עבודה בגרמניה

Cade Foster

New member
עבודה בגרמניה

לא, אין לזה שום קשר למחאה החברתית

שלום פורום
השתחררתי מהצבא לפני חצי שנה וחזרתי שבוע שעבר מטיול בן חודש וחצי בגרמניה (ראיתי שיש דיון על אוקטוברפסט... נראה שאיחרתי קצת את זמני
). יש לי אזרחות ואני רוצה לנצל אותה כדי ללמוד שם, אבל קודם כל צריך ללמוד את השפה (יש לי ידע בסיסי אבל ממש לא מספיק בשביל לימודים) ובזמן הזה אני לא אשרוד בלי עבודה. אז שאלתי אליכם היא: מה הדרך הכי נוחה למצוא עבודה בגרמניה לדוברי אנגלית, ולא במכירות? מישהו מכם מכיר אולי חברת השמה טובה?

לא אכפת לי כל כך באיזה אזור.
תודה

MayFebruar

New member
ברוך הבא לפורום

אתה מוזמן בכיף לשתף בחוויותיך מאוקטוברפסט בהודעה חדשה ולהישאר בפורום

מציעה לך לשאול גם בפורום 'עוברים לאירופה'.

Cade Foster

New member
כן הבנתי את זה מוקדם יותר

נדיר שאני פותח שרשורים חדשים, גם אין כל כך מה לספר כי זה היה לצערי רק יום אחד, אבל היה שווה את זה

&nbsp
העסק הזה לגמרי מייאש, כל העבודות בחו"ל זה במכירות
נראה אם לפורום השכן יש הצעות...
&nbsp
בכל אופן תודה על ההזמנה, אני אציץ פה מידי פעם

MayFebruar

New member
ניסית לחפש גם באנלית?

אני מניחה שאם תחפש בעברית יעלו כל המודעות לעגלות וכד'.

עכשו סיקרנת אותי לגבי אוקטוברפסט. אני תמיד מדמיינת את הפסטיבל כמקום מאוד רועש, מסריח מבירה ומריחות טיגון, זה באמת ככה?

Cade Foster

New member
כמובן, אבל זה נותן לי רפרנסים לאתרים בגרמנית

מצאתי משרה אחת שנורא מתאימה לי ושלחתי קורות חיים, נראה אולי יקרה נס...
&nbsp
לגבי האוקטוברפסט, זה בערך מה שאמרו לי אבל יצא שהגעתי ביום יחסית דליל באמצע השבוע (כמובן שכל האוהלים מלאים בכל זאת, הכל יחסי) אז לא דרכנו אחד על השני. לי באופן אישי אין שום בעיה עם ריח של בירה אז אני כנראה לא האיש לשאול על הריחות. יש שם שני איזורים: אחד שיושבים ושותים כשברקע מוזיקה שבכל זמן אחר תביא לך את הסעיף אבל אחרי כמה כוסות בירה זה פתאום נשמע נחמד והשני זה מעין לונה פארק, שאליו את מגיעה אחרי שהמוח כבר מחוק, שם זה האזור של הצחוקים
אם מעניין אותך לדעת עוד כמה דברים את מוזמנת להשאיר לי מסר. איפה בחו"ל את גרה אגב?

MayFebruar

New member
רגע, לונה פארק אחרי בירה?

אוי ווי, לא נשמע לי כ"כ מרנין

אני גרה באוסלו

Cade Foster

New member
זה לא בדיוק לונה פארק

יותר מן מתקן שעשועים כזה לאנשים שיכורים. כל מיני מבוכים ודברים מטומטמים שרק אחרי כמה כוסות בירה נהיים מצחיקים.
&nbsp
וואו נורבגיה... בהחלט אחד מהTODO ליסט שלי. זה באמת אפשרי ללמוד את השפה שם?

MayFebruar

New member
בטח שאפשר

לא שפה כזאת מסובכת. רק קצת חסרת היגיון

(לדוגמא: אם השעה חמש וחצי, אומרים 'השעון חצי ארבע'.)

במחשבה שניה, הלונה פארק נשמע משעשע

ניסית את מזלך?

Cade Foster

New member
למי אכפת מההיגיון? זה נשמע יותר גרוע מסינית!

גם בגרמנית אומרים חצי ארבע (אם השעה 3 וחצי, נראה לי שלזה התכוונת), לא כזה חסר היגיון.
&nbsp
כן ניסיתי את מזלי, למרות שאני לא זוכר מזה יותר מידי

MayFebruar

New member

תודה שתיקנת לי את הנורבגית. צדקת, התבלבלתי (מזל שבובי לא קורא עברית..)

הדבר הכי גרוע בנורבגית זה שיש מיליון דיאלקטים וזה מעצבן שאי אפשר להבין מישהו רק כי אתה לא מכיר את הדיאלקט שלו. ויש גם אנשים שכותבים כמו שזה נשמע בדיאלקט שלהם, ואח"כ תוההים למה אני לא מבינה אותם

Cade Foster

New member
מילא דיאלקט

כשביקרתי את דוד שלי בדנמרק (ודנית די דומה לנורבגית) והוא היה מדבר עם הבת שלו זה היה נשמע כמו פחעפחעפחעברוקרואונבארגורדרופ. רק אומר.
&nbsp
מי זה בובי?

