עבודה בארה"ב

tillwhen

New member
עבודה בארה"ב

אני ואשתי מעוניינים לעבור לארה"ב. יש לנו תינוק קטן (ככה שהחינוך כרגע לא בעייתי) היא בעלת אזרחות (ולפי הבנתי אני מקבל GC ככה שאוכל לעבוד). שנינו אקדמאים בעלי תארים (פיננסים, ומדעים) הענין הוא שאנחנו ממש רוצים לעבור ואני קראתי בפורומים כמה אנשים רוצים לעבור והבעיה שלהם זה הויזה. לנו אין את הבעיה הזאת, ועדין אין לנו שמץ של מושג איך מוצאים עבודה, אין אתר ברור למציאת עבודה. מה דעתכם? תודה

naf86

New member
אתה לא מקבל GC

אתה מבקש GC, ואם הכל תקין אז אתה מקבל. בכל מקרה, יש המון אתרים למציאת עבודה.

tillwhen

New member
השאלה היא

האם אין בעיה למצוא עבודה ואז להתראיין? אני הרי כרגע בישראל, המ אני אעשה רעיון בSKYPE?

naf86

New member
תלוי במקום עבודה

וכמובן בכישורים שלך. לשניכם יש תארים. האם יש לכם ניסיון? מחפשים עבודה מסוימת? כלומר, מה ימריץ מעביד לראיין אותך מרחוק אם יש לו 10 מועמדים בסביבה?

tillwhen

New member
כן

אני בתחום הפיננסים תואר שני MBA, נסיון של 5 שנים.

naf86

New member
מה הרמה של אנגלית?

לאיזה אזור בארה"ב אתה מעוניין לעבור? אתה יכול בלרשום קורות חיים בסגנון אמריקאי ולשלוח לעבודות הרלוונטיות. להשיג בישראל טלפון עם מספר אמריקאי. אם מבקשים ראיון עבודה, תודיע שאתה בישראל ומגיע בתאריך X או שתבקש שייראינו אותך מרחוק. סיכוים קלושים, אבל יכול לעבוד.

tillwhen

New member
אנגלית טובה

אבל עדין מבטא ישראלי, וברור שיש כמה מילים שקשה לבטא באנגלית. אזור לא סגור על כלום יכול להיות מזרח ומערב.. הכי חשוב שתהיה קהילה טובה באזור. אני יודע שסיכויים קלושים לכן אני מנסה לחשוב מה עוד. איך אתה הגעת לעבוד בארה"ב?

naf86

New member
אז למה שמעסיק ייקח אותך

ולא מישהו מקומי? זה לא שחסר עובדים בארה"ב.... אני לקחתי את הסיכון ועברתי לארה"ב. ברגע שהייתי פה היה יותר קל להתראיין למקומות עבודה.

eladts

New member
אנגלית טובה אולי תספיק למהנדס

אם יש לו הכשרה יחודית. ייה מאוד קשה למצוא משרה ניהולית עם אנגלית שאינה ברמה שקרובה מאוד לרמת שפת אם. בפרט עם המשרה כוללת קשר עם לקוחות.

eladts

New member
אז הסיכוי שלך למצוא עבודה מרחוק די קטן

במקצועות המדעים, ההנדסה והמחשבים שבהם נסיון מקצועי מחוץ לארה"ב נחשב פחות מנסיון בארה"ב אבל בכל זאת נחשב. ל-MBA הקשרים והכרת הסביבה העסקית זה עצם העניין. לכן אתה בעמדת נחיתות אפילו מול בוגר טרי של אוניברסיטה בינונית ומעלה בארה"ב.

