עבודה בהולנד

nickname111

New member
עבודה בהולנד

שלום
חדש בפורום, בן 23, מתעניין בעבודה בחו"ל לתקופה לא ארוכה.. לא מכיר/שמעתי יותר מדי פרטים על זה ועל אמסטרדם בפרט
חשבתי לעשות את זה לפני לימודים או בתקופה של חופש בין שנת לימודים - כדי לחסוך קצת וכמובן להנות.
אשמח לקצת הכוונה:
1. עד כמה קשה להוציא אשרת עבודה? הבנתי שזה לא עניין פשוט אם אין דרכון אירופאי.
2. איזה עבודות הכי מומלצות? האם חובה אנגלית ברמה ממש טובה? יש עוד דרכים (מתגמלות ופחות שוחקות) חוץ מלעמוד 10 שעות ולנסות למכור בקניונים?
3. ברמה הכללית, יעד שלא קשה להסתדר בו? מבחינת מה שהוא מציע, סיוע אם צריך וכו'.
4. איזה דרך הכי בטוחה ומסודרת להשיג עבודה? מה לגבי Maka וכו' שמציעים אף מגורים וטיסות?

אני אישית מאוד אהבתי את היעד מאז שהייתי בו לפני כמה שנים... חשבתי על האופציה של לעבוד שם וגם לנהות רק שאין לי בכלל הרבה מידע.
אשמח לעזרה

nickname111

New member
בנוסף

בהמשך לשאלה 2-
חוץ ממכירות בעגלות מה לגבי השתלבות בשוק הפרחים המשגשג שלהם? הבנתי שגם זו אופציה שקיימת שם. אגב בתור מה? האם ניתן להרוויח סכומים יפים? אם כן על כמה מדובר באמת? (ולא רק לפי מה שמפרסמים באותם אתרי עבודה בחו"ל..)
יש אופציה לעבוד עם ישראלים באותו מקום? ובלי קשר בטוח שלא חסר שם..

חנהר

New member
ברוכה הבא לפורום שלנו

וסליחה על התגובה המאוחרת, לא היה לי אינטרנט בבית מאז יום חמישי אחה"צ עד להיום בבוקר!

ולעניינינו

מצ"ב כמה קישורים בהם תוכל לעיין, יותר מכך אין לי ידע רב אודות רילוקיישן ללא מקצועיים.
קישור1, stepstone, undutchables.

בהצלחה.

PavlovsDaughter

New member
לא כדאי לעבוד באופן לא חוקי

האם יש לך דרכון זר כלשהו? בחלק מהמדינות יש הסכמי החלפת-עובדים כאלה שמאפשרים לך לעבוד במקומות מסויימים למשך שנה אחת. אם אין לך שום דרכון (כתבת שאין אירופאי) פרט לישראלי, האופצייה היחידה שלך היא עבודה באופן לא חוקי. זה אומר שאתה נכנס על ויזת תייר ולא מספר לרשויות שאתה מתכוון לעבוד. יש עם זה כמה בעיות:

1. אם תופסים אותך, ויש לפעמים פשיטות על קניונים וכאלה, שולחים אותך מייד בחזרה לישראל עם חותמת שחורה בדרכון (ורישום רלוונטי במחשבים שלהם) שימנע ממך להיכנס למדינה ולמדינות אחרות שבהסכם עם הולנד, למשך הרבה שנים. אם תרצה בעתיד להגר חוקית, החותמת תהווה בעיה. זה כתם שקשה להסיר.

2. כשאתה לא חוקי, אז אפשר לדפוק אותך. אפשר למשל לא לשלם לך את שכר המינימום הנהוג במדינה, ולתגמל אותך רק על מכירות. לא מכרת, לא תקבל כלום. אפשר להעסיק אותך במשך 13 שעות ביום בעמידה בניגוד לחוק. אפשר לקנוס אותך על XYZ ולא לשלם בכלל, ואז מה תעשה? תפנה לרשויות החוק בהולנד? לא אפשרי כי אתה בעצמך עובר על החוק. תפנה לרשויות בישראל? הרי זה קרה בחו"ל. אתה מבין את הבעיה? אין לך שום ערובה שתרוויח משהו, אולי רק תפסיד.

בעיקרון אף מדינה לא רוצה שייכנסו אליה זרים, כי אם הם יעבדו בזול (וזה מה שישראלים בעגלות/תמונות שמן עושים בד"כ) זה יפגע בעובדים המקומיים ויהיו להם כביכול פחות מקומות עבודה. אם אתה רוצה לעבור על החוק, דע היטב את הסיכונים וההשלכות של זה.

