אני אענה ואפילו אחפור קצת
הייתי סטודנט לתואר שני בפיסיקה וסיימתי לעשות הסבה באינפיניטי לאבס לפני חצי שנה אחרי שהגעתי למסקנה שמעסיקים לא יחזרו אלי עם עבודות נורמליות לא משנה כמה אלמד ואיזה קוד אכתוב.
יחסית לתארים בפיסיקה הקורס די קל ואצלי בקבוצה היה אפשר לראות בצורה ברורה את ההבדל בין אנשים שלמדו בתארים ממדעים מדוייקים ומתקדמים לכאלה שלא וגם בין מכללות לאוניברסיטאות (מי שרגיל ללמוד יותר ולחומר יותר קשה ומתמטי מסתדר יותר ,מי שלמד היסטוריה או עריכת דין הסתדר פחות). בסוף בראיונות היה לי מעט קשה ולא בגלל השאלות המקצועיות שפתרתי בד"כ, זה לא באמת מה שחשוב ,אלה כי לקח לי זמן להכנס לראש של המראיינים ולמה שהם מחפשים אבל בראיון השביעי התקבלתי (ונחשבתי סופר איטי יחסית לאחרים).
התחילו איתי בכיתה 14 אנשים ,שלושה נשרו או עזבו ,מהכתה המקבילה נשר אחד. הרבה מכך זה בגלל סיבות חברתיות ולאו דווקא מקצועיות. כשאדם לא יודע לבקש עזרה או שלא סובלים אותו אז הוא צריך להיות חכם מספיק בשביל להתמודד עם המשימות לבד ואם לא הוא נופל. מנגד ,אחד מהאנשים שהיה איתי בקבוצה הצליח לשרוד על אף רמה מקצועית נמוכה כי ריחמנו עליו ועזרנו לו אבל הוא פוטר ושוחרר מהעבודה ומהחברה אחרי חודש כי הוא לא ידע ממש לתכנת (החברה השאירה אותו בחברת האם שלה מטריקס כי הם התביישו כנראה לשלוח אותו לראיונות חיצוניים ולפגוע בשם של החברה).
בסך הכל משתי כיתות מקבילות סיימו כ 20-30 תלמידים כולם מצאו עבודה ובחברות שונות ומשונות: ATַ&T מוטורולה magick leap sandisk ועוד... חלק ממש בפיתוח וחלק נפלו על QA מוסווה או על חברות שדי חירטטו לגבי התפקיד. אין שום קשר חזק בין הרמה של הסטודנט לטיב עבודה שהוא סיים איתה ,כי גם ראיונות מקצועיים כביכול הם יותר עיניין בין-אישי מאשר טכני. (היו איתנו גם סטודנטים עם תארים במדעי המחשב שפשוט היו גרועים נורא בלהתראיין או שהצליחו לסיים תואר בלי לדעת כלום ובלית ברירה הלכו למסלול כי בשלב חיפוש העבודה לא נדיר שיש לך ראיון או יותר ליום וזה מעלה לך את הסיכויים מאוד)
אני אישית הלכתי למסלול של embedded והתפקיד שהתקבלתי אליו בסוף התברר כbackend והייתי צריך ללמוד שפת תכנות חדשה (Javascript) וחומר חדש תוך כדי העבודה כדי להכנס לעניינים. אני רגיל ללמוד אז הסתדרתי טוב ,אבל בגלל שינויים אירגוניים בחברה וחוסר בתקציבים היכן שסיימתי ,פיטרו אותי והייתי מחוייב בחוזה לחזור לחברת ההשמה.
לאחר מכן ,בגלל שהיתה לי חצי שנה להתמקצע ,שאני מבין כבר את הראש של המראיינים ושהמנהלים שלי ממש אהבו אותי ונתנו המלצות חמות עברתי הרבה ראיונות (שום דבר ממה ששואלים אותי עכשיו לא למדתי בקורס וזה רק הראה שהקורס היה חשוב בעיקר כי הוא סידר לי ראיונות לתפקידים שווים וכיוון אותי למה ללמוד ,אם היה לי את החומר מסודר הייתי מסתדר וכך לדעתי חלק גדול מאלה שעברו).
פה עולה בעיה אחרת ,עברתי עכשיו כמה ראיונות אצל כמה מעסיקים (המראיינים אמרו לי שעברתי בסוף הראיון המקצועי הסופי) אבל בגלל שחברת ההשמה עומדת ביני למעסיק העתידי אין לי שליטה או השפעה על החוזה שיחתם בינהם ודי נפוץ שחוזים כאלה נכשלים (אני לא יודע למשל אם דורשים עלי עכשיו יותר כסף כי יש לי יותר ניסיון) וזה מבאס כי התקבלתי לחברות ממש מגניבות שמעסיקות פיזיקאים.
עוד משהו אני חושב שבהרבה חברות, בעיקר קטנות, הסינון קשה יותר כי הם מפחדים להמר על מישהו שלא למד מדעי המחשב.שאלו אותי כמה שאלות מתמטיות שדרשו ממני להשתמש בכלים שאני לא בטוח שסטודנטים למדעי המחשב לומדים בתואר ראשון...