MayFebruar

New member
נכון שהן שפות דומות, אבל רק בכתיבה

הדנים מדברים בצורה כ"כ שונה (יותר גסה, הנורבגים אומרים שהדנים מדברים כאילו הפש שלהם מלא בתפוחי אדמה חמים), שכשהיינו בדנמרק דיברנו איתם באנגלית כי לא הבנו מילה.

בובי הוא בעלי הנורבגי

ומכאן נחמקה הודעה.
זה מאוד מחמיא לי שיש מי שקורא את כל ההודעות שלי בשקיקה וזוכר כל פרט ופרט. לא חייבים לאהוב כל מה שאני כותבת, מותר לגלגל עיניים ולחשוב שאני חייה בסרט או מה שזה לא יהיה, אבל יש גבול בין זה לבין ללגלג על המשפחה שלי ע"ג הפורום.
זכותו של כל גולש לשתף במה שהוא רוצה, אין לאף אחד זכות ללגלגל ולזלזל בגולשים אחרים ע"ג הפורום ובטח ובטח שלא בבני משפחותיהם.
הודעות שעוברות על חוקי הפורום ימחקו.
(להלן תקנון הפורום: http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=691&aId=107269)

Samenloop

New member
הבעיה במקרה שלך היא חוסר ניסיון תעסוקתי

וזה בנוסף לאי ידיעת השפה הגרמנית.
למרות שאם תבדוק בערים הגדולות ובעיקר במערב המדינה (לא רק ברלין), יש מצב שתצליח למצוא עבודה כלשהי בחברה בינ"ל.
המשימה שלך היא ליזום. ואם בלימודי השפה הגרמנית עסקינן, אתה יכול להתחיל מהארץ במכון Goethe, יש להם הנחות לחיילים משוחררים אם אני זוכר נכון.
אין דרך נוחה למצוא עבודה בגרמניה, בטח שלא כרגע, ובטח שבעתיים ללא מקצוע נדרש והשכלה רלוונטית, רצוי לרוב עם ניסיון... צריך להגיע לשם ולחפש.

בהצלחה.

Cade Foster

New member
השאלה היא עד כמה ניסיון צבאי תופס

הייתי תוכניתן בצבא וזה מאוד תופס כאן בארץ, כנראה הרבה פחות בחו״ל אבל בקורות חיים כן יש דברים שאפשר לכתוב. הבעיה העיקרית לדעתי היא כמו שאמרת השפה, כמעט בכל מקום דורשים ידיעת השפה כשפת אם וזה לא המצב לצערי.
&nbsp
את השפה אני כבר אלמד שם, זה עניין של כמה חודשים עד שאני עובר, לצערי תל אביב וירושלים (הערים בהם יש סניף של גתה) די רחוקות לי.
&nbsp
תודה על התגובה

Samenloop

New member
הרבה חברות IT בינ"ל ממוקמות בגרמניה

מן הסתם, הביקוש למקצוע שלך יחסית גבוה, אבל גם תלוי ניסיון. למרות שאין סיבה לאבד תקווה - לכל כלל יש יוצא מן הכלל.
הדרך הכי טובה להבין מי נגד מי, היא פשוט לנסוע עם קו"ח מוכנים באנגלית ולירות לכל הכיוונים. אם אתה מכיר חבר של חבר שבמקרה מכיר את שוק העבודה בהיי-טק בגרמניה, מה טוב ומה נעים - תתחיל לשתף אנשים שאתה מכיר בתוכניות שלך, לך תדע... אולי תמצא סיוע.
אני מציע לך לבדוק באתרים של חברות בינ"ל גדולות (eBay, booking.com לדוגמה) ולבדוק אם יש להן סניפים בערים הגדולות בגרמניה.
וכמובן, שאם אתה אזרח אירופאי, אם אני לא טועה - מגיע לך ללמוד גרמנית בחינם תחת תנאים מסוימים, ובערים מסוימות.
מן הסתם, גרמניה מדינה גדולה ומאוד תלוי היכן תבחר להתמקם. אני מציע לך להתמקד במערב גרמניה, איפה שתעשיית הרכב נמצאת. לפי מיטב ידיעתי, שם הביקוש גבוה בהרבה מכל מקום אחר, וביננו - שם המנטליות קצת פחות נוראית מבברלין ובמזרח. אבל כמובן שמדובר בדיעה אישית ואובייקטיבית שלי... רק שלא ייצא עליי איזה "ברלינאי" זועם, שום דבר לא אישי.
אגב, אני אישית העדפתי את הולנד, גם אחרי שלמדתי קצת גרמנית בישראל לפני כמה שנים ותהיתי רבות לגבי האפשרויות בגרמניה. הולנד גם יותר נוחה לי גם מבחינת הגודל שלה.

למעלה