק לעבוד אחרי 5 חודשים, יוותרו לי כ3 חודשים עד ללידה. יש להניח שלא אמצא עבודה חדשה (יראו עלי שאני בהריון מתקדם) ואחתום אבטלה עד ללידה (עבדתי מספיק חודשים לפני, לדעתי). האם אהיה זכאית לחופשת לידה, או שבשביל להיות בחופשת לידה עלי להיות "שייכת" למקום עבודה כלשהו? 6. מה הדין לגבי עצמאיות? האם הן זכאיות לחופשת לידה? תודה :)

תשובות חלקיות ...

1. האיסור על פיטורי אשה בהריון, לפי חוק עבודת נשים, חל לגבי כל עובדת שעובדת לפחות 6 חודשים באותו מקום עבודה. האיסור הזה הוא לא מוחלט, הוא איסור רק כל עוד לא התקבל היתר ממשרד העבודה על הפיטורים, ואם משרד העבודה משתכנע שהפיטורים לא קשורים להריון - הוא חייב לתת היתר. זה לא אומר שמותר לפטר אשה בגלל הריון אם היא עובדת פחות מ-6 חודשים. פיטורים כאלה יכולים להיחשב לפיטורים בחוסר תום לב ו/או לפיטורים בניגוד לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה. 2. אם תעבדי לפחות ששה חודשים יהיה לה אסור לפטר אותך בזמן ההריון בלא היתר של משרד העבודה, וכשתצאי לחופשת לידה - יהיה אסור לפטר אותך בכלל עד תום 45 ימים מסוף חופשת הלידה. זה גם יחייב אותה לשלם לך פיצויי פיטורים אם היא תפטר אותך אחרי זה או אם תתפטרי אחרי זה בגלל שתרצי לטפל בתינוק/ת. 3. בזמן חופשת הלידה היא לא תצטרך לשלם לך משכורת, אבל אם את מבוטח שם בחברת ביטוח או בקרן פנסיה - היא תצטרך לשלם את החלק שלה בתנאי שאת תשלמי את החלק שלך. חוץ מזה - תקופת חופשת הלידה נחשבת לתקופת עבודה לצרכי זכויות הקשורות בותק - לרבות לענין חישוב פיצויי הפיטורים. 4. התשובה כלולה בתשובות הקודמות. 5. אם יהיו לך 10 חודשי עבודה מתוך 14 החודשים שלפני תחילת חופשת הלידה, תהיי זכאית לחופשת לידה מלאה (12 שבועות) אם יהיו לך 6 חודשים מתוך אלה, תהיי זכאית לחופשת לידה חלקית (6 שבועות). אני לא בטוח לגבי התשובה הזו, ואם זה חשוב לך - אוכל לבדוק. ייתכן שבדיקה תראה גם שתקופת תשלום דמי האבטלה עצמה יכולה להיחשב כתקופת עבודה לצורך קבלת דמי לידה. 6. עצמאית שרשומה כעצמאית במל"ל ואין לה פיגורים בתשלום דמי ביטח, זכאית לדמי לידה אם היא צברה מספיק חודשים לפני זה.

למעלה