חברות העגלות מבטיחות הרים וגבעות. פעם הגעתי לראיון עצלם אחרי שאמרו לי בטלפון ש"העבודה אצלינו חוקית, בטח חוקית". רק בראיון גיליתי שהם רוצים שאעבוד על ויזת תייר ו"יהיה בסדר". הם לא סופגים את הנזק אם תופסים אותי, רק אני. גם מימון כרטיס הטיסה הם מבטיחים, אבל זה תמיד תמורת כמות מכירות מטורפת שאיש לא מגיע אליה.

מציעה להתרחק. רוצה לעבוד בחו"ל? לך תשפר אנגלית, בגרויות, פסיכומטרי ותלמד מקצוע מבוקש שיש לו ערך בינלאומי, ואז תוכל לקבל אולי אשרות עבודה בחו"ל. אין קיצורי דרך, אין "סיוע" ואין יעד שלא קשה להסתדר בו.

PavlovsDaughter

New member
תודה. רק עברתי פה במקרה.

אני מנסה לתכנן חופשה באמסטרדם דרך האינטרנט, וזה ממש מסובך לי.

nickname111

New member
:\ קצת התבאסתי

דבר ראשון חנהר - אני חדש ולא חדשה :)

ברור לי שמסוכן ולא משתלם לעבוד לא חוקית, זה גם מפחיד. מי היה רוצה להיות מגורש ממדינה? או לשבת בכלא על דברים כאלה...
לא חשבתי על לעבוד לא חוקית. אז איך בעצם אתם עובדים/עבדתם בהולנד? לכולם בפורום יש דרכון אירופאי (מי שעובד חוקית)?
על איזה חברה מדובר שגילית שהם לא ממש אמינים כמו שכתבת? שאדע להזהר מהם. בכל זאת יש המון ישראלים בגילי שעובדים (גם חוקית) וחוזרים עם כסף והכל בסדר.
אני יודע שיש לא מעט חברות לעבודה בחו"ל, נראה לי הגיוני שלפחות אחת כן הוגנת ומסדרת עבודה באופן מסודר וחוקי. איזה נחשבת, אם אתן מכירות, לחברה טובה??

מקריאה באינטרנט עולה שהולנד היא בין המקומות הפחות בעייתיים ויותר משתלמים לעבודה של ישראלים. (אין צורך בויזה כמו בארה"ב שזה כבר מקל)
עוד רחוק המועד שאהיה אקדמאי עם מקצוע כדי לעבוד שם במעמד הזה.

איזה עבודות טובות אתן מכירות חוץ ממכירה בקניונים? קראתי על מכירת פרחים/עבודה בבורסת הפרחים (הייתי שם פעם ונראה לי נחמד). אכן אופציה קיימת?
יש דרך למשל דרך חברות העבודה בחו"ל פה בארץ - למתן אישור עבודה ע"י זה שיוצרים קשר עם אותה חברה/מעסיק בהולנד והוא מאשר מסייע בכך? איך זה עובד?

בסה"כ רוצה להנות מהארץ הזו למשך חודש חודשיים וגם קצת לעבוד... מניסיונכם באמת קשה עד בלתי אפשרי?

PavlovsDaughter

New member
או דרכון אירופאי,

או מקצוע מבוקש כמו מהנדס חשמל, רופא שיניים, איש תוכנה, פרופסור אורח או אפילו אינסטלטור עם מספיק שנות נסיון יכול לפעמים לקבל אשרת עבודה בקלות. תלוי במדינה. כשלמדינה יש צורך אמיתי בבעל מקצוע מסויים, היא לרוב מאפשרת הגירה (אחרי בדיקת תעודות ותהליך מקיף, שגם עולה לא מעט). מעולם לא היה ולא יהיה צורך של אף מדינה באנשים נטולי השכלה פורמלית ומקצוע, שימכרו תמונות שמן מזוייפות מדלת לדלת, או מוצרי ים המלח בכניסה לקניון.

יש אנשים שמגיעים על ויזות סטודנט, שלפעמים מאפשרות עבודה בתנאים מגבילים ובהיקף שעות נמוך. כדי לקבל ויזה כזאת צריך להתקבל ללימודים, וגם זה לא חינם בכלל. אין לי מה להציע לך פרט להשקיע וללמוד קשה, שוב, כדי שיהיה לך מקצוע מבוקש.