John the Savage

New member
קל זה לא יהיה

יש לך כמה משוכות רציניות שתצטרך לעבור אותן בכדי למצוא עבודה. קודם כל, חיפוש עבודה מהארץ זה בעייתי. לא רק שאתה לא יכול להיפגש פנים מול פנים לראיון, אלא שאף מעסיק לא יעשה את המאמץ להרים טלפון לישראל. רוב הסיכויים שאם תפרסם מספר טלפון בישראל, אנשי ה-HR שיעברו על קורות החיים שלך יסננו אותך מיידית ולא תגיעו לידי ראיון טלפוני. אני מציע שאם אתה מנסה להתחיל את חיפוש העבודה מרחוק, תצניע בקורות החיים והמכתב הנלווה את העובדה שאתה בארץ כרגע. תסדר לעצמך גם מספר טלפון אמריקאי (אפשר דרך סקייפ), כך שמי שכן ירצה להתקשר אליך יוכל לחייג למספר מקומי ולא יסנן אותך מיידית בשל עצם העובדה שצריך לחייג מספר בינ"ל בכדי להשיג אותך. ואגב, בהקשר הזה: כתבת "להבנתי אני מקבל GC". זה אמנם נכון, אבל אתה לא מקבל אותו מיידית. תהליך קבלת GC לוקח זמן, לפעמים גם שנה או יותר מזה. במובן הזה, אתה קצת מנסה לרתום את העגלה לפני הסוסים. סביר להניח שאף מעסיק פוטנציאלי לא יסכים לקבל מישהו שאין לו את אישור העבודה ביד, וצריך להמתין פרק זמן שקשה לחזות במדוייק מראש עד שיוכל לעבוד. כדאי שתיידע את עצמך לגבי התהליכים של קבלת GC על בסיס נישואין: מהן האופציות לביצוע הפרוצדורה, מהם הקשיים הפוטנציאליים (ספונסור וכו'), ושיהיה לך GC ביד או לכל הפחות תמצא בשלבים מתקדמים של התהליך לפני שאתה מתחיל לחפש עבודה. הבעה השניה היא שאתה זר. ובהקשר הזה, בניגוד למה שאחרים כתבו, מבטא ורמת אנגלית זו הקטנה בבעיותך. הבעיה היא שמנקודת מבט של מעסיק פוטנציאלי בארה"ב, הניסיון והרקע שלך בישראל לא מאד רלוונטיים. עשית MBA באוניברסיטה שהם בחיים לא שמעו עליה, במדינה זרה. יש לך אמנם 5 שנים ניסיון, אבל בתרבות אחרת, עם אקלים עסקי אחר. אין לך היכרות לגבי איך דברים מתנהלים בארה"ב, מהם הקודים העסקיים, הנהלים, סגנון התקשורת הבין-אישית, האקלים הניהולי וכו'. וזה מכשול רציני שירתיע מעסיקים. במצב כזה, יש דרך אחת להתגבר על כך, והיא קשרים אישיים. וכאן אנחנו מגיעים לנקודה השלישית. הבעיה הגדולה ביותר היא שאין לך קשרים. גם בחיפוש עבודה בארה"ב networking הוא דבר קריטי, שלרוב עושה את ההבדל, והופך אפילו ליותר קריטי בתור זר ללא ניסיון רלוונטי בשוק העבודה האמריקאי. הבשורה הטובה היא שקשרים זה דבר שניתן ליצור. הבשורה הפחות טובה היא שקרוב לבלתי אפשרי לעשות את זה מרחוק. הדרך העיקרית לפתח קשרים מרחוק היא לעבוד במקום עבודה בישראל שנמצא בקשרים עסקיים עם חברות אמריקאיות, בתפקיד שחושף אותך לקשרים העסקיים האלו, מקום עבודה ששולח אותך לכנסים מקצועיים בינ"ל וכו'. או אם יוצא לך במקרה להכיר ישראלי שעבר לארה"ב ועובד בחברה רלוונטית עבורך. האופציה השניה היא להגיע לארה"ב ואז לפתח את הקשרים, אבל זה לא קל אם אין שום מסגרת ואין תמיכה כלכלית לתקופת המעבר עד שתמצא עבודה. ברגע שאתה שם, אתה נפגש עם כל מיני אנשים, בין אם דרך הגנון של הילד, ה-JCC, פגישות חברתיות, פגישות שאתה יוזם בעצמך וכו'. אם אתה בעל יוזמה ונחישות, תמצא עבודה כשאתה שם, אבל הסיכויים לעשות את זה מרחוק קלושים.

lironmarko

New member
טילוון פשוט מאוד

אני מציע לכם במידה שיש לכם כסף בצד לבוא לפה ומהר מאוד תתאפסו על עצמכם. עבודה בשלט רחוק זה קשה מאוד להשיג. מקרוב הצ'ארם הישראלי עושה את העבודה. וזה שיש לך ניירות וניסיון ותארים זה פלוס מאוד גדול רק אל תצפה להרוויח מליונים ישר על ההתחלה. ואל תדאג בקשר לאנגלית, ראיתי פה אנשים שלא יודעים לדבר בקושי והם כן עובדים עם לקוחות, האנגלית שלך בסדר ותשתפשף פה. יש לך ריקרוטרים, תפתח עמוד בלינקד אין זה אתר רשת חברתית בעיקר לקשרי עבודה ולהציג את הפרופיל שלך לעולם. linkedin.com צור שם קשר עם אנשים, תחליף מסרים, כנס לקבוצות של המקצוע שלך וזה ייתן לך מושג יותר גדול גם מה מחפשים בשוק שלך שם. בהצלחה

למעלה