עבודה בגרמניה

mstolar

New member
עבודה בגרמניה

שלום, אני חדש בפורום, והאמת שאני לא קראתי מספיק. אבל ממה שכן מצאתי לא בדיוק הבנתי את הדקויות הקטנות של המקרה שלי. מקווה ליעוץ מהיר ופשוט. מצאתי עבודה בגרמניה, אבל הם רוצים מישהו עם אשרת עבודה. הם לא כל כך ששים להוציא עבורי, כי הם צריכים להוכיח שאין כמותי שם. אז אני מנסה בדרכים אחרות. לאישתי יש אזרחות אירופאית, אבל בשלב הנוכחי אין לנו כוונות לעבור שנינו לחו"ל - אלא רק אני (אנסה, ואם הכל ורוד נעבור). האם יש הקלות כלשהן בתהליך קבלת אשרת העבודה, בהינתן שלאישתי יש אזרחות אירופאית? אבל כאמור היא תגיע רק אם אאשר שהכל הולך חלק. האם אני יכול לעבוד כתייר, ובלבד שאצא מגרמניה לפחות כל 3 חודשים? ממילא אחזור כדי לראות את אישתי. האם מותר לעבוד ללא אשרה, ובלבד שזה יהיה לאורך של שהיה מתחת ל-3 חודשים? כמה זמן במצטבר, אני יכול להיות בגרמניה בשנה? ללא ויזה מיוחדת? הבנתי שניתן להוציא אישור שהיהי ממושכת ובלבד שתהיה לי כתובת קבועה (האם חובה להראות דרכי פרנסה?). אם אני עובד תחת חברת כ"א ישראלית, האם זה משנה את התמונה? הכוונה גם לענייני האשרה, וגם לענייני המיסוי. עד כמה מהיר יכול להיות תהליך קבלת אשרה? האם יש בגרמניה תוכנית הגירה לבעלי מקצועות נדרשים? באנגליה יש את ה-HSMP האם בגרמניה יש משהו דומה? ובקיצר, מה הדרך החוקית המהירה ביותר לקבל אשרת עבודה שם? אני מקווה שאם הכל הולך יפה, אוכל לסוע תוך חודש. תודה מראש.

תשובות חלקיות בלבד

האם אני יכול לעבוד כתייר, ובלבד שאצא מגרמניה לפחות כל 3 חודשים? ממילא אחזור כדי לראות את אישתי. לא. תייר אינו מורשה לעבוד ובכל מקרה אם המעסיק שלך רציני הוא לא יכול להעסיק אותך כתייר (הפרשות לביטוח לאומי, מס בריאות וכו') האם מותר לעבוד ללא אשרה, ובלבד שזה יהיה לאורך של שהיה מתחת ל-3 חודשים? לא. עם זאת, לישראלים מותר (בניגוד לבעלי מרבית האזרחויות הלא-EU) להגיש בקשה לאישור עבודה בגרמניה, ולשנות שם את מעמדם מתייר לעובד. אם אני עובד תחת חברת כ"א ישראלית, האם זה משנה את התמונה? יתכן שכן. יתכן שאתה יכול לשהות בגרמניה (אם אני לא טועה עד שלושה חודשים, אבל יבואו חכמי הפורום ויגידו לי אם לא יותר), ולעבוד (כביכול מרחוק) עבור חברה ישראלית. הבעייה העיקרית - הם ישלמו לך משכורת בשקלים בעוד שיוקר המחייה שם הוא באירו; ובנוסף, אתה עדיין תצטרך לשלם על מחייה כפולה בשתי המדינות, קופ"ח, וכו'

mstolar

New member
קצת הבהרות...