אתה יוצא מנקודת הנחה שגויה שיש הבדל בין החברות. Maka או לא מכה, כל החברות האלה הן בדיוק אותו דבר. לאף אחד בחברות שמייצאות עובדים לא-חוקיים אין מטה קסמים שיהפוך עובד לא-חוקי לחוקי. יש חברות קצת פחות נוכלות מאחרות, שלפחות מבקשות שלישראלים שעובדים אצלן יהיה דרכון אירופאי. הן עדיין עובדות לפי השיטה של תשלום פר מכירה (ולא תשלום פר שעת עבודה), כך שאין שום הבטחה שתשתכר משהו בכלל. בכל מקרה, אם הדרכון שלך ישראלי בלבד, כל חברה כזו שתקבל אותך לעבודה תהיה חברה נוכלת.

PavlovsDaughter

New member
לגבי עוד משהו שכתבת

"בכל זאת יש המון ישראלים בגילי שעובדים (גם חוקית) וחוזרים עם כסף והכל בסדר" - יש כאלה שכן ויש כאלה שלא. זו בחירה שלך אם לקחת את הסיכון. יש הרבה שעושים את המכה אולי. ברור שלא כולם נתפסים, אבל גם אם לא נתפסים הרווח אינו בטוח: יש גם הרבה שעובדים ועובדים ולא מצליחים למכור כמויות משמעותיות של מוצרים, ולא מרוויחים כמעט כלום. הרי אין תשלום פר שעה, אלא רק עמלות.

nickname111

New member
ככה בכל המקומות עבודה לצעירים? אין שכר בסיס??

ולגבי אותם אקדמאים, לא לגמריי חסר פה בארץ עבודה ויש שמתקבלים אף בזריזות
אם כך מה כ"כ מיוחד דווקא בהולנד (כאלה שמהגרים או עובדים זמנית שנה שנתיים)?
יש שם יותר משרות? שכר גבוה יותר? יכולים לפתח קריירה טובה יותר?
או שאותם נוהרים לשם בגלל היעד היפה והשליו עם רמת האיכות הטובה

PavlovsDaughter

New member
אל תסמוך עליי, תוודא את זה בעצמך

ואל תעלה על מטוס בלי חוזה עבודה שמפרט את תנאי ההעסקה שלך. אין חיה כזו שכר בסיס. כשאני ביררתי כולם הציעו את אותו תנאי: לא מכרת, לא קיבלת. שכר המינימום בהולנד בתרגום מיורו לשקלים הוא 319.81 ש"ח ליום עבודה או 6,926 ש"ח לחודש. אני מוכנה להתערב איתך שלא יציעו לך את זה בשום מצב שהוא. אתה מוזמן לנסות לשאול ולהיווכח בעצמך. אני מציעה שתעשה את הבירור הזה ותוודא שיש לך את התשובות בכתב, כי זה חשוב.

"לא לגמרי חסר פה בארץ עבודה" - יש אנשים שעוברים למקומות אחרים מסיבות שאינן כלכליות. אידיאולוגיה, הרפתקה, סקרנות, תרבות, כל אחד והסיבות שלו.

שכר גבוה יותר - ראה תשובתי לגבי שכר המינימום. השכר באירופה תמיד יהיה גבוה בהרבה מאשר בישראל (אם כי יוקר המחיה לעתים עולה גם, על רכיביו השונים). אם שכר המינימום בישראל, לפי ויקיפדיה העולמית, הוא 3,850 שקלים ובהולנד הוא 6,926 שקלים, אז אצל ההולנדים משלמים 45 אחוז יותר (ייתכן שוויקיפדיה לא מעודכנת, כי אאל"ט היה עדכון לשכר המינימום בקיץ האחרון. אבל זה עדיין נותן איזשהו מושג מעורפל לגבי ההבדלים בכל זאת). קשה יהיה לך למצוא מדינה שמשלמת פר שעה פחות מישראל שאינה בעולם השלישי. כאמור, כדי לשמר את רמות השכר האלה, מדינות רבות מנסות למנוע הגעת מהגרי עבודה שיסכימו לעבוד באופן לא-חוקי תמורת פחות מזה, וידרדרו את שוק העבודה.

nickname111

New member
אם כך, כשיש דרכון אירופאי, קרי עובד חוקית

הכל נראה אחרת כלומר המעמד שלך הוא כמו למהגרים? בעלי השכלה?
שזה אומר שכר מינימום לפחות והרשויות מתייחסות אליך בצורה תקינה וחיובית ואתה חי בשקט?

