עבודה בהי טק

טלי12345

New member
עבודה בהי טק

שלום! רציתי לדעת באילו מדינות באירופה יחסית יש תעשית הי טק מפותחת וניצן לעבוד שם בפיתוח?תודה

tulkin

New member
תלוי באיזה תחום....

באופן כללי הייתי מנחש שבבריטניה, צרפת, גרמניה וסקנדינביה (בעיקר פינלנד ושבדיה) יש הכי הרבה היי-טק. אני אישית עבדתי עד לא מזמן באנגליה.... ובאמת יש כאן די הרבה מכל הסוגים. מהיכרות עם לקוחות של החברה בה עבדתי (שגם הם חברות הייטק) אני יודע על חברות גדולות בגרמניה פינלנד שבדיה וצרפת. אבל אין לי פרטים והעיכרות מעמיקה עם השוק הזה... שמעתי שברוסיה הולכת ומתפתחת לה תעשית הייטק מרשימה למדי (לא מפתיע בכלל....)

tulkin

New member
וכמובן שכחתי את אירלנד

איכשהו... בתפיסה שלי אירלנד ובריטניה זה אותו דבר (למרות שאני יודע שלא...) דבלין היא כנראה ההרצליה פיתוח של ההייטק באירופה :)

CillDara

New member
זה מאות שנים של שליטה מלונדון ../images/Emo3.gif

אבל אכן, אירלנד זו בהחלט אופציה לא רעה להיי-טק, אבל מאז ינואר 2007 השתנו החוקים והמסלולים לרשיונות עבודה כך שזה כבר לא פשוט כמו שהיה כשאני עברתי לאירלנד. שווה לברר, ואם אני לא טועה גוגל בדבלין זקוקים לדוברי עברית, כך שזה יכול להיות המפתח. בכל מקרה בהצלחה

cookie9

New member
על פניו נראה

כי תכנית ההגירה החדשה "Green Card" לא שונה באופן מהותי מקודמתה (work authorization) אולי עכשיו הגדירו קצת יותר במדויק תחומי שכר שמזכים באישור עבודה (אבל מדובר במשכורות הגיוניות בהחלט). בכל אופן, גם אז וגם עכשיו צריך למצוא מעסיק בכדי לקבל איזשהו אישור עבודה, וזה כשלעצמו לא כ"כ פשוט כאשר רוב המעסיקים לא מעוניינים לדבר עם מי שאין לו זכות עבודה "טבעית" (אזרח אירופי, לדוגמא, ויש היום בדבלין ה-מ-ו-ן כאלה...) אבל מעניין אותי לדעת, מתי עברת לאירלנד? תחת איזו תכנית הגירה הגעת (כלומר, מה היו הנסיבות בזכותן קיבלת אישור עבודה?) דרך אגב, על גוגל שמעתי. הם מחפשים דוברי עברית כבר כמה שנים, אבל על כמה שהבנתי, המשרות האלו הן בעיקר בתחום שיווק ומכירות ולא כ"כ בתחום התוכנה/פיתוח. בתודה

