עבודה בהייטק

nik19864

New member
עבודה בהייטק

אפשר בכלל למצוא אחת כזאת, בלי תואר ובלי ניסיון ?
או שעדיף לחפש בעולם הבא ?

בכל אופן, למדתי פיתוח אפליקציות בהאקריו.

הייתי רוצה לשאול אותך כמה שאלות
לעיתים קרובות באים לפורום אנשים ושואלים אם כדאי לעשות קורס זה או אחר, אבל נדיר מאוד שמישהו שעשה קורס כזה בפועל חוזר לכאן לספר לנו איך היה.
&nbsp
תוכל לספר קצת על הקורס? האם הרגשת שהוא לימד אותך?
האם האקריו מתחייבים לסייע במציאת עבודה? אם כן, האם הם עמדו בהתחייבותם?
מתוך כלל בוגרי הקורס, כמה היית מעריך שהתקבלו לעבודה בסוף?

fellow1

New member
אני אענה ואפילו אחפור קצת

הייתי סטודנט לתואר שני בפיסיקה וסיימתי לעשות הסבה באינפיניטי לאבס לפני חצי שנה אחרי שהגעתי למסקנה שמעסיקים לא יחזרו אלי עם עבודות נורמליות לא משנה כמה אלמד ואיזה קוד אכתוב.

יחסית לתארים בפיסיקה הקורס די קל ואצלי בקבוצה היה אפשר לראות בצורה ברורה את ההבדל בין אנשים שלמדו בתארים ממדעים מדוייקים ומתקדמים לכאלה שלא וגם בין מכללות לאוניברסיטאות (מי שרגיל ללמוד יותר ולחומר יותר קשה ומתמטי מסתדר יותר ,מי שלמד היסטוריה או עריכת דין הסתדר פחות). בסוף בראיונות היה לי מעט קשה ולא בגלל השאלות המקצועיות שפתרתי בד"כ, זה לא באמת מה שחשוב ,אלה כי לקח לי זמן להכנס לראש של המראיינים ולמה שהם מחפשים אבל בראיון השביעי התקבלתי (ונחשבתי סופר איטי יחסית לאחרים).

התחילו איתי בכיתה 14 אנשים ,שלושה נשרו או עזבו ,מהכתה המקבילה נשר אחד. הרבה מכך זה בגלל סיבות חברתיות ולאו דווקא מקצועיות. כשאדם לא יודע לבקש עזרה או שלא סובלים אותו אז הוא צריך להיות חכם מספיק בשביל להתמודד עם המשימות לבד ואם לא הוא נופל. מנגד ,אחד מהאנשים שהיה איתי בקבוצה הצליח לשרוד על אף רמה מקצועית נמוכה כי ריחמנו עליו ועזרנו לו אבל הוא פוטר ושוחרר מהעבודה ומהחברה אחרי חודש כי הוא לא ידע ממש לתכנת (החברה השאירה אותו בחברת האם שלה מטריקס כי הם התביישו כנראה לשלוח אותו לראיונות חיצוניים ולפגוע בשם של החברה).

בסך הכל משתי כיתות מקבילות סיימו כ 20-30 תלמידים כולם מצאו עבודה ובחברות שונות ומשונות: ATַ&T מוטורולה magick leap sandisk ועוד... חלק ממש בפיתוח וחלק נפלו על QA מוסווה או על חברות שדי חירטטו לגבי התפקיד. אין שום קשר חזק בין הרמה של הסטודנט לטיב עבודה שהוא סיים איתה ,כי גם ראיונות מקצועיים כביכול הם יותר עיניין בין-אישי מאשר טכני. (היו איתנו גם סטודנטים עם תארים במדעי המחשב שפשוט היו גרועים נורא בלהתראיין או שהצליחו לסיים תואר בלי לדעת כלום ובלית ברירה הלכו למסלול כי בשלב חיפוש העבודה לא נדיר שיש לך ראיון או יותר ליום וזה מעלה לך את הסיכויים מאוד)

אני אישית הלכתי למסלול של embedded והתפקיד שהתקבלתי אליו בסוף התברר כbackend והייתי צריך ללמוד שפת תכנות חדשה (Javascript) וחומר חדש תוך כדי העבודה כדי להכנס לעניינים. אני רגיל ללמוד אז הסתדרתי טוב ,אבל בגלל שינויים אירגוניים בחברה וחוסר בתקציבים היכן שסיימתי ,פיטרו אותי והייתי מחוייב בחוזה לחזור לחברת ההשמה.

לאחר מכן ,בגלל שהיתה לי חצי שנה להתמקצע ,שאני מבין כבר את הראש של המראיינים ושהמנהלים שלי ממש אהבו אותי ונתנו המלצות חמות עברתי הרבה ראיונות (שום דבר ממה ששואלים אותי עכשיו לא למדתי בקורס וזה רק הראה שהקורס היה חשוב בעיקר כי הוא סידר לי ראיונות לתפקידים שווים וכיוון אותי למה ללמוד ,אם היה לי את החומר מסודר הייתי מסתדר וכך לדעתי חלק גדול מאלה שעברו).