אם כך מגיעים לשאלה - איך ממציאים דרכון אירופאי? (מלבד נישואים עם מקומיים)

PavlovsDaughter

New member
תשובות חלקיות

אם המעמד שלך חוקי אתה יכול לעבוד בחברה לא-ישראלית, ולהרוויח את השכר הנהוג במדינה.

איך משיגים דרכון אירופי? לא כל אחד יכול. דרכון זו תעודת מעבר שמדינה נותנת לאזרחים שלה. או שאתה אזרח של אחת המדינות באיחוד האירופי או שאתה לא. אפשר להוציא אזרחות במסלולים רבים, כמו קרבה משפחתית או מקצוע מבוקש, אבל חלקם ממושך ויקר. ושוב, אף אחד מהם לא כולל מכירת תמונות שמן מזוייפות מסין, מדלת לדלת. בשביל זה לא יתנו לך אזרחות ולא דרכון. לי יש במקרה דרכון של מדינה אחרת, כי אבי נולד שם ועלה לישראל. וגם את זה לקח לי שנה לקבל והשקעה כספית לא מבוטלת.

אני מקווה שאתה מתחיל להבין עד כמה התרחיש שאתה שואף אליו - של עבודה חוקית ללא השכלה רלוונטית במדינה אחרת - הוא בלתי אפשרי.

nickname111

New member
כשאת אומרת השכלה רלוונטית

אם כך זה יכול להיות כשאהיה בעל תואר ראשון - כמעט בכל תחום מקצועי
ואז יהיה לי הרבה יותר קל ותהליך יחסית מהיר ולא יקר(על כמה מדובר בערך?) לקבל -אם לא אזרחות או דרכון אירופאי - אשרת עבודה מסודרת באירופה (ובהולנד בפרט)?
ואז כל שנותר הוא כמובן לדעת אנגלית ברמה טובה כדי להסתדר שם..
עם המידע הזה אוכל לשקול זאת בעתיד...ובנתיים רק לבקר שם ולהנות.

חג שמח :)

PavlovsDaughter

New member
תעשה גוגל ותבדוק

בדקתי בעבר לגבי מקומות אחרים, לא הולנד ספציפית, אבל העיקרון דומה מאוד. לא כל מקצוע הוא מבוקש, כבר כתבתי כמה דוגמאות ובטח יש איזשהו אתר ממשלתי רשמי עם עוד.

אני חוששת שבאירופה, רק בריטניה

מציעה מסלול הגירה לאקדמאים במקצועות מבוקשים. וגם אז - מדובר באשרת שהיה ועבודה. התאזרחות היא פועל יוצא של ותק שהיה ורצון התושב להתאזרח. לפני שתהיה אזרח (אחרי מספר שנים מוגדר בחוק הבריטי) - אין לך אפשרות להגר על סמך אשרה מהמסלול המקצועי/אקדמאי הבריטי לשום מדינה אחרת באיחוד.

ובשביל הולנד... אם זה הכיוון - לא יותר עדיף להשקיע בלימודי הולנדית מאשר אנגלית?

הבעיה היא שהשכר, בשום מקום באירופה

או בעולם, לצורך העניין - לא משולם בשקלים... מלבד בישראל.

ל 2000 יורו, 3000 דולר ו- 10000 שקלים אין את אותו כוח הקניה...

לזר ללא זכויות של וותק תושב, במשכורת מינימום (צעיר, לא משכיל, עבודה זמנית) של 1400 יורו ברוטו (כ-1000 יורו נטו) - יהיה מאוד קשה, עד בלתי אפשרי, להתקיים - במיוחד בערים הגדולות בהן עוד יש לו סיכוי למצוא עבודה ודירה לתקופה קצרה... ולצבע ושפת הדרכון אין שום חשיבות בעניין זכויות עובד או שוכר דירה. לפחות לא בהולנד.

חנהר

New member
תשובה לגביי

אני רואה שבלבלתי לגמרי,כתבתי ברוכה הבא, הייתי צריכה לכתוב ברוך הבא, נראה לי ששלושת הספות (אנגלית, הולנדית ועברית) התבלבלו לי בראש
.

ולגביי שאלתך:
הויזה שלי היא מתוקף זוגיות, בן זוגי הולנדי.
אני עובדת בתור מפתחת תוכנה במקצוע שלי, למדתי הנדסת תוכנה ועבדתי כמפתחת תוכנה בישראל, כך שהגעתי להולנד עם השכלה וניסיון מקצועי.

למעלה