תודה על ההתייחסות. הרעיון הוא לעבוד כקבלן, נותן שרותים. זה לא כמו עובד שכיר, ולא זה החוזה שהם מציעים לי, לפחות לא בשלב הנוכחי. כלומר ממילא אין הסכם העסקה. בדיוק כמו שרשמת, לדעתי זה כמו לעבוד מרחוק, אבל אני לא יודע את מי לשאול שיתן תשובה מוסמכת. אני יודע שעבד איתי מישהו בארץ, תושב זר בדיוק באופו אופן (יצא כל 3 חודשים), במשך כחצי שנה. אין בעיה עם יוקר המחיה, ההסכם הוא ביורו. זה לא משנה עם חשבון הבנק הוא בישראל. והמיסים גם שם. ואין כל כוונה כרגע להעתיק את מגורי - אלא עד שהם יתרצו ויציעו הסכם עבודה כשכיר קבוע - אז נשקול לעבור כל המשפחה, כן יש גם ילדים. מה שלצערי, אכן מכפיל את תשלומי המחייה (כקבלן כמעט דבר מעבר לזה), אבל זה המחיר שאנו מוכנים לשלם עבור ביטחון תעסוקתי.

הדבר הכי פשוט לעשות

הוא לשקול לעבוד בשבילם מן הארץ, ולטוס אליהם פעם בשבועיים-שלושה לכמה ימים אינטנסיביים של מגע עם המשרד. יתרונות: - אין בירוקרטיה, לתקופונת הקצרה שאתה נוסע אליהם אתה מבוטח בביטוח נוסעים, אתה לא עוזב את רעייתך לתקופה ארוכה - אם יתברר שהם פארשים או קשקשנים, והתכוונו בכל מקרה להשתמש בך בתור פרילנסר ואח"כ לזרוק אותך לכלבים (כמו שאלוניס אמרה, לא משהו שלא יכול לקרות), לא הפסדת כמעט דבר - לא עשית מעבר לגרמניה בשבילם, לא ניתקת קשרים חברתיים ועסקיים בארץ, וכו' - אם יתברר שהם רציניים ואחרי איזו "תקופת ניסיון" (או איך שהם יקראו לזה) כעובד מבחוץ הם מוכנים לבקש עבורך ויזת עבודה - אתה כבר תכיר היטב את האזור, את החברה, וכו' - ואחרון ודי - ברור הרי שגם בשני סופי שבוע בחודש (או משהו דומה) ניתן להתחיל לרקום קשרים עיסקיים עם אנשים שם (מחוץ ובתוך החברה האמורה), אנשים שאולי כן יוכלו להבטיח לך אשרת עבודה.

mstolar

New member
זה בדיוק מה שאני רוצה לעשות. אבל...

הם רוצים שאני אעבוד כשכיר תחת איזו חברת כ"א משם. הם קוראים לזה : limited company supplier שהיא זאת שתספק לי את האישורים המתאימים. באנגליה חברה כזאת נקראת umbrella company. וזה לא בדיוק כדאי לי. הם טוענים שזה הדרך הסטנדרטית לעבוד איתם. נגיד שכך, האם אין פתרונות כפי שאת אומרת (וגם אני מבקש כך)? האם כ"כ מורכב לעשות את זה ישר (כלומר אני ישירות מול החברה)?

אלוניס

New member
הבעיה היא שלבקש עבורך ויזת עבודה

עולה לחברה כסף. בנוסך לכך - הם מחויבים על פי חוק להוכיח למשרד התעסוקה שאין בכל גרמניה מועמדים מקומיים שמתאימים לתפקיד. כך שזה די טרטור עבורם ולא מפליא אותי שהם מנסים עיקוף דרך חברת כ"א כלשהי, אבל אין לי מושג כמה זה אם בכלל משרת אותך ומה מידת ההגנה המשפטית שיש לך כעובד שמועסק כך. כל עיקוף לחוק הוא משהו חשוד בעיניי כי יש סיבות לנהלים האלה. תבקש מהם מיילים של מועסקים אחרים שלהם בעבר או בהווה שמועסקים כך כדי שתוכל לשמוע מהם מה דעתם על השיטה.