פה עולה בעיה אחרת ,עברתי עכשיו כמה ראיונות אצל כמה מעסיקים (המראיינים אמרו לי שעברתי בסוף הראיון המקצועי הסופי) אבל בגלל שחברת ההשמה עומדת ביני למעסיק העתידי אין לי שליטה או השפעה על החוזה שיחתם בינהם ודי נפוץ שחוזים כאלה נכשלים (אני לא יודע למשל אם דורשים עלי עכשיו יותר כסף כי יש לי יותר ניסיון) וזה מבאס כי התקבלתי לחברות ממש מגניבות שמעסיקות פיזיקאים.

עוד משהו אני חושב שבהרבה חברות, בעיקר קטנות, הסינון קשה יותר כי הם מפחדים להמר על מישהו שלא למד מדעי המחשב.שאלו אותי כמה שאלות מתמטיות שדרשו ממני להשתמש בכלים שאני לא בטוח שסטודנטים למדעי המחשב לומדים בתואר ראשון...

קודם כל תודה על השיתוף
אני חושב שיש לך בלבול במושגים בין חברת השמה לחברת אאוטסורס (מיקור חוץ). אני לא יודע באיזה מושגים משתמשים אצלכם, אבל הטרמינולוגיה המקובלת בענף היא שחברת השמה היא גוף שרק מסייע לך למצוא עבודה, אבל החוזה הוא ישירות בינך לבין המעסיק וחברת ההשמה לא חוצצת ביניכם. מה שאתה מתאר מתאים יותר להגדרה של חברת מיקור חוץ, אאוטסורס, עובדי קבלן, או בכל שם דומה אחר, ולא השמה.
&nbsp
אז אני מבין ממך שבעצם אתה מחויב למצוא עבודה אך ורק דרך חברת הקבלן של אינפיניטי? לכמה זמן תקפה ההתחייבות הזו?
&nbsp
כמו כן, אני חושב שהפוסט שלך מדגיש נקודה חשובה: הקורסים האלו אפקטיביים יותר למי שמגיע עם תואר ראשון ומעלה במקצוע מדעי כלשהו, ורוצה לעשות הסבה למדעי המחשב. הבעיה מתחילה, לדעתי, כשהקורסים משווקים כקיצור דרך לאנשים חסרי תואר ונסיון ומוצגים כאלטרנטיבה לתואר. שם הם פחות מצליחים לספק את הסחורה, כנראה.

שרעבי100

New member
חושב אחרת

לעניות דעתי, הקשר הוא פחות לתארים ויותר ל"איכות" המועמדים.
הקורסים האלו מסייעים יותר למי שיותר מוכשר (מי שהצליחו לסיים תואר בפיזיקה הם משמעותית מוכשרים במתמטיקה וחשיבה ריאלית מהאוכלוסיה הכללית).
למיטב הבנתי בקורסים של אינפיניטי בוחנים את כישורי המועמד ומקבלים רק מי שמתאים (לכן הם גם מספקים קורס בחינם ומתחייבים להעסקה) בעוד שבקורסים האחרים מקבלים כל מי שמוכן לשלם ללא קשר לכישורים שלו.

fellow1

New member
שנתיים סך הכל

אתה מקבל משכורת נמוכה יותר בפרק הזמן הזה. אתה צודק מדובר באאוטסורסינג.
&nbsp
לגבי התארים , כביכול לא מסתכלים על זה והסינון בקורס הוא רק לפי מבחני הקבלה וביצועים ,אבל בפועל ההבדלים ברורים מאוד מבחינת התוצאות וגם מבחינת המשרות ששולחים אותך בהתחלה להתמיין אליהן. אבל יש אנומליות ,מידי פעם יש מישהו שלמד מתמטיקה אבל אין לו ראש לתכנות או מישהו שלמד ביולוגיה ומתחבר לתכנות בצורה יוצאת דופן. בכל אופן מהמחזורים שהכרתי שם נראה שרוב המובילים היו אנשים ממדעים מדוייקים או מלימודי תואר שני עד דוקטורט ואלה שמאחורה בדרך כלל למדו דברים פחות מדעיים והיו צריכים לעבוד קשה יותר כדי להצליח.
&nbsp
אף על פי כן אני רוצה להדגיש שוב שזה לא השפיע על מציאת עבודה כמו שהיית מצפה ,למד איתי אדם ללא תואר שנשר מלימודים למדעי המחשב והיה מבין האחרונים במחזור. למרות זאת הוא הבין שזו ההזדמנות האחרונה שלו והיה עובד כמו חמור ונשאר 12 שעות ויותר כל יום כדי להשאר בקורס. הוא לא הצליח כלכך אבל עזרנו לו כי האופי שלו היה בסדר ובסוף הוא התקבל תוך שני ראיונות לעבודה בחברה ממש שווה כי גם המראיין וגם הוא היו מעריצים שרופים של סרטי נישה מסוג מסויים והם לא הפסיקו לדבר על כך כל הראיון ופשוט דילגו על החלק המקצועי.
&nbsp
בחברה עצמה קשה לו אבל הוא בצוות של אנשים שהוא מכיר מאינפיניטי שועוזרים לו כך שהוא מצליח להסתדר.
&nbsp
מנגד למד איתי אדם שהשלים תואר במדעי המחשב מאוניברסיטה נחשבת שהיה לו ממוצע טוב יחסית שיכל לאפשר קבלה לתואר שני ושפשוט לא הצליח לעבור ראיונות לא לפני ולא אחרי הקורס למרות שהרמה המקצועית שלו היתה בסדר לדעתי ,פשוט בגלל שמה שהוא שידר למראיינים כנראה לא הרשים אותם בלשון המעטה. לקח לו איזה 20-30 ראיונות להתקבל למשרה. תחשוב כמה זמן היה לוקח לו למצוא עבודה אם הוא לא היה עובר כמה ראיונות בשבוע...
&nbsp
זה מעניין כי דווקא נראה לי מהסיפורים שהביצועים בקורס כן מעידים על הצלחה בעבודה פשוט המראיינים במודע או לא במודע לא מסננים רק לפי יכולת (למשל מההתרשמות שלי אנשים שנראים או מדברים כמו ערסים נפסלו מלא בלי קשר לרמה המקצועית וגם כאלה שהמראה החיצוני שלהם לא היה סטנדרטי הצליחו פחות). ראיונות עבודה הם מקצוע בפני עצמו וצריך ללמוד איך לעבור אותם ואיזה רושם להשאיר.

