עבודה בארה"ב

מוצארט

New member
עבודה בארה"ב

אני לא יודע כמה ההודעה הזו קשורה לפורום הזה, אך על סמך הודעות קודמות בפורום אני משער שכן. אני מעוניין לעבוד בארה"ב, בעל אזרחות אמריקאית. רציתי לדעת אם יש כאן המלצות על חברות ישראליות אמינות שניתן לעבוד דרכן. יש היצע כה גדול, ואני ממש לא מעוניין ליפול בפח. רוב תודות.

eladts

New member
אם אתה אזרח אמריקאי

אתה יכול לעבוד בארה"ב בכל עבודה. למה לך לעבוד בחברה ישראלית דוקא שבד"כ מעסיקה אנשים בניגוד לחוק?

מוצארט

New member
מאוד פשוט

נולדתי גדלתי והתחנכתי כאן בארץ. אני מעדיף לנחות נחיתה רכה, גם אם זה יתבטא במעט פחות כסף, לפחות בחצי שנה הראשונה, ולאחר שאתאקלם, אמשיך לי בדרכי לבד. אני זקוק לשיפשוף בשפה הזרה, הכרת המנטליות, ובכלל, זה מקום ענק. ההנחה שלי היא שאם אהיה בסביבת ישראלים בהתחלה, יהיה לי הרבה יותר קל להמשך.

eladts

New member
לא ממש

אם תעבוד בחברת עגלות ישראלית, לא תסתגל למנטליות האמריקאית. אוצר המילים שלך באגלית יכלול אולי 5 משפטי מחץ וזהו.

sirpad

New member
אם יש לך אזרחות אמריקאית

אני מציע שתעשה את זה ב2 שלבים. בשלב הראשון תיסע לתקופה קצרה להתרשמות כללית, תהיה מעין תייר, ותנסה להתרשם איפה אתה רוצה לחיות, ארהב היא הרי מקום גדול. בשלב השני, תחסוך כמה שיותר כסף בעבודה בישראל, ואז סע לארהב עם החסכונות שלך, ותמצא דירה קטנה ותתחיל לחפש עבודה משם. כשאתה כבר שם תנסה לחבור להרכב מוסיקה חובבני, חפש השלמת הכנסה בתור מורה חובבן לגיטרה באס, ותחפש עבודה כאיש סאונד, או עוזר לאיש סאונד בתור התחלה.

מוצארט

New member
בדיוק כמו שאמרת

זהו מקום גדול. להתחיל לחפש עבודה במקצוע כשחסרות לי לא מעט מילים באוצר המילים שלי באנגלית מרגיש לי טיפשי.

eladts

New member
אבל אם תעבוד בעגלות

כל מה שתראה זה את הבלטות בקניון ליד העגלה שלך. לא יהיה לך זמן וכוח ליצור קשרים עם אנשים כדי להתקדם לעבודה בה אתה באמת מעוניין.

Boston Guy

New member
לעבוד באיזה תפקיד - מנתח מוח? רוחץ מכוניות?

כל עבודה שאני מכיר מצריכה כישורים מסויימים. "ישראלי", עד כמה שזה אולי יישמע לך מדהים, זה לא "כישור". אתה מתכוון לחברות של רוכלות בעגלות בקניונים? אנחנו לא ממש מתעסקים באלו כאן בפורום.

מוצארט

New member
מעניין איך הגעת להתרשמות הזו

בהכשרתי אני מוזיקאי (נגן באס) וסאונדמן. כמו שציינתי בתגובתי למעלה לאלעד, "נחיתה רכה". אחרי תקופה קצרה אני בהחלט מקווה למצוא עבודה במקצוע, בין אם כנגן ובין כסאונדמן.

RoyG NJ

New member
הבעיה עם כל החברות האלה

זה שהם מעסיקים אנשים לא חוקים ולכן לא משלמים ביטוח לאומי, לא מוציאים תלוש - לא משלמים מס הכנסה. בתוך אזרח לא הייתי מסתבך עם השטויות האלה. אם אתה מחפש עבודת מכירות של ENTRY LEVEL יש מ-ל-א ... כנס לMONSTER , תעלה קורות חיים - תוך פחות משבוע יפנו אליך כל חברות הביטוח/ביטוח משלים וכו למכירות (אין משכורת - רק עמלות) ..

מוצארט

New member
עד כדי כך?

באמת זהו המצב ב100 אחוז? שומדבר אינו חוקי? כי אם כן, איך לא עוצרים במקום את כל מוכרי העגלות שיש? ולפי מה שהבנתי, יש המונים שכאלה! בכל אופן, מכירות לא באות בחשבון... אם אתה מכיר חברות ישראליות אחרות שעוסקות בתחומים אחרים, אני מאוד מאוד אשמח לשמוע. תודה.

sirpad

New member
תסלח לי על הבוטות

אבל תוכנית העבודה שלך היא מטומטמת. אם אתה רוצה למצוא עבודה כאיש סאונד, אתה צריך למצוא עבודה או באולם קונצרטים/הופעות מוזיקה, או בתחנות רדיו טלוויזיה או אולפני סרטים וטלוויזיה. ייתכן שאני טועה, אבל על פניו נראה לי שאלו המקומות שמעסיקים אנשי סאונד. עכשיו איך תמצא עבודה כזאת? תתחיל מלמטה, תעבוד במחלקת הדואר של אולפן טלוויזיה או סרטים או תחנת רדיו. תתמנגל, תכיר אנשים מהתעשייה, ספר להם על המטרות שלך, על הניסיון שלך, ועל למה בחרת לעבוד במשרה הזו למרות שההכשרה שלך היא כאיש סאונד. אל תחשוב שדרך עבודה עם ישראלים תהיה לך נחיתה רכה, מה שתקבל זה רק בזבוז זמנך.

מוצארט

New member
צודק

חשבתי בראש מסויים. התקיים כאן (וגם במקומות אחרים) סיעור מוחין. הבנתי את הטעות. כבר התחלתי לנסות ליצור קשרים בארה"ב.

lironmarko

New member
אני מכיר סאונדמן שאולי יוכל לכוון אותך

שלח לי מסר עם האימייל שלך או נדבר במסרים

אדרבה

New member
היי מוצארט

חברות ישראליות יש בכל מקום בארה"ב. הייתי מאוד ממליץ לך לברר קודם על איזור מועדף ואחרי זה על חברה. אישית עבדתי בהרבה מקומות בארה"ב.

חבל על כל ההשמצות אני מעסיק חוקי

לא כל הישראלים בארה״ב מעסיקים באופן לא חוקי. אני מעסיק 22 עובדים 8 מתוכם ישראלים חוקיים (גרין כארד, אזרחות וכו׳) תשלח לי מסר מה אתה מחפש בעבודה. כמה אתה מעוניין להרוויח ונראה. אולי אתה מתאים?

Nobilis

New member
אני מניח

שהוא מתכוון שהשאר הם לא ישראלים (אמריקאיים, וכו').

RoyG NJ

New member
מה שם החברה ?

יש לך אתר שבו אתה מפרסם שאתה מקבל אך ורק עובדים עם אזרחות או GC ? אם כן , אני מרים את הכובע - לא ראיתי עדיין מעסיקים בעגלות (ואני מכיר מספר לא מועט) כמוך.

למעלה