כרמית75

New member
בבאיירן כל מה שהמעסיק צריך לעשות זה למלא טופס

חובת ההוכחה לא חלה עליו. הטופס מועבר ל-Arbeitsagentur וזה "מפרסם" את המשרה כדי לפתוח אותה לקהל הגרמני. לפחות כך הוסבר לי. טיפ קטן שעזר לדעתי מאוד הוא שהמעסיק שלי כתב בטופס שהתפקיד מצריך אנגלית ועברית, למרות שבמציאות לא היה שום צורך בעברית. זה קצת צמצם את מספר המועמדים המקומיים האפשריים ולכן קבלתי את הויזה כ"כ מהר.

supercalifragi

New member
MUST HAVE A VISA

חייב בויזת עבודה לא משנה איך תסובב את זה אני לא רוצה להגיד דברים שאני אל סגור עליהם אבל נראה לי שאישתך צריכה להיות איתך שם כדי שתוכל לקבל ויזת עבודה אסור לעבוד תחת ויזת תייר וגם אסור לך לצאת ולחזור כל 3 חודשים עם ויזת תייר יש הגבלות על מספר ימי שהייה לא משנה אם את יוצא וחוזר מותר לך מס' מסוים של ימים לאורך תקופה של חצי שנה אם איני טועה

אלוניס

New member
אשרת שהייה וזכות לעבוד לפיה

מקבלים רק אחרי שאתה ואשתך שניכם עוברים לגור במדינה שבה תרצה לעבוד וגם אז - צריך לבוא למשרד הזרים לאחר שמצאתם דירה ואשתך ואתה נרשמתם עם הכתובת בעיריה. בעיקרון - בן זוג הנשוי לאזרח אירופי מקבל בגרמניה אשרת שהייה פלוס רשות לעבוד למשך 3 שנים. האם אשתך תהיה חייבת להישאר בגרמניה - אין לי מושג. חברות כ"א הן גנבות שלא מהעולם הזה. לוקחים מהמעסיק האמיתי שלך פי שניים כסף על זה שהוא מעסיק אותך ואתה רואה פחות מחצי מזה. גם לך וגם למעסיק משתלם שתועסק ישירות ולא דרך מתווכים. כל עוד המעסיק שלך הוא מעסיק ישראלי - אתה תשלם ביטוח לאומי וקופת חולים מלאים וכן מס הכנסה ויכול מאוד מאוד להיות שגם הצד הגרמני ידרוש את חלקו למרות אמנות המס ושקיזוזים אם בכלל תזכה להם - יהיו רק בסוף שנת המס ושתצטרך להעסיק עבור סידור הבלגן יועצי מס בשתי המדינות. מציעה לך לנסות לשאול מועסקים של אל-על בגרמניה איך זה עובד עבורם. איך לפתור את הפלונטר של הויזה עבורך? אם אין לכם ילדים ויש חסכונות שיאפשרו את זה - מציעה לכם ללכת על תקופת ניסיון. תגיעו, תשכרו דירה, תרשמו בעיריה ותלכו למשרד הזרים. עם האישור מהעיריה ועם הויזה בדרכון - לך למעסיק הפוטנציאלי ותראה מה נשמע ומה העניינים. כתושב עם אשרת שהייה חוקית כבר לא תהיה סתם איזה אחד מישראל שצריך להילחם מול כל אזרחי גרמניה הראויים פוטנציאלית למשרה הרמה. אם הכול יילך חלק, לפחות מהניסיון שלי - באנו למשרד הזרים עם אישור המגורים, תמונות פספורט שלי, הדרכונים של שנינו ותעודת הנישואין מקפריסין. תוך חצי שעה נתנו לי ויזה. העניין בתכל'ס מאוד תלוי באיזו מדינה פדרלית תגורו כי לכל מדינה בגרמניה יש כללים משלה. וזה לפני שיקולים סטייל "על איזה צד קם הפקיד הבוקר". כמו כן - צריך לדעת גרמנית. נדיר למצוא פקידים שמבינים אנגלית או מודים שהם מבינים אנגלית. אם אתם לא שולטים בגרמנית - תמצאו מישהו שיהיה מוכן לתרגם עבורכם סימולטנית.

mstolar

New member
עוד הבהרות ממני ואשמח לתשובות ממך גם (בסוף)