CillDara

New member
יש כמה הבדלים

על פניו, ולא בדקתי לעומק הניסוח של הG.C אומר:
allows his or her employment in the State by the named employer​
בעוד הAuthorisation שהיה לא ציין את שם המעביד ולא היתה הגבלה לגבי מעביד (לא היתה שום מניעה לעזוב את המעסיק ולמצא מעסיק אחר) - אולי זה גם נכון לגבי ה-G.C כאמור לא בדקתי. ישנם עוד אי אלו הבדלים שכמו שאמרתי הופכים את התהליך לקצת פחות פשוט ממה שהיה: 1) בעבר לא היה צריך שמכתב המעסיק יכלול הצעת עבודה למינימום של שנתיים. 2) לא היה צריך לציין את המשכורת השנתית (ואם המשרה התחילית מרוויחה פחות מ-30K זו לא היתה בעיה - אני התחלתי מפחות מ-30K כשרק הגעתי הנה). 3) קבלת האישור (שהודבק בדרכון) היה אז בשגרירות אירלנד בארץ המוצא. היום כבר לא, והתהליך נעשה דרך Department of Enterprise, Trade and Employment. בזמנו מכתב פשוט של הצעת עבודה ממעסיק אירי לשגרירות אירלנד הספיק לגמרי (מהשגרירות היו מתקשרים למעסיק לברר שהוא קיים וההצעה תקפה ובזה תמה הסגה). הנמר הקלטי כבר לא שואג, יש חברות שעוזבות את אירלנד לטובת מזרח אירופה, הודו וכו' ולכן גם השינויים בתוכניות קבלת אישורי עבודה שונים. עדיין יש ביקוש להיי-טק אבל זה לא מטריה ענקית שתחתה אפשר למצוא כל נישה. ב-2001 הדברים היו קלים ופשוטים יותר, אבל גם היום עדיין אפשריים.

cookie9

New member
נכון

התכנית החדשה הכניסה קצת יותר סדר לחוקי ההגירה, הדרישות לגבי רמת שכר מוגדרות היום בצורה יותר חד משמעית. בנוגע לעניין החלפת המעסיק, עד כמה שהבנתי, גם אז וגם היום ניתן להחליף מעסיק כל עוד אישור העבודה בתוקף (אבל מצפים ממך להשאר אצל המעסיק המקורי לפחות 12 חודשים ראשונים. לא יודעת איך בדיוק בודקים את זה...). אבל בשורה התחתונה - גם אז וגם היום אתה חייב למצוא מעסיק בכדי לקבל את הזכות לעבוד, וזה למעשה המכשול הקשה ביותר - כי כפי שציינתי, מעסיקים מעדיפים שלא להתעסק עם מי שצריך להוציא אשרות עבודה (רוב המעסיקים עדיין תקועים במחשבה שהם אלו שיצטרכו לדאוג לכל הניירת, כפי שמוציאים work permit). שמעתי שהתחילו עכשיו תכנית חדשה לבוגרי אוניברסיטאות (סטודנטים זרים שסיימו את לימודיהם באירלנד), במקצועות מסויימים בלבד (בעיקר טכנולוגיים) שמאפשרת להם לקבל הארכה של חצי שנה לאישור השהייה, לצורך חיפוש תעסוקה. לאחר חצי שנה הם יצטרכו לדאוג לעצמם לאישור עבודה כמו כל אחד אחר (ע"י work Permit מהמעסיק או שיגישו בקשה ל-G.C במידה והם עומדים בדרישות). זו כמובן תכנית חדשה, ומעניין לראות עד כמה היא תצליח, מכיוון שהבוגר הטרי מצוייד באישור עבודה לחצי שנה בלבד, וזה כשלעצמו עלול להרתיע מעסיקים רבים... חוץ מזה, בוגר תואר ראשון בתחומי ה-IT לא בהכרח יצליח למצוא עבודה שתרוויח לו 30K לשנה (עם תואר שני וקצת נסיון תעסוקתי כבר יש על מה לדבר). בכל אופן, מעניין לראות איך זה יתפתח

CillDara

New member
אותה הגדרה של

allows his or her employment in the State by the named employer
נמצאת גם במסלול Work Permit וגם במסלול G.C ועל פניו הניסוח נשמע כמו תלוי מעביד. העובדה ששם המעביד יופיע על ה-G.C (לא היה ב- Work Authorisation) וגם שהעתק G.C נשלח למעביד (ממש לא היה העתק ל- Work Authorisation שישלח למישהו) נראה לי שהמצב אינו כפי שהיה. לא בדקתי לעומק ומודה למזלי שגם כבר אין לי צורך לא בזה ולא בזה. בהחלט ממליצה לברר את כל פרטים למי שכן צריך/מעוניין ואפשר להתחיל כאן: http://www.entemp.ie/labour/workpermits/

למעלה