עבודה בבדיקות

mrjones111

New member
עבודה בבדיקות

שלום, רואיינתי היום לחברת תוכנה (די גדולה) באז"ת אור יהודה (לא מרקורי) לגבי משרה בבדיקות תוכנה ידניות. השכר שהם הציעו הוא 20 (!!!) ש"ח לשעה לא נתון לויכוח והיא משרה זמנית לתקופה של חודש עד שנה עם אופציה להארכה. השכר יישאר בעינו כל עוד העבודה היא בדיקות וזוהי משרה מלאה + שעות מעבר. כרגע אני מסיים תואר ראשון במדעי המחשב במכללה, אין לי ניסיון בתכנות (חוץ ממס' פרוייקטים בזמן הלימודים) או בבדיקות. יש לי ניסיון רב בתחום ה-SYSTEM ובתמיכה טכנית (כולל ניסיון צבאי) ואני מתלבט מאד אם להסכים למשרה הנ"ל, כיוון שבתחום זה אני יכול להרוויח משכורת מכובדת ביותר, אך לא לעבודה בתחום בו אני רוצה לעסוק. הסיבה היחידה שהלכתי לראיון העבודה היא כיוון שנאמר לי שקיימת אפשרות לעבור לפיתוח ואכן הבנתי ש-2 בודקים מהצוות יוצאים בעוד חודשיים לקורס של פיתוח ב-DOT NET ועוברים לפיתוח, אך הם לא יכולים להבטיח שאכן דבר כזה יכול לקרות אם אעבוד שם. האם כדאי לנסות בכל זאת לעבוד שם? אם כן, כמה זמן לדעתכם הוא זמן סביר לעבור לפיתוח במקום כזה? האם יש משהו שקיבל הצעה דומה לאחרונה/לפני מס' חודשים ואכן עבר לפיתוח? תודה

cybordyn

New member
20 ש"ח? זה פחות משומר בקניון.

אולי כדאי לבדוק מהם תנאי השכר של המתכנתים בחברה הזו ולחשוב אם כל העסק כדאי. אני חושב ש 20שח זה שכר מביש לאיש מקצוע בתחום ההיי-טק (אלא אם כן הוא עובד בשמירה), ואני לא הייתי לוקח את זה מהסיבה שלא-יכול להתעלם מההרגשה שמזלזלים בי ומנצלים ניצול ציני את המצב בשוק. בקיצור, כל העסק לא נראה לי ואני גם חושב שאם זאת הגישה שלהם הסיכוי שלך להגיע לפיתוח אח"כ הוא קלוש וחבל על המאמץ והזמן שתשקיע בבדיקות שם. מהניסיון הפרטי שלי, כשיחסי-עבודה מתחילים כשצד אחד מנצל את השני, זה לא נגמר טוב. מעניין מה חושבים האחרים.

איש25

New member
מסכים

תסביר להם שאנשים בלי נסיון בחברה השוכנת קרוב אליהם מרויחים כ-8500 בחודש על עבודת QA מסריחה האם זה במקרה חברת קומפייל? בקיצור הייתי מציע לך להתרחק, פשוט חברה נצלנית שחושבת שהשוק עדיין כזה גרוע שעבודים יעבדו כמעט בחינם

אני הייתי מקבל את ההצעה

אם אני הייתי צריך לבחור בין עבודה מגעילה באבטחה \ שמירה שלא שווה אזכור בקו"ח ובין עבודה ב QA שמוסיפה משהו לרזומה (מה תה מעדיף לאמר בראיון עבודה - X חודשי עבודה ב QA בשכר שאף אחד לא יודע, עבודה בשמירה, או בטלה ?) ופותחת הזדמנות לקידום בחברה אני יודע מה אני הייתי בוחר. כשהייתי צריך לבחור בין עבודה במסגריה (חיתוך וכיפוף לוחות ברזל בחצר מטונפת עם בוס ש'מקבל מחזור תשע פעמים בחודש' אבל לא נותן תנאי מינימום שהחוק מחייב כמו בגדי עבודה) בשכר מינימום ובין שעמום טיכו והבטחת הכנסה שבקושי מכסה שכר דירה (שלא לדבר על אוכל, חשמל, מים, ארנונה, וטלפון), בחרתי במסגרייה. אני מסכים ש 20 ש"ח לשעה זה ניצול, אבל מה החלופה, כשהחברה השכנה לא הציעה לו 8500 בחודש על עבודת QA מסריחה ? מאבטחים \ שומרים מקבלים שכר מינימום, שעומד על 17.93 ש"ח לשעה, ואם לא מדובר באבטחה שמחייבת הכשרה מיוחדת - לדוגמא לשדה תעופה - אף אחד לא מוסיף מעבר לשכר המינימום.

cybordyn

New member
והעבודה במסגריה שווה איזכור בקו"ח?

לא כלכך הבנתי אותך: מצד אחד שמירה עם שכר-מינימום זה לא משתלם כי "זה לא שווה איזכור בקורות חיים" מצד שני כתבת שעדיף עבודה במסגריה, שוב בשכר מינימום, על פני השעמום האטומי ב QA. אולי יסביר לי כבודו איפה ההבדל ביו שני המקרים? זאת אחרי שאנחנו מסכימים ששניהם לא שווים איזכור לצורך עבודה בהיי-טק. אולי הסיבה שהעבודה במסגריה (עם הבוס שמקבל מחזור) יותר מושכת אותך מעבודה בשמירה היא זו שהכריע את הכף לטובת המסגריה? האר את עיני.

מה זה מחודש עד שנה ? אם יש לך

אפשרות לעזוב מתי שאתה רוצה (אין "קנסות" וכ)הייתי לוקח, מנסה ללמוד כמה שיותר (בתור חסר נסיון אתה תלמד) ולחפש הלאה במקביל. ברגע שיהיה משהוא טוב יותר- תעזוב.

נשמע רע מאד

אפילו בתקופה הכי גרועה של ההיי-טק לא שמעתי ששילמו לאנשי QA רק 20 ש"ח לשעה. אפילו עובד בבורגר ראנץ' מרוויח יותר... אני הייתי מציע לך לקחת את העבודה רק אם אין לך שום אופצייה אחרת וגם אז להמשיך לחפש כל הזמן עבודה אחרת וברגע שיש הזדמנות להתעופף משם. בכל מקרה צריך להיזהר מאד עם הנושא של QA - אפשר בקלות להישאב לתוך העולם האפל הזה ולהישאר בו (אלא אם כן זה מעניין אותך בתור עבודה לחיים ואז אם תתמקצע בתחום זו יכולה להיות עבודה די מכניסה בחברות מסויימות)

pixiER

New member
I know about

programming jobs who used to pay and still paying 25 shekel per hour... good enough for you? take it, not? let some else get the experiance while you are sitting at home doing nothing... in this world, not going forward, is going backwards... now think again, specially when there are no commitment involved to the company who offered that crapy job. yes, its not fare, but that life...

למעלה