האם הם בכלל בודקים משהו אחרי שנרשמים בעירייה? כמה זמן לוקח תהליך הרישום בעירייה? מה צריך להביא לשם מלבד דרכון, וחוזה שכירות? כמה זה עולה, אם בכלל? ומה אני בדיוק מקבל בתמורה? אשרת שהייה ועבודה? אני חושב שאני צריך להצהיר על מקורות מימון לחיים שלי שם. האם אני יכול להצהיר על הכנסות של אישתי מהארץ? ואם לעבוד כקבלן, אז אולי גם ההכנסות שלי יהיו מהארץ? אמנם על עבודה שם, אבל זה כבר לא משנה?! אין לי כל בעיה עם חברות כ"א, ובלבד שהן ישרות. אם הן נותנות תמורה לאגרה, אז מה זה משנה כמה הן לוקחות, זה כבר עניין של משא ומתן איתן. חברה שמאפשרת לי לעבוד באופן חוקי שם, ועדיין מרכז חיי הוא כאן בישראל, ברור שתפריש את מה שצריך להפריש בישראל, ואני עדיין יכול לזכות בהטבות מס על כל התקופה שלא עבדתי מתחילת השנה. נתתי דוגמה של חברת כ"א. אבל אפילו לתת להם חשבוניות מהארץ, זה גם יכול להיות פתרון. הרעיון כפי שכתבתי לתמר, הוא לעבוד כקבלן, אז מה זה משנה מאיפה? השאלה היא לצרכי מס זה שקוף לחברה גרמנית עם הם עובדים עם גרמנים או עם ישראלים/הודים/סינים? האם ההבדל היחיד, כפי שאני מכיר את זה בארץ, הוא שבחשבונית לא צריך להוסיף מע"מ? באיזו מדינה הלכת למשרד הזרים? האם אני חייב בכתובת מגורים קבועה לצורך כך? ובאמת, מה אני צריך להכין איתי? כי אם כאמור הכל הולך יפה, ובתום העבודה כקבלן אקבל חוזה כשכיר, אז זה מה שאנחנו רוצים לעשות - להגר. ואז אני מניח שכן תהיה לעובדה שאישתי אירופאית יתרונות.

אלוניס

New member
זה נורא פשוט

אתה ואשתך צריכים לגור בגרמניה קבע למשך האשרה כדי שתהיה זכאי לאשרת השהייה והעבודה שהזכרתי. אין לי שום מושג על אופציות העסקה אחרות. לא תקבל כאן עצות או השערות על איך לעבור על החוק. כי אנשים שחושבים על איך לעקם ולתסבך רק דופקים את שומרי החוק - אנשים כמוני שעשו הכול נכון. לא פעלתי מעולם נגד החוק ואין לי מושג מה אפשר ומה לא. פשוט לא ממליצה לך "לנסות אותם". כי אם יתפסו אותך - יותר מסביר שבכל האיחוד האירופי יהיה לך קשה להיכנס אפילו כתייר. התהליך בעיריה לוקח כמה דקות בודדות - הבעיה היא התור הענק בדרך כלל. צריך לבוא עם הרבה סבלנות. במשרד הזרים דורשים שהתמונות של מבקש הויזה תהיינה בפורמט מיוחד שנקרא "ביומטרי". לרוב יש בקומת הקרקע של הבניין מכונת צילום שמאפשרת בדיוק את זה ומודגם שם איך נחוץ להצטלם כך שלא כדאי להצטלם ב"פוטו רצח" רגיל כי הם לא יקבלו את התמונות האלה. הניסיון שלי הוא ממשרדי הזרים בנורד-ריין וסטפלן, באדן-וירטמברג וברלין. בערים גדולות ועמוסות מהגרים סביר שיהיו אתכם קצת פחות נחמדים כי הם מאוד עמוסים. בערים קטנות יותר חוויתי יחס מאוד חביב וטיפול מאוד מהיר. מהותי שאשתך תהיה מסוגלת להראות לרשויות ההגירה שאתה לא עומד ליפול כנטל על מערכת הסעד המקומית. בכל מקרה - לפני שעובדים במצטבר 12 חודשים מלאים - אין זכאות לקצבת אבטלה. הדרישה היא לרוב להראות שיש לכם כמה אלפי אירו פנויים בחשבון. אישור באנגלית מסניף הבנק שלכם בישראל מספיק לכך. ההרשמה במשרד הזרים לא עלתה כסף מעבר לעלויות התמונות המיוחדות שזה היה בערך 10 אירו. בעיריה עולה בדרך כלל 5 אירו להירשם אבל זה משתנה ומתעדכן. בכל הקשור למיסים - לא ממליצה לך בשום פנים ואופן להסתמך על עצות כלשהן ברשת אלא לגשת למשרד יועצי מס ורואי חשבון שהתמחותם היא בטיפול באזרחים ישראלים שחיים חלקית או באופן מלא בחו"ל ומועסקים כמו שאתה מתכנן. גוגל הוא חברך. עבודה כפרילנסר היא לא לחלוטין לטובתך. היא מאפשרת למעסיק לפטר אותך מהרגע להרגע ובלי זכויות של ממש. המצב האידאלי הוא להיות מועסק מן המניין כי אז תקבל גם הפרשות לפנסיה וכו'. הכרתי שני הודים שפוטרו בהתרעת שניות מחברת מחשבים בהיידלברג. הם נכנסו לברדק אדיר כי לא היה להם ממה לחיות. וככה גאוני מחשב, חננים שלא רגילים בכלל ליותר מדי יחסי אנוש - מצאו את עצמם ממלצרים ומכינים סנדוויצ'ים ב-5 אירו לשעה. זו גלולה מאוד מרה לבלוע ועוד יותר מר כשהבוס לא אוהב לראות שמישהו מתנשא מעליו וחושב שזו ירידה ברמה לעבוד אצלו במטבח. הם הועפו משם די מהר. כך שאפילו לשטיפת כלים וחיתוך ירקות לא רצו אותם. כדאי להיזהר ולהיות מוכנים לכל התרחשות. אין אף אחד שיוכל לנבא בשבילך מה תהיה יציבות שוק התעסוקה בתחומך. המעבר לאירופה בכל צורה שהיא - הוא הרפתקאה וגם סיכון. יש בהודעות הנבחרות של הפורום המון עצות וטיפים שנאספו בדיוק עבור אנשים ששוקלים את הצעד ועוד לא סגורים על זה. קח את הזמן, קרא את החומר, תתייעץ עם אנשי המקצוע הנחוצים ושוב אלינו עם שאלות ספציפיות אם אכן תחליט לעבור לגרמניה.