מסכים עם הכל
ובמיוחד עם המשפט האחרון שלך: ראיונות זו מיומנות בפני עצמה, בנפרד מהיכולת המקצועית. אני נתקלתי בזה לא מעט מהצד של המראיין - לפעמים עומדים מולך אנשים שאתה חושב שכנראה הם טובים אבל אין שום דרך לדעת את זה כי הראיון איתם הלך כל כך רע, ומצד שני יש אנשים שעושים רושם נהדר בראיון, ומתקבלים, ואחר כך הם על הפנים בעבודה. זה אולי לא מנחם אותך כרגע כי אתה מצד של מחפשי העבודה, אבל גם למראיין לא קל בתהליך הזה.

liron50

New member
נשמע מצחיק החלק של הריאיון

שדיברו רק על סרטים ודילגו על החלק המקצועי...
אני זוכר ריאיון בעבר שבו התחלתי לדבר עם המראיין על משחקי כדורגל של מכבי חיפה, אבל אחרי 2-3 דקות חוזרים לדברים מקצועיים

fellow1

New member
זה קורה

היה לי ראיון ראשון שעברתי כי הייתי חולה והמראיין שפחד לא להדבק שאל אותי איזה שתי שאלות ואז העביר אותי לשלב הבא מהר העיקר שאצא מהחדר.

nik19864

New member
אז ככה

הקורס לימד הרבה, למרות שלא התחברתי כלל למרצה ונעזרתי הרבה הן במורה פרטי והן ביוטיוב.
האקריו אכן מתחייבים למציאת עבודה, רק שלי הם בינתיים לא יכולים להתחייב כי יש פרויקט שלא הגשתי בזמן ואני עוד עובד עליו.
כשאגיש אפנה אליהם שוב ואז נראה.
בכל מקרה, חבל שלא מחקים פה את אמריקה במה שבאמת צריך.
באמריקה, יש הרבה מפתחים שרק למדו בקורס ולא רק שמצאו עבודה, אלא שהמשכורת שלהם לא מביישת אף מפתח עם תואר במדעי המחשב.

vinney

Well-known member
באיזו אמריקה?

אני גר בעמק הסיליקון אני יכול להעיד שאין קשר בין מה שאמרת למציאות.

nik19864

New member
טוב

אם ככה, אז שהדם שלי יהיה על הידיים של כל המעסיקים בהייטק.

vinney

Well-known member
הדם שלך?

בן אדם, תרגע... בדרך כלל מפעילי הקורסים מעסיקים את הבוגרים (היותר מוצלחים...) בעצמם. אולי תתחיל מזה?
&nbsp
&nbsp

Indigo121

New member
עמק הסיליקון זה כל אמריקה?

רוב המתכנתים בארה"ב לא עובדים בעמק הסיליקון.

vinney

Well-known member
נו, בגלל זה שאלתי "באיזו אמריקה".

נכון שרוב המתכנתים כנראה לא עובדים בעמק הסיליקון. אני אשמח אם תראה לי איפה הטענה של הבחור כן מתקיימת.

Indigo121

New member
בהרבה חברות אפשר להתקבל ללא תואר

בחברות קטנות, ובינוניות, בהייטק או במוסדות פיננסים או בכל תחום אחר שמצריך תוכנה. יש המוני מתכנתים, רבים מהם מהגרים למינהם, ולרבים אין תואר.
אני מכיר מתכנת בניו יורק ומתכנת בדנבר, שניהם ללא תואר.

גם בארץ אני מכיר מתכנתים ללא תואר
אבל רובם גם לא בוגרי הקורסים האלו שמדברים עליהם כאן.

למעלה