עבודה בדיבוב

עבודה בדיבוב

שלום לכולם!
ראיתי שיש כאן כאלה עם רקע בקריינות.. ורציתי לשאול איך ואיפה אפשר להתקבל לעבוד כמדבבת? זה מסובך? (אני בת 16.5)
זה ממש מעניין אותי..

barak97

New member
את מוזמנת לקרוא את המאמר בפורום

"כל התשובות למדבב המתחיל":

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=1662&aId=99708

תודה על הקישור:)

ועוד משהו.. אני גרה במודיעין. איפה נמצא הקורס הכי קרוב? והאם לפי האודישן שקודם לקורס אני יכולה להיות בטוחה שיש לי פוטנציאל ושווה להשקיע?

porky169

New member
נראה לי שכל הקורסים למעשה קרובים למודיעין

כי הם נמצאים במרכז.
אני גר במושב בחבל מודיעין וזה לא הייתה בעיה בשבילי להגיע לקורסים ו/או לאולפני הדיבוב.

.....

תוכל אולי לכתוב לי שמות של כמה קורסים? או לתת קישור? ניסיתי לחפש באינטרנט אבל הגעתי להמון קורסים ישנים מ2007-8.. תודה:)

Miss dub

New member
תשובות

כל הקורסים שמוצעים נמצאים להערכתי במרחק נסיעה שווה מאזור מהגורים שלך.
מדובר כמובן בתל אביב והמרכז.
לפני שבוחנים אם יש כשרון משחק בסיסי אין דרך לדעת אם זה שם.
אף אדם לא יכול להעיד על עצמו כמה הוא מוכשר, אלא ע"י איש מקצוע שיאמר מה דעתו.
זו הסיבה שיש אודישן לקורס בו הבמאי/ת נותנים את דעתם.

barak97

New member
אנילא יודע אם באודישן לקורס בודקים משחק

מה שכן בודקים זה אם אין בעיות דיקציה וכו'..
בכל הקשור למשחק - אפשר להעלות לכאן פאנדאבים ולקבל את הביקורות וההערות שלנו..

YoakeChan

New member
פאנדאב:

פאן-דאב (Fan-Dub) כלומר - דיבוב מעריצים.
זה דיבוב שנעשה ע"י מעריצים או אנשים שאוהבים את הסדרה/סרט.
בדרך כלל נעשה בבית באמצעים דלים כמו מיקרופון בארבע עשרה שקלים מקרביץ ואוזניות של נגן MP3.
האורך של פאנדאב ממוצע הוא בין דקה לשלוש דקות.
כל אחד יכול ליצור פאנדאב, ומי שמשקיע יכול ליצור פאנדאב טוב.

ראי דוגמא לפאנדאב שהרבה מחברי הפורום לקחו בו חלק

מקווה שעזרתי [:

כן עזרת:)

הפאנאדב בקישור הזה תורגם מאנגלית? או שפשוט דיברתם כמו המדבבים הרשמיים?
רציתי גם לדעת האם תחום הדיבוב בישראל הוא מבוקש וקשה להצליח בו, או שזה אפשרי? אני עולה לכיתה יב' ולכן כרגע יש לי שנה להתמחות ולהיכנס לתחום לפני הצבא.. וחוץ מדיבוב יש עוד תחום או שניים שהייתי רוצה להספיק להתנסות בו באופן מקצועי, ולכן אם אני הולכת על דיבוב אני רוצה להתקדם בו ולהספיק הרבה... או במילים אחרות-האם תוך שנה אני יכולה לגמור קורס, להתקבל לדיבוב ולעבוד בזה קצת?
סליחה שחפרתי קצת..;)

YoakeChan

New member
הממ...

על השאלה אני אתן לברק לענות, מאחר ואני לא השתתפתי בפאנדאב הזה XD

הממ... למען האמת אני לא בטוחה במה זה תלוי...
קודם כל, צריך לדעת לדבב. על כן - קורס זו דרך מעולה [:

אני מדבבת כבר שנתיים ובשנה הראשונה הספקתי לעבור קורס ולעשות כמה תפקידים ראשיים בסדרות, אבל בשנה השנייה כבר הייתה לי יותר עבודה, וכמובן שצברתי ניסיון ולמדתי (מהטובים ביותר!).
כן הייתה לי עבודה בשנה הראשונה, אבל בשנה השנייה כבר הבנתי הרבה יותר איך הולך כל העסק XD
אני מניחה שזה גם קשור לכמות האולפנים שעבדתי בהם, ולבמאים שונים, וכמובן לסדרות שונות שדיבבתי בהן, (ופאנדאבים שהשתתפתי בהם, שאפשר להשקיע בהם יותר זמן ומאמץ מבדיבוב מקצועי שלחוץ בדדליינים וכאלה).
או במילים אחרות ניסיון.

אבל, היי, זה רק שנתיים וזה עדיין לא הרבה בכלל! יש פה אנשים עם וותק של חמש שנים ויותר.

ממש להצליח בתחום הדיבוב... טוב, אני חושבת שזה כבר תלוי כישרון. כמו בכל דבר אחר, לא?

קחי בחשבון שכל מה שנכתב כאן זה רק מהניסיון המועט שלי...
מקווה שעזרתי [:

Hawkgirl

New member
אם אני לא טועה...

שחרצ'י עשתה קורס באולפני נ.ל.ס...
שכרגע... די נמצאים בסימן שאלה בכל הקשור לניהול שלהם ומה קורה איתם לול~

בכל קורס יש בערך 10 שיעורים או פחות...

Hawkgirl

New member
אין מקום שהכי כדאי..

כולם נותנים לך את אותו הדבר...
ברצינות..
אולי כדאי לבחור את מה שהכי קרוב אלייך מבחינת מיקום...

barak97

New member
לא לגמרי הבנתי את השאלה..

תרגמנו את הפרק משמיעה, התאמנו אותו לעברית (מבחינת אורכי משפטים, בדיחות וכו'), כולם הקליטו אותו ואני ערכתי את התוצאה הסופית

תחום הדיבוב בארץ, כמו כל תחום אחר בטלוויזיה בישראל ובעולם, זוכה בשנים האחרונות לקיצוץ תקציבים והתוצאה ניכרת על מסך הטלוויזיה. אם יש לך כישרון משחק ויכולת עבודה טובה (כלומר - את נכנסת מהר לדמויות, יודעת לשלוט על הקול שלך וקולטת סיטואציות מאוד מהר) הסיכוי שלך לעבוד הוא גבוה יותר.
יש להדגיש כי קורס דיבוב הוא פשוט קורס. אף אחד לא מבטיח לך עבודה כשאת מסיימת לעשות קורס, כמו בכל תחום אחר. מנגד, בדרך-כלל במאים שמעבירים קורסים לוקחים לעבודה חבר'ה שסיימו אצלם קורס והיו בולטים מבחינת הכישרון שלהם, או ממליצים עליהם לבמאים אחרים.

Hadawi

New member
אני יודעת שאני ממש לא קשורה

אבל ברקי כבר כמה פעמים שאני קוראת תגובות שלך ואתה כותב ממש יפה!! אני אוהבת את הניסוח שלך!! סתם הרגשתי צורך לציין את זה..

*נגמרה חפירת האחות הגדולה המאבחנת הפסיכוטכנית והבת של הספרנית*

למעלה