mstolar

New member
תודה! אין בכוונתי לעבור אפילו לפסים האפורים..

הכל חייב להיות כשר וחוקי!!!. הבעיה היא התפיסה (שלי), שמה שנראה לי הגיוני הוא כנראה חוקי, וזה לווא דווקא נכון. אני לא רוצה שיקרה מצב בו יש לי כוונות טובות, ובגלל התרשלות אני אפיל את המעבר. אגב, את התנאי שאני אעבוד כפרילנסר, הם קבעו. מכאן ברור הסיכוי והסיכון. אחד התנאים שאני מנסה להציב הוא שלא יוכלו להעיף אותי ללא התראה, ככה סתם, כרגע זה מנוסח באופן מעורפל. אבל זה נושא לפורום בענייני חוזים עבודה. רואה החשבון שלי, הוא זה שממליץ על המיסוי בארץ, ויש לו סיבות. בכל מקרה, המון המון המון תודות על הטיפים והכוונות הטובות. כולי תקווה שהכל יסתדר באופן חיובי.

Lia78

New member
גם כפרילנסר

שמתגורר בגרמניה ועובד עבור חברה גרמנית אתה צריך אשרת שהיה. אבל הייתי ממליצה לך לבדוק את העניין של לעבוד בגרמניה דרך חברת כ"א ישראלית בשגרירות ואצל עו"ד/רו"ח שמתמחה בעניין ויידע להגיד לך מה החוק אומר. קח בחשבון שמגזר העצמאיים הקטנים משלם מיסים גבוהים (יחסית) ושביטוח הבריאות הוא יקר מאד, כך שצריך משכורת גבוהה בכדי שזה יהיה משתלם. שיהיה בהצלחה!

Nobilis

New member
לגבי המשפט הראשון

כן, אשרת העבודה לבן הזוג ניתנת רק בהנחה ובן הזוג נשאר לגור עמו באיחוד (במקרה הזה - בגרמניה).

למעלה