עבודה בגן

קרובצ

New member
עבודה בגן

אני מרפאה חדשה בגן לחינוך מיוחד. לגננת ולצוות יש ציפיה שאעזור מעבר לטיפולים. כמו: להיות עם הילדים כשמשחקים, בחצר, שטיפת ידיים, לעזור לילדים בשירותים, להשתלט על ילד משתולל, לשבת בריכוז,להחליף את הגננת כשהיא בישיבה. האם זה נכון?
 
נראה לי שלא.

תבררי בהסתדרות המורים מהם חובותיך ומה זכויותיך. נראה לי שאת שם רק לטיפולי רב"ע תורנויות וישיבות - אם יש לפי חלקיות המשרה שלך. עד כמה שידוע לי את צריכה להיות בגן רק לשעות הטיפול.
 

שריד

New member
התערבות בסביבה הטבעית

אני רואה את המצב קצת אחרת, כל מה שציינת הם הצרכים של הגננת וגם של הילדים. שווה לעשות מיפוי צרכים. יתכן שחלק מהבקשה היא כיוון שהילדים לא עצמאיים בתחומים השונים ? אם תגדירי את ההתערבות שלך כשיפור ביכולת ההשתתפות של הילדים בפעילויות יום יום בסביבת הגן (ובכלל ?????.) אולי הילדים יצאו נשכרים, הגננת תרוויח לא רק עוד זוג ידיים (כי הילדים יהיו עצמאיים יותר) ואת תרגישי שאת עושה עבודה מקצועית. אולי הגננת רגילה לכך, ממרפאות בעיסוק קודמות, שחלק מההתערבות שלהן נעשתה בעת הפעילות השוטפת ? איך נראה לך ?
 

א ל י ו ש

New member
מהכרות שלי עם מסגרות גן

דוקא מאוד מקובל לקחת חלק בהקשרים ופעילויות שציינת. בנושאים כמו שטיפת ידיים, שירותים, משחק- דוקא חשובה מאוד התערבות של ריפוי בעיסוק. גם הנושא של לעזור לילד לשמור על קשב בזמן ריכוז גם מתקשר אלינו. עוד יותר חשוב גם לערוך טיפולים (לפחות מידי פעם) בתוך הגן/ חצר כשהצוות החינוכי נוכח ויכול לראות וללמוד איך לעבוד עם הילד בימים שאת לא נמצאת, כי עם כל הכבוד לעבודה שלנו- חצי שעה בשבוע של נגיעה בילד לא תעשה הרבה אם אין הדרכה מתאימה לצוות והמשך של הטיפול בו ביתר הזמן על ידי הצוות/הורים שנמצאים איתו כל יום. במקום העבודה שלי- עבודה עם ילד בחצר (אפשר לעשות שם המון פעילויות טיפוליות) או בזמן האוכל (שכולל גם לשטוף ידיים לפני/אחרי) נחשבת טיפול ואז אני לא לוקחת גם לחדר טיפולים. לדעתי להחליף את הגננת כשהיא בישיבה זה ממש לא במקום אבל אני יודעת שבמשרד החינוך זה מקובל.
 
כל הפעילויות של טיפול עצמי ומשחק

כמו שטיפת ידיים, שירותים, לבוש (מעיל, כפפות החלפת נעליים וכו'), אכילה, עם הילדים הספציפיים שאת מטפלת בהם כמובן שזה חלק מהטיפול ברב"ע. לא חשבתי אחרת. אבל משאלתך אני הבנתי שהבקשה היא למשהו אחר, לאו דווקא להתיחסות טיפולית אלא לסיוע ללא קשר לטיפול עצמו. להחליף גננת, לסייע בשמירה בחצר, להשתלט על ילדים משתוללים. עם כל הכבוד זהו תפקידה של הגננת וצוות הסייעות ולגמרי לא של המרפא בעיסוק. לדעתי גם אסור מבחינת תקנות למרפא בעיסוק להחליף גננת. את מקבלת שעות טיפול בגן לפי מספר הילדים המטופלים, והזמן צריך להיות מוקדש לזה ולזה בלבד. כשאני כוללת הדרכה לצוות ולהורים בטיפול כמובן. הטיפול כמובן כולל ADL,על כל מרכיביו,משחק בחצר עם ובלי מתקנים, משחקים חברתיים, אבל לא פעולות סיוע לתפקוד היומיומי של הגן.
 
מתפקידך להתערב בתקודי A.D.L אולם-

הבהירי היטב לגננת שאין את סייעת לגננת. לא מתפקידך לשמור על ילדים בחצר. בד"כ שעות הרב"ע גם כך מצומצמותויש להקדישן לטיפול.תפקידך ללמד שליטה על צרכים אך לא להחליף טיטולים ואשר לישיבות מן הראוי שתשתתפי בהן ולא שתחליפי את הגננת. את אמורה לצפות בריכוז לשם הסתכלות ואבחון, לא בקביעות ולא כחלק מצוות הגן. לשם כך יש סייעת בגן ואם יש ילדים הזקוקים לעזרה צמודה עליה לבקש גננת שי,ח או סייעת צמודה. למשרד החינוך יהיה זול יותר להעסיק עוד סיעת מאשר אותך.
 

fes012

New member
ללמד שליטה על צרכים??

ובקשר לסייעות צמודות, ידוע לך עמי מה התנאים המחייבים עפ"י משרד החינוך הצמדת סייעת? תודה לתשובתך.
 

יפעתפ

New member
טיפול בגן

שלום רב אני חושבת שהקושי שלך להבין את תפקידך בגן הוא בדרך שלדעתי עדיין מלמדים באוניברסיטה על setting של טיפול. במכונים להתפתחות הילד ובקופ"ח הטיפול הוא פרטני בתוך חדר טיפולים. אך ישנם דרכים אחרות של התערבות טיפולית שהיא לא פחות מקצועית והיא התערבות בתוך הגן או בכל setting אחר שהמטופל נמצא בו בשגרת חייו.כמו שכבר ציינו אחרים, כנראה הצוות דורש את ההתערבותך בפעילויות שונות מכיוון שהורגל לכך. תפקידך הוא לא לבצע את כל הפעילות אלא להדריך את הצוות ואת הילדים למשל בשטיפת ידיים לבדוק את הקשיים של כל ילד האם יש בעיה ברצף הפעולות, בשימוש בסבון, בפתיחת הברז וכו' ולהדריך את צוות הגן כיצד לעזור לילד לבצע עצמאית את הפעילות (לעיתים יש נטייה של אנשי הצוות לעזרת יתר ואז הילד לא לומד לבצע עצמאית) משחק בחצר יכול להיות setting נפלא גם לטיפול בילדים עם בעיות קואורדינציה גסה, כמו שימוש במתקני החצר, משחק, מיומנויות תקשורת וכו'. ברור לי שכמרב"ע חדשה יותר קל לטפל בתוך החדר, אך חשוב לבדוק כי יש העברה מהביצוע בחדר לנעשה בגן ובבית. מקווה שעזרתי יפעת
